Arkadaşlar merhaba. Bu bölümü inceledim; ama sudakla ilgili pek aydınlatıcı bilgiler bulamadım. Adana Seyhan Baraj Gölü'nde avlanıyorum. Ve bence tatlısunun en lezzetli balıklarından bir tanesi. Farklı tutma teknikleri biliyorsanız paylaşır mısınız? Biz ya dubara dediğimiz canlı yemle ya da at çek yöntemi ile yakalıyoruz. Herkese rastgele
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=62 Yukarıdaki linkte bir konu açılmış ancak hakettiği ilgiyi bulamamıştır. Sudak lezzet itibariyle en makbul tatlısu balığıdır. Pişirirken mutfakta koku dahi olmaz. Bu açılardan mezgite çok benzediği için başta İstanbuldaki balıkçılar olmak üzee dev sudakları mezgit ya da tavuk balığı olarak satmaktadırlar. Bir kaçıyla yaptığım görüşmede bunun gerçekten deniz balığı olduğunu zannettiklerini şaşkınlıkla görmüştüm. O kadar lezzetli bir balıktır ki, neden bu balığıticari olarak çiftlik üretimi yapılmadığını yıllardır merak ederim. Bu vesileyle siz başta sudak avı ile ilgili tecrübe ve bilgilerinizi bizimle paylaşmaya başlayabilirsiniz. Arkadan birçok üye dostumuz kendi görüşlerini ileteceklerini tahmin ediyorum. Bahsettiğiniz yem nasıl bir yemdir?
Çağlar bey kullandığınız silikon ve sahtelerden bahseder, mümkünse fotoğraf koyarsanız konuyu biraz açmış oluruz. Ben yörenizde yaşadığım dönemlerde canlı yemden başka yöntem bilmezdim. Burda da sudak avlamam zor biraz şimdilik...
Bizim baraj göünde iki çeşit a sudak avı yapılıyor. Aslında biz de at çekle sudak avlamayı yeni öğrendik sayılır. Bu mevsimde hemen hemen herkes kenardan at çekle sudak avlıyor. Canlı yem çok zahmetli. Suni yem ise gayet rahat. Ben daha acemisi sayılırım. Bahsettiğim yem Silikon simli yeşil kurtçuk ve ucunda bir köstek yanlış bilmiyorsam 10 gram olması gerekiyor. Resim eklemeye çalışacam bir başka forumu incelerken rastlamıştım. Bir de yaptığımız avlar çok zevkli oluyor. Hava karırken baraj kıyısına gidiyoruz. Zaten birçok balıkçı var. Hem gırgır şamata, hem de zevk.
Arkadaşlar avatar olarak eklediğim resmin. Orta sırasından sağdan üçüncü bahsettiğim kurtçuk. Beyazı ile de alıyoruz diyorlar; ama ben daha kullanmadım. Herkese ii geceler.
Fotoğraf eklemek için aşağıdaki linkten yardım alabilirsiniz. Yine de yükleyemezseniz, özelden bildirin lütfen, size yardımcı olayım. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=19910
abicim sudak dedin de aklıma geldi bi dönem köprüköyde ne güzel sudaklar vardı turna geldi sudakların soyunu tüketti katil turnalar sudak lezzeti halen aklımda tatlı suda sudak bence enlezzetlisi
Kesinlikle katılıyorum. Bir tatlı su balığında olamayacak kadar lezzetli bir balık. Kokusuz, kılçıksız. Bnece harika. Allah'tan buraya turna falan atmadılar yoksa burada da nesil tükenirdi.
Atcek tekniginden bahsedebilir misiniz? Maket balik. Kasik. Silikon. Atcek hepsinde ayni mi yapilmalidir? Atcek nasil yapilmalidir. -Attiktan sonra makine ile hic durmadan hizli cekme? -Makine ile durmadan yavas cekme? -bir cekip bir durarak aksiyon verme? Ne seilkde yapilan atcek daha verimli olur? Simdiden tesekkurler. Birde Samandirali canli yem tekniginde igne ile samandira arasi mesafe ne kadar olmalidir? Diger konularda gordugum kadari ile Sudak diplerde geziyor. Oltalar bos kalmasin