Evet arkadaşlar bir haftadır sudak üzerine yaptığım araştırmalar sizlerin yardımı vede içimdeki balık sevdası birleşince bugün spin kamışımı ve sahtelerimi aldım şimdi bunlar için ne düşünüyorsunuz iş yapar mı yapmaz mı ? yoksa daha almalımıyım . İşte sahte Slikonlar : Buda ben Kamışla slikonları denedim biraz Kamış Shımano Vengeance 240 MH 14-40 gr 240 cm . Ne diyorsunuz bunlarla sudak yakalayabilir miyim Bu işin bota kadar gideceğinden korkuyorum ))))
Hayırlı olsun Senol kardesim.Kaliteden odun vermemissin. Kazakistan taraflarında fiyatlarda bize gore daha pahalıdır sanırım. Olsun, icine sinerek almıssan, gerisi pek de onemli degil. Hastalık teshisi konusuna gelince kardesim, bu illet sizde cok hızlı ilerleme egilimi gosteriyor. Botla falan sıyırsan gene iyi. Bu hızla 10 m.lik teneyat bile alırsın. ( Yatmaya eve bile gitmemek icin ) Kısmetin ve sansın bol olsun. Tevfik.
Fiyatlar bilmiyorum türkiyede ne kadar abi ama bu kamışı TL karşılıgı olarak 75 Liraya aldım . Sırf bu balık yüzünden araba alıyorum şimdi inşallah göllere gitmek için )))) . Teşekkür ederim balık avı raporlarımı inşallah hepinize gösteririm .
Bahsettiginiz kamıs iki parcalı 10-30 gr atarlı MH serisi, Turkiye'de ki satısı ortalama 60 tl.civarında. 60 ' ı veren 75'i de verir. Onemli olan,begenerek almıs olman. Rasgele kardesim.
Slikonlar için ne düşünüyorsun abi Sudak için iş yapar mı bunlar ? Her çeşitten bir tane aldım başka yoktu .
Bu gune kadar slikon pek kullanmadım. Hep, yemli ve beklemeli avlara yoneldim. Umarım is yapar. Bu isler hep deneme yanılma yontemleriyle olur. Bir muddet sonrada, en dogru ve saglıklı olanı olanını tesbit edersin. Rasgelsin kardesim.Tevfik.
Hangi gölde avlanacan adını - bölgesini vs yaz bir araştırma yapayım bakayım orda neler var belki sana bişiler bulurum bana özeldende gönder ayrıca..
Şu jiglerin 9 cm ve 20grmın üstünde olanlarını alsan özellikle beyaz renk abicim tam olucak. bide biraz beklemeli av yapmalısın jigin tamamen dibe oturması gerekiyor. ondan sorna sarmaya başlamalısın
Şenol Hayırlı olsun güzel bir kamış almışsın,Bahsettiğim Shimano mağazasındanmı aldın Silikonlar güzel özellikle sondan 3 ve 4 üncüler yalnız zokalar ( jig head ) yanlış takılmış,tam kuyruğun bitme noktasından çıkması lazım iğnenin.Özel mesaj olarak attığım sahteden bulabildinmi ? ayrıca sadece beyaz silikon kurt bulma ihtimalin varmı ? varsa sana başka bir öneride daha bulunacağım. Poka
Hangi sular oldugunu söyleyim ( на реке Жалыншык ) Jalınşık - ( на реке Нура ) Nura nehri - ( майбальık ) Maibalik . Kazakistan - Astana Teşekkür ederim ... Sahteleri bulamadım daha. Kamışı buldugum yer karışık hepsinden satıyor du bende baktım en uygun olan buydu aldım . Jigleride takmayı yavaş yavaş öğrenicez artık . Beyaz slikon kurt yoktu olan çeşitlerden aldım hepsinden . Ama sen yine öner abi başka yerlerde avcılık mağazası varmış oraya gideceğim birde . Vse budet horosho . Balsoy spasibo tebe )) . Vsem Uda4i . Poka
Dip biraz karışık ama ))) dün bir iki denedim yosun topluyorum aşşağıdan . Herhalde temiz bir yerler bulmak lazım Butun renkleri deneyeceğim inşallah pazar günü .
şenol kardeş yalancının tamamen dibe inmesini beklemeden sarmaya başla ortalardan gelsin.. mesela derinlik 50-70 cm gibi ise suya düştüğü an makineyi kapat sarmaya başla balık alttada olsa görür yukarı dogru görüş yeteneği vardır hayvanın dikeyde yani aşagıdan yukarıya dogru yaklaşık 150 derecelik bir acı içindeki her şeyi görür.. yatayda ise 170-180 derecdir.. ona göre davran suyun derinliğini hesapla dibe deydirmeden çekmeye başla ancak göl ortamları durgun oldugundan egerki temiz ve ışıkta alıyorsa bazı bitki türlerinın boyu uzun olabiliyor.. o da kısmetine kalmış artık..
Tamam deneyeceğim ama bayagı derin sanırım uzerinde kucuk teknelerle geziler yapıyorlar bu nehirin Orhan abi bilir esili . Bakalım pazar günü inşallah bir aksilik çıkmazsa sabah erken saatlerde deneme sürüşlerine başlayacağım
Bahsettiğin nehir hakkında bazı negatif şeyler gördüm nura nehrinin temizleme projesi - cıva vs bu konular hakkında bilgin varmı bunlara bir bak google dan sakata gelme..
Haberim yok ama ben sadece balık tutmak için yakaladıklarımda geri salacağım o yüzden problem olmaz sanırım . Ama Nura da çok kişi balık tutuyor ve balıkları yiyorlar sanıyorum . Surada nura de çekilmiş bir video var izleyebilirsiniz . http://kiwi.kz/watch/n5a2wz48n22c
Sudak avcılığı böyle ama dibe oturtup çekmen lazm abicim veya avlandığın yerin derinliğine göre batan bir sahte seçiceksin