değerli üstadlar malum hava soğuyor. sudak avlarımda genelde at-çek yöntemini kullanıyorum ancak şöyle kiloluk bir paşa oltamızı şereflendirmedi. genelde 20 cm civarı cıkıyor, salıyoruz. nerede bunların büyükleri. nasıl yakalanır. (ÖZELLİKLE AT-ÇEK YÖNTEMİ İLE). herkese gönlündeki trofe rastgelsin.
Güzel bir konuya değinmişsin dostum şimdiden sonra trofe sudakların zamanı. Güzel bir yer seçimi yaptıktan sonra güzel avlar olucağına inanıyorum. Sudak çok ürkek bir balık o yüzden atçek sırasında suya görüntü vermemek gerekiyor ve olabildiğince sezsiz olunması lazım. Yer seçimine gelincede avlanılıcak yerin en kayalık taşlık bölümlerini seçmelisin. Çeşitli silikonlarla dipbe oturtarak avlanmalısın. Bu senenin başında ben mepps 3 numara beyaz yaprak kaşıklarıyla güzel sudaklar aldım. Bulutlu ve biraz rüzgarlı havalarda büyük sudakların çıkma ihtimali daha yüksek. Suyun bulanıklığıda kafanı karıştırmasın bulanık sular en ideali. Unutmadan ekliyeyim sudak genelde gündüz avını yarlar ve gece yemlenir o yüzden kullanıcağın silikonlara ek olarak 3lü kanca eklersen daha avantajlı olursun Rastgele..
Tamamen katılıyorum... Tecrübelerime dayanarak sadece şunu eklemek isterim - büyük sudaklar genelde en derin kayalık ve taşlık yerlerde barınırlar. Büyük balık tutmak isteyenler avlanmak için bu tür yerleri seçerlerse daha başarılı olacaklarına inanıyorum.
cevaplayan dostlara selam olsun. bilgi paylaştıkca artıyor. yeni şeyler öğrenmek güzel. ben hep beyaz silikon balık kullanıyordum ilkkez fosforlu silikonu güneş battıktan sonra kullandım iş yaptı. ama gene 20-25 cm. birde avlandığımız bölgede takılma ihtimali çok bunu aşmak lazım. herkese gönlündeki rast gelsin.