Allah izin verirse bu hafta sonu Altınapaya ilk sudak avımıza gideceğiz.Bize netür sahte balık,kaşık ve yem önerirsiniz.
Ben genelde sudak avında beyaz renkte jig veya silikon kullanıyorum. Kurşunun ağır olmasınada dikkat ediyorum uzak atışlarda daha verimli ve dibe daha çabuk çöküyor. Sudak avında kullandığın sahte yemin atıştan sonra tamamen dibe oturması gerekiyor. Buda avlağın derinliğiyle ilgili tabi o yüzden her zaman ağır kurşunlu beyaz bir jig. Bİde sudak balığında şöyle bi durum var genelde gece ve bulanık sularda avlanmasını seven bir balık. O yüzden gündüz yemini yaralayıp gece yiyor. Bunun içinde kullanlılan jigin veya silikon balığın alt kısmına başka bir 3 lü iğne çok daha verimi arttırıyor. Bunuda unutma sudak balığı avlıycaksan avlandığın bölgenin tamamen kayalık olması gerekiyor. Öğrenmek istediğin başka bişey varsa bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışırım. Özeldende bir msj atıcam sana mutlaka dene Bol balıklı bir raporunuda en kısa zamanda bekliyoruz
Verdiğini çok değerli bilgileri mutlaka değerlendireceğim.Allah nasip ederde bereketli bir av yaparsak paylaşırım.saygılar.
sudak avında eğer gümüş balığı bulabiliyorsan gümüşle avlan. ölü olsa bile gümüş çok iş yapıyor. özellikle akşam üzeri ve hava hemen karardığında. ben 3 gun önce avladım ölü gümüş ile
haklısınız birkaç kişi daha önerdi ama Konyada gümüşü nerden bulacağımı bilmiyorum.Normalde bugün ava gidecektik ama babamın işleri dolayısıyla haftaya kaldı.
Selam:Ben gölde hic sudak avlamadim sadece akarsu tecrübelerimden yola cikarak yazayim. En iyi zaman aksam havakararmaya basladigi zamandir renk olarak suyun durumuna göre acik renk daha iyi gider.Wobbler kullancaksan mavi üzeri siyah cizgili cok iyi.Slikon yapma kullancaksan acik renk tercih et 8cm civari en idealdir. Mutlaka dibe yakin cekmen lazim ve diger atceklere göre bayagi bi yavas sarman lazim(yere takmadan tabii).Birde kiyiya yaklasinca hemen acele edip cabucak disari alma oltayi kiyiya yakin yerde daha iyi vuruyo takip ediyo yemi.Eger balik vurup yemi yiyemediyse kactiysa hemen ayni yere atmayi dene birkac kez.Insallah isine yarar bi sey yazmisimdir iyi avlar
Sevgili Delikanlı bu barajda Sudağın yanısıra Sazanda küçük canlı balık yemeğe alışmıştır.Bu bakımdan şamandralı düzende canlı küçük balık en iyi iş görecektir.Sazan yapışırca mevsimi kapalıdır,salmalısın. Sevgiler
Değeri bilgilerinizi paylaştığınız için teşekür ederim.iki haftadır hem hava koşulları hemde bazı nedenlerden dolayı gidemedik.Nasip olunca gidecez bende önerilerinizi dikkate alacağım.
Sevgili Kardeşim Beyaz Renkte Jig Kullan Eğer Canli Yem Kullanacaksan Benimle Irtibata Geçebilirsin Yardimci Olurum
Geçtiğimiz pazar Altınapadaydık canlı yem bulamadığımız için tavuk göğsü ve solucan attık.Ayrıca Beyaz silikon kurtla yarım saat kadar atçek yaptım hiç vuran olmadı.
suda yavru yokmuydu küçük sinek iğnesiyle yakalayıp sudak için atabilirdin atçeke devam yarımsaat kısa bir süre