Merhaba arkadaşlar işlerin azalmasını fırsat bilip balığa gitmeye zamanım var . Sudak konusunda tecrübesi çok olan arkadaşların tavsiyelerini isteyeceğim elimdeki sahtelerden hangisi sudak için iyi iş yapar sahte konusunda pek bir tecrübem yok hep küçük balıkla tutum sudağı şimdi sahte ile denemek istiyorum . Nasıl bir yol izlemem gerekiyor sahte ile avlanırken aydınlatırsanız çok sevinirim . Bunlar elimdeki sahteler
yeşilli sarılı turunculu renklerdeki imitasyonlar iş yapar plastik yada silikon farketmez deneyeceksin..bazı sularda kırmızı da iş yapıyor.. aslı şudur avlanacagın bölgede hangi balık türünün yavruları var ve ne renk desenleri nasıl..onları kopye edeceksin..sudak neyle besleniyor..yukardaki renkler genel anlamda iç su sahtelerinin renkleridir..
Suyun rengi koyu yeşil yani temiz bir su sayılmaz pek .Şehir içerisinde 100 m eninde kanal . Kanala su alımı oluyor sonra kapatıyorlar benim avlandığım yer de su durağan genelde, içeride kücük tekneler dolasiyor ara sira . Avlandığım yerde küçük gümüş balığı var diye düşünüyorum yarın sabah erken çıkacağım olmazsa küçük balıkların da resimlerini çekip size gösteririm ne oldugunu konusunda kesinlik kazanmış olur . Şu an imkan yok olsa uzak yerlerde çok güzel avlaklar oldugunu öğrendim ama araç imkanı yok olunca inşallah avlağın resimlerinide size göstereceğim . Birde bu sahteyle at çek için nasıl bir tarz öneriyorsunuz bir sürü video izledim hep değişik
sahteyle hiç sudak yakalamadım ama gümüşle at çek yaparak yakaladım yanılmıyorsam yaban tv.de izlediğim bir programda silikon yemle at çek yaparak yakalıyorlardı birde bugün nette araştırma yaptım dibe yakın avlanıyormuş o sebeple jig kurşunlu silikon bence iş yapar rastgele sonucu bildirirsen sevinirim
Şenol Kardeş Samal da kalırken çok gezdim buz tutmuş nehrin üstünde,elindeki sahteler içerisinde en sağdaki silikonun iş yapar bence,bunun dışında rapala veya herhangi bir markanın FT ( Fire Tiger ) veya Perch modeli en başarılı sudak yemleridir,bunun en büyük nedeni avlandığın nehirde Perch ve kızılkanat popülasyonu çok fazladır. 2 yıla yakın kaldım orda,Astana da o kadar çok arkadaşım varki özlemedim desem yalan olur.Astanaya selamlar. Rastgelsin.
Merhabalar orhan abi benimde 2 yıl oluyor daha uzun da olucak gibi gorunuyor burada . Araba alırsam inşallah başka yerler var esil harici Kazak arkadaşlardan öğrendiğim Nura , Jalinşak diye bakalım orlarada gidebilirsem sanırım daha net sonuçlar alabilirim . Astanadan da herkese selamlar Şurada 3 ay var nehirde balık tutmak için sonra yine donacak )))) yada kazaklar gibi kışın gidip çadır kurucam içinden bir delik açıcam devam ))
Selam bu sahteler sudakta is yapmaz belki ikinci siradaki ama sanirim aksiyonu iyi degil sahten dibe yakin gelmesi lazim cok yalpalama yapiyorsa zor. son siradaki silikon is ypar ama jigin kursunu kac gram ben orta akintili suda 15 gr kullaniyorum orasi durgun su olduguna göre daha hafif kullan bir de 3 lü igneyi cikarman lazim unutma sudakta biraz daha agir sarman lazim ilk bir kac atista dibe takarsin 3 igneyi.Sahten kiyiya gelene kadar sarmaya devam et cogu zaman kiyiya kadar takip ediyo kenarda atliyo sahteye bol sanslar
Kardeş tam hatırlamıyorum ama Nura ve Jalinşak ta,sudakların yanı sıra çok büyük Şukalar ( Turna ) var.Buzu delip avlanmıştım oralar da,şansımıza sadece çapak çıkmıştı. Çadır kurup avlananlar genel de kızılkanat ve perch alıyorlardı,hava limanının çevrelerinde bir nehir vardı,ordanda şamandıralı takım ile güzel balıklar almıştık. Hey gidi eski günler her
Abi sanırım hava alanın yanında dedigin yer майбальık ( Maibalık ) inşallah hepsini deneyeceğim . Turna oldugunu biliyorum söylüyorlar zaten oralarda bayagi buyuklerini tutan varmış çok duydum . Deneyecegim bakalım Burada ayrıca kışın çok ilginç şeklide balıkta tutuyorlar . Birde adamların internetten videosunu izliyorum gerçekten de keyif alarak profesyonel olarak yapanlar var . Orhan abi bu Jalinşakin tam nerede oldugunu biliyor musun sen bir türlü net yerini öğrenemedim . Birde Bu Fire Tiger ve Perch için bir marka önerebilir misiniz . Ya da istanbulda nerede bulunur arkadaşım izinde gelirken ona aldırayım hiç olmazsa )) . Bir kaç resim yükleyebilirseniz burada da benzerine bakayım . Surada adam olta kullanmadan buzun ustunde delik acmis baligi yakaliyor )) http://www.youtube.com/watch?v=P4RBqc1SoPE Burada da garip bir sistem var buzu deliyorlar degişik bir sistem var bayrak var kucuk eger misina hareket ederse bayrak yerinden cıkıyor ve havaya kalkıyor gelip bakıyorlar . http://www.youtube.com/watch?v=Jy3DbOjwY9I
mr twister slikonlar hem çok ucuz hem de güzel iş yapar. yapman gereken tüm renklerinden edinmen. sonra kurşunlu iğne takıp dibe atıyor ve çekiyorsun. sana düşen renkleri sürekli deneyip sudağın o günkü psikolojisine uygun rengi bulman. biz botta 3*4 kişi beraber avlanır ve önce hepimiz ayrı renk silikon kullanırdık. ilk sudak hangi renkle alınırsa herkes o renge dönerdi. bence kolay bir avcılık çeşidi. uzun zamaandır tatlı suda avlanmadım. artık sadece denizde at çek yapıyorum. turna sudak gibi balıkler çok nazlanmazlar. yeterki oltanı attığın yerde balık olsun. ha bir de şu var ki şimdi aklıma geldi, gece dolunay olupta su aydınlık olduğunda balık gece bol bol besleniyor ve bütün gün yatıp uyuyor. böyle günlerde ne yaparsan yap nafile..
Yağmurdan dolayı balık işi yattı bugün durunca gittim ama sonra tekrar başladı bir iki atış yaptım olucak gibi değildi mecbur geri döndüm . Size avlağın bir iki fotosunu ekleyim . Be benim makina : Kamışı degiştirmem gerek at çek için fiber almam lazım sanırım çok ağır benim kamış .
Makinanın resmi iyi çıkmamış internetten buldum bir tane onu ekleyim . Bu makina at çek için iyi mi birde kamış ne gerekiyor bana bendeki sanırım ağır .
http://www.avmarketi.com/asp/group/465/Shimano-makine Senol kardesim, merhaba. Kamıs agır, fiber almam gerekiyor demissin. Hafif kamıs icin carbon seceneklerini degerlendirmen gerekir. ( simsekli ve yagıslı havalarda kullanmamak uzere ) Fiberler, nisbeten agır ama saglam kamıslardır. Makina, kullandıgın makina ise, tepe tepe kullan, sonra kendine Shimanodan guzel bir spin seti kur. Spin de tercihim, Shimano Exage 4000 RC veya FC makina, Shimano catana 2.40 telespin kamıs. Toplam maliyeti,280 tl. Hersey gonlunce olsun. Tevfik.
Teşekkür ederim abi evet resimdeki benim makina . Bulabilirsem bakacağım burada pek fazla seçenek yok kazakistan daha yeni bir ülke öyle her istediğini bulamıyorsun anladığım kadarıyla at çek için spin takım gerekiyor bana Karbon kamışlı . Bu seti anlatan bir resim filan varmıdır baglantılar nasıl olucak sudak için rapala ile ana govde arasinda misina mı kullanıcam yoksa celik tel gibi degişik bir şeyler mi ?
Senol kardesim, Rapalada celik tel kullanamazsın.Celik teli, teknelerde dip sarkıtma avlarında kullanabilirsin. Sen en iyisi 0.35 - 0.40 lık kaliteli misin ile kullan. İstersen, site girisinden FORUM ları tıkla, ardından SUNİ YEMLERİ tıkla, acılacak pencerede YENİ KONU baslıgını tıklayarak, RAPALA NASIL KULLANILIR adıyla baslık yazarak mesajını yaz ve gonder. Yeni bir konu baslatmıs olursun. Konuyla ilgili ve deneyimli arkadaslar size yardımcı olacaklardır.