Sudak'a niyet, Sazan'a Kısmet(07/10/2008)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında yakup tarafından paylaşıldı.

1. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Tarih : 06/10/2008 - 07/10/2008
    Avlak : Altınapa Barajı
    Yem : Mısır-Ekmek içi
    Avcı : 2 kişi
    Olta : Kamış olta-Dip oltası

Bir gün önceden anlaştığımız üzere, Tekin'le 06/10/2008 saat 11.00 gibi yola çıktık.

Akşam da avlakta kalacağımız için gerekli malzeme ve ihtiyaçlarımızı aldıktan sonra saat 13.00 gibi avlak yerimize vardık. Hafta içi olması sebebiyle her zamanın aksine gölet kalabalık değildi. Avlağın boş olması ve suyun da ciddi anlamda çekilmesi sebebiyle aracımızla, her zaman suyla kaplı olan alanlardan geçerek kendimize güzel bir yer bulduk.

Hedef balığımız Sudak, Alternatif balığımız ise Sazan'dı.

Vakit kaybetmeden oltalarımızı suya attık.

Oltalarımızın üzerlerini yemledikten sonra, sıra çadırımızı kurmaya geldi. Gündüz ve güneşli bir hava olmasına rağmen keskin bir ayaz hafif hafif kendisi hissettriyordu.. Tekin maharetli elleriyle 2 dakikada çadır işini halletti.

Çadır kurulmuş, çaylar içilmiş ama hala hedef balıklar ve alternatiflerinden tık yoktu.

Yavaş yavaş karamsarlığa kapılmaya başlamıştıkki derinden gelen bir zil sesi ve arkasından ilerimizde bulunan avcıların "koşun koşun" demesiyle bu kasvetli hava dağıldı.

İlk balığımız 1,5 kğ civarında ekmek içine gelen bu yakışıklıydı.

Sonrasında ise bütün oltalarımız uyudu adeta. Ne bizden ne de civarda bulunanlardan hiç bir hareket yoktu. Saat 23 gibi havanın soğuk olması ve vuran balığında olmaması sebebiyle çadırımıza girip yattık.. Fakat havanın soğuk olması sebebiyle uyumak mümkün değildi. Tekin'in bir kaç kez piknik tüpünü yakarak ısınma teşebbüsünü zehirleniriz! korkusuyle kabul etmedim. bir kaç kez çadırın kapısını açarak demlediğimiz çay la ısınmaya çalıştık..

Sabah gün ışımasıyle tekrar oltalarımızı ve yemleri kontrol etmeye başladık.

Yemleri tazeleyip tekrar oltaları atarken, ileride duran dip oltasının misinası gözüme çarptı. Yavaşça gerilip tekrar boşalıyordu. Bu Tekin'in sazan için attığı ve bir iğnesine mısır, bir iğnesine hazır sazan yemi taktığı oltaydı. Ve oltayı çektiğimizde mısırı tercih eden ve muhtemelen gece yakalandığı için hiç zorlamayan bir sazan vardı.

Tekin ve yorgun Sazan

2 sazanımız olmuş ama hedef balığımız Sudak'tan hala tık yoktu.

Öğleye kadar beklememize ve tekrar yemleme yapmamıza rağmen kısır gün devam ediyordu... Bu arada suda bana doğru gelen bir yılan dikkatimi çekti. Adeta beni görmüş ve özellikle geliyormuş gibi bir görüntüsü vardı. Gayri ihtiyari bir kaç çakıl alarak kendisine doğru attım. Fakat yönünü hiç değiştirmeden bana doğru geliyordu. Sudan çıktıktan sonrada başka yöne değil resmen üzerime üzerime geliyordu.

İşte yılanımız

Belkide ben gideceği yönde bulunuyorum! Diyerek ne kadar da başka tarafa geçsem yılan da yolunu değiştirerek üzerime geliyordu. Yavaş yavş tırsmaya başlamıştım:D

Anlaşılmıştı. Bu yılanın ya canı oyun istiyor, ya da benimle bir alıp veremediği vardı. Hemen koşup ileriden bir çubuk aldım. Çubukla başını tutarak kuyruğundan yakaladım ve ileride bulunan otluk alana götürüp bıraktım. Pabucun pahalı olduğunu anlayan yılanımız anında kaçıp gitti:cool:

Neyse.. Tekrar hikayemize dönecek olursak, saat 14.00 olmuş ama hala Sudak'tan ses yoktu. Yavaş yavaş toparlanıp dönmeyi düşünürken, ben şansımı at-çek'le denemek istedim. Amacım Akbalık denen Tatlı su kefali yakalamak. Akbalığa at-çek için Sudağa attığımız oltalardan birisini çektiğimde 25 cm civarı süpriz bir sudak geldi. Hayret! yakalanmasına rağmen hiç zil sesi çıkarmamıştı. Yemi tamamen yutan balığı aldıktan sonra oltama kaşık takarak at-çek yapmaya başladım.. 15 dakika kadar at-çek yaptıktan sonra bir vuruş ve ardından gelen balık:confused: 18-20 cm civarında küçük bir Sudak'tı:( Yemi tamamen yuttuğu için kurtarıp tekrar salma şansım yoktu. Bunun üzerine At-çek i bıraktım ve dönmek için malzemeleri toparlamaya başlamıştıkki, bir zil sesi ve ardından suya fırlayan çubuk. Hemen koşup oltaya sarıldım ve sonucunda buna sebeb olan sazan kollarımda:p

Mısır ile yakalanan 2,046 kğ Sazan

Sudak niyeti ile gittiğimiz avımız, 3 adet Sazan'la son buldu:eek:

2. OKAN ATMACA

OKAN ATMACA

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan balığı 5.5kg
    Yakup abi tebrik ederim gerçekten güzel sazanlar.ama asıl tebrik sazanlardan ziyade güzel anlatımın için.abicim teşekkür ederim.:D :D :D

3. ömer65

ömer65

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 2 kg
    ellerinize saglık yakaladıgınız balıklarda yabana atılır balıklar deyil güzel av olmuş afiyetler olsun:)

4. nevzat42

nevzat42

Yakup abi tebrikler sazanlar güzelmiş.Mısırla yakaladığınız sazanlara süt mısır mı taktınız konserve mısır mı,bir de iğneye nasıl taktınız.Size tavsiyem sudağa dip oltasının yanında şamandıralı da atın.Ben şamandıralı oltayla güzel sudaklar aldım.

5. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Beğenmenize sevindim Okan. Dilerim aynı güzellikleri sizde yaşarsınız.:)

Biraz önce afiyet oldular:D Teşekkür ederim;)

Mısır olarak; Hayvan yemi olarak üretilen mısır kullandım. Arkadaşımın tarlasından kopardığım mısır koçanlarını tanelerinden ayırarak bir pet şişeye koyuyorum ve bu mısırları 2-3 yıl kullanıyorum. İğneye ise tek ve ikili olmak üzere mısırın alt ucunun orta kısmından takıyorum. Dediğin gibi Sudağa şamandıralıda attık ama sanırım o gün şansımız yoktu. Çünkü önceki günlerde bulunduğumuz yerden yeterince sudak alanlar olmuş.:confused:

6. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Az ve öz olmuş, kararında kalmış. Güzel avınız için tebrik ediyorum.

7. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Teşekkür ederim Yücelusta.
    Birde (resimlerdende görüldüğü gibi) sizlerinde dikkatini çektimi bilmiyorum? Balıklar sudan ilk çıktıklarında beyazımsı, sonra ise biraz daha koyulaşan bir renk aldılar. Bunun sebebi nedir acaba? Balıkların cinsindenmi, mevsimin sonucumu bilemedim:confused:

8. Tebrikler.Güzel bir av ve gün yaşamışsınız..afiyet olsun:)

9. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Yakup abi tebrikler çok güzel bir av olmuş sudak niyetine sazanlarda güzel olmuş . Dikkat etmek lazım gece ayazı gündüzden belli olmuyor bazen ve hazırlıksız yakalayabiliyor insanı. Paylaşım için teşekkürler.

10. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Teşekkür ederim Erdal kardeşim. Darısı başınıza.

Teşekkür ederim Aşkın kardeşim. Aslında ayaz için önlemimizi almıştık ama, Bu İçanadolu'nun ayazı önlem falan dinlemeyip çarpıyor insanı :eek:

11. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Tebrikler iyi bir anlatım güzel bir rapor.Yakup bey eniyi av bölümünü değiştirmeniz gerekecek sanırım

12. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Çok tatlı bir rapor olmuş,klavyenize sağlık.Balıkları yakalıyosunuz diyerek bekçiliğe mi soyundu acaba o yılan:)

13. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Raporumu güzel bulmanıza sevindim. Daha güzelleri ile buluşmak ümidiyle;)

Teşekkür ederim. Resimler cep tlf.ile çekildiğinden önce dikkatimi çekmemişti. Şimdi resimlere tekrar bakınca dikkatimi çekti. "Yılanın vücudunun orta kısmında bir darbe izi var:( Sanırım daha önceden birileri zavallı hayvanı öldürmeye çalışmış.. O hayvan orasının gerçek sahibi ve zararsız. İnsanlarımızın Yılan gördümü öldürme girişimlerini bir türlü anlayamıyorum..

14. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    güzel bir anlatım güzel bir av bire soğuklarda çadırda kalacaksanız uyku tulumu şart

15. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Guzel av olmus tebrikler,ellerinize saglik.

16. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Bence yılanın karnı acıkmış gözü size dikmiş:D:D:D
    Yokmuydu yiyecek bişey.Verseydiniz keşke.Peynir, süt, tarla faresi:D:D:D
    Emeğinize sağlık hocam.Balıklar güzel.Hikaye müthiş.Dahası can sağlığı;)

17. sedatk

sedatk Sedat

Şahsen istediğim tipte bir av kampı gerçekleştirmişşsiniz.:) Sanırım araçlarınızda uyumak istemediniz :p balıklarınız çok güzelmiş afiyet olsun,herhalde bundan sonraki av raporlarında üşüdük,donduk, kelimelerini sıklıkla duyacağız sanırım.:rolleyes: ;)

18. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Kaliteli uyku tulumu demek daha doğru olur sanırım. Çünkü bizde bulunan bir tanesi kendisini ısıtmıyordu:p

Teşekkür ederim. Darısı sizlerin başına

Yılana yiyecek vermek hiç aklıma gelmemişti.:eek: Bir dahaki sefere daha hazırlıklı olayım bari:D

Buna eminim:p Özellikle gece kalınacaksa gerçekten çok donanımlı olmak gerekiyor.

19. ıceman

ıceman orhan

En İyi Avı:
    kefal,zargana,lüfer,mırmır
    Tebrikler güzel iş :)

20. rüştü26

rüştü26

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 9.9kg
    Yakup paylaşımın için önce teşekkür ederim..Anlatımın çok güzel tabiki sudak olmasada avınızda güzel olmuş..Nice güzel avlar yapman dileği ile..
    Hoşçakalın sağlıcakla kalın..