son zamanlarda gittiğim sudak avlarında yazın başındaki kadar güzel avlar gerçekleştiremiyorum. Ben de son zamanlarda nazlanan bu balık için en iyi takım ve iğne fikirlerinizi öğrenmek istedim. Ben takım olarak genelde tek bazen de iki iğneli klasik dip takımı kullanıyorum. canlı olarak taktığım yemlik balıkları genelde üs yüzgecinin altından takarım. Ancak hayvanı canlı durmasını uzatan bu yöntem olta atarkenki sarsıntı vb. hadiselerde balığın düşmesine neden oluyor. Birde balık kancada olduğu için kanca avcılığını yitiriyor gibi. gecenlerde bi gecede ikikez yem balığının kafasıyla sırtı arasında diş izleri gördüm. Heralde saldırıp geri bıraktı. İşte tüm bunları düşünerek şu takıma karar verdim. Sizlerde fikrinizi bildirebilirsiniz. Ana beden üzeründeki klipsli fırdöndöden önce klıpsli bir kurşun ve bir boncuk. ana klıpsten sonra takım bedeni 1mt misina ucuna 3lü iğne. bu takımla gezer kurşunlu olmuş olacak üçlü iğnede ise birine yemlik balık diğer iğneler ise avcı kalacak. Gördüğüm kimseler hep üç köstekli klasik takım kullanıyorlar ama ben bu takımda hataların olduğunu düşünüyorüm hatta makinanın makara klipsini bile kapatmamayı serbest bi ip sağlamayı düşünüyorum. Fazla uzattım sizce en iyi sudak takımı nasıl olmalı?