Sufix 832 hakkında yardım.

Konu, 'Misinalar' kısmında UzuNHoca tarafından paylaşıldı.

1. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    Uzun zamandır sufix832 ip misina araştırıyorum ve sonunda almaya karar verdim. Anlamadığım şey ise yurt dışı marketler ile yurtiçi marketlerdeki ürünlerin birbirine uyuşmadığı. Almak istediğim özelikte ki Yurtiçindeki balık malzeme mağazalarına baktığımda Sufix832 =0.15/20LB olarak ve 0.18/26LB olarak görülmekte. Ancak Cabelasa baktığımda bunları bulamamaktayım. iletişime geçtiğimde ise bana 0.18 26LB nin olmadığını söylediler ve 20 LB ninde 0.23mm olduğunu söylediler. Bu konuda aydınlatabilecek arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum.

2. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    DAİWA TOURNOMENT 270 AGS+ DAİWA TATULA 210 YUKI TAYLOR Q5 420 SURF
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    sevgili eşim :)
  3. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    Merhaba ,
    0,16 Kendo aldım 250 metre gayet güzel kaygan, ipek gibi misina, su tutması da yok gibi.Kıyı jigi ve sırtı makineme de Kendo saracağım.Şiddetle tavsiye ederim.
    Düğüm tutması çok iyi.Tek ilmekli palomarla fırdöndüye bağladım,çok zorlamama rağmen düğüm kaymadı ve misina yıpranmadı.:thumb:
    İyi ki alıp keşfetmişim bu misinayı:)
    Sufix ve power pro da kullandım fakat artık tercih etmiyorum.Duel hardcore X8 den sonra en beğendiğim ipim oldu.Fiyat performansta bence başı çekiyor.
    Kolay gelsin:)

4. balikoltasi

balikoltasi Birol

Avrupa pazarında örgülerin çekerini fazla gösterirler. Amerikan pazarında ise çekerler doğrudur. Örgü o ağırlığı kopmadan çeker.

5. catosan09

catosan09 Çağatay

Favori Kamış:
    Okuma Salina Telesurf, Okuma VSystem 270 10-40gr
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra XTC 14000, Penn Sargus 5000
    Bem Cabelas'tan 10lbs ve 20 lbs sipariş ettim. Nisan sonunda elime ulaşacak. Geldiği zaman Türkiye'den aldıklarımla karşılaştırıp sorunuzu yanıtlayabilirim. Ancak yurtdışı fiyatları kesinlikle çok iyi. Sufix 832 Kendo fiyatına.

6. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Avrupa'daki ölçülendirme abartıdır! Amerika kesin bilgi yazar. Ayrıca Avrupa'da sudaki balık çekeri yazarken, Amerika'da örgünün kuru yük çekeri yazar (havaya kaldırabileceği yük miktarı) En basit örnek Berkley Whiplash'dır.

Amerika'da 10lb yazan örgü ( kabaca 0,12mm 10lb= 4,5kg) Avrupa'da bu 0,12mm 15-20lb yazılıyor. Hatta Türkiye'ye geldimi örgü :D 10lb oluyor 0,10mm ve 10kg.

Özellikle Japonya ve Amerika'dan örgü almaya çalışın. Boğazda 3-15 lb arası kaliteli örgüleri kullanabilirsiniz. Neden kaliteli çünkü orta ve alt kalitelerdeki örgülerde çeker değeri aynı olmasına karşın kalınlık fazladır (10lb 0,15mm gibi).

3lb örgü sarılı makaramda gayet güzel rapala çalışıyorum. Ayrıca diğer makinalarımda 0,10 ve 0,12mm örgüler var. Sizin bahsettiğiniz 0,23 - 0,25mm örgüler ile Ege'de 20kg lık balıklar yakalamak mümkün :)

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Amerika'da misinaların kalınlığı libre, yani lb ile ölçülür. Bizde ise mm ile. Bizim sitem şu demek:

0.15/20lb -> 0.15 çapında, kalınlıkta, 20lb (= 9 kg filan) çekeri olan misina.

Ama Amerika'da 20lb misina dediğin zaman 0.45 mm misina demektir.

Şu sayfada:

http://avmarketi.com/asp/group/58/Makara-misinalar

Üstteki tablodan kaç "lb" kaç "mm" demek gösteriliyor. Karıştırmayın, bunlar misinanın çekeri değil, kalınlığı. Adamlar zamanında böyle bir sisteme gitmiş. Yani 10lb misina 0.28 mm iken, 15lb çekebiliyor olabilir pekala. Ne kadar çektiği bazen ayrıca "Test lb." olarak belirtilir.

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Çok kötü bir örgü. Tatlisu ömrü haftalik 3 kullanimda 6 ay. Akabinde çürüyor. Rengi çok çabuk atiyor. Tavsiye etmem.

9. lodoscubarbaros

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    İsmailciğim bence sponsorumuz olan Ergin balıkçılığa bir bak.YGK ipler gelmiş.Ben sipariş ettim 1.5 nosundan 150 metre.İyi çıkar umarım daha önce hiç YGK ipim olmadı.Yarın öbürgün elime ulaşır.Bir bakarım misina güzelse al derim diyeceğim fakat iki üç güne stoklarda kalmayabilir tahminimce.Fiyatı da Sufix'e göre uygun.

http://www.erginbalikcilik.com/ygk-g-soul-x8-upgrade-line-150-m-30-lb-pmu3271

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    YGK örgüde 1 numaradir.

11. lodoscubarbaros

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    Ohh be abiciğim içim şimdi rahat siparişimden yana;)

12. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    Değerli yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sufix 832 genel anlamda iyi bir misina. Bayadır araştırıyorum çünkü. Yurt dışı sipariş verirsem kaç LB alayım önerisi olan var mi acaba?

13. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    Aklımdayken bi soru daha sormak istedim. Sufix 832 Ghost mu yoksa normal mi sipariş etmeliyim?

14. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    Buldum bu sorumun cevabını 10 ve 20 LB almaya karar verdim 10 LB 0.20mm 4.5kg ve 20 LB 0.23mm 9.1 kg yeterli bence :D

15. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    Ayrıca kofana turna tarzı balıklar koparabiliyor mu örgü misinayı? tecrübesi olan var mi acaba.

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Hele kofana hiç gözünün yaşına bakmaz.

17. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    bu konu hakkında bilgisi olanlar var mı? Ghostlarından mi yoksa Normalinden mi sipariş edeyim acaba?

18. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    Acil cevap lütfen bugün kaçırdığım balıktan sonra :(

19. UzuNHoca

UzuNHoca Ismail

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Sahara 3000 FD
    En İyi Avı:
    Levrek 1.5 Kg
    20LB 1 adet ghost 1 adet normalinden sipariş vermiş bulunmaktayım :D Yorumlarınız için teşekkürler. . Bugün kaçırdığım balıktan dolayı dayanamadım. İnşaAllah tez zamanda elime ulaşır.

20. furunotr

furunotr Haluk

Satış ilanı verdiğim yerde şöyle bir derleme yapmıştım; şu an düzenleyecek vaktim yok; olduğu gibi kopyala-yapıştır diyorum; YGK hakkında biraz bilgi mevcut...

Fotoğrafta en üstteki Penn 0,12; monoflament misinalar ile net bir şekilde kıyaslamak pek mümkün değil ancak çıplak gözle bakınca 0,15 tadında bir çapı var; mikrometre ile ölçersek 0,18 gibi (net bir ölçüm yapmak pek mümkün değil)... Oldukça ince 8 örgü ve 9,6 kg. çeker değeri belirtilmiş üzerinde; oldukça yuvarlak görünüyor; renk sarı... Dokusu oldukça iyi, pürüzsüz duruyor ve oldukça akıcı görünüyor...

Penn'in bir altında PowerPro 8 slick 0,19 yer alıyor; Penn ile kıyaslanınca oldukça kalın duruyor; 15 kg.çeker değeri belirtilmiş kutusunda; mikrometre ile ölçünce 0,22 civarında bir çap değeri alıyorum; bu da oldukça yuvarlak bir forma sahip, renk sarı... Bu sanki Penn'e göre bir parça daha düşük kaliteye sahip; dokusu gene pürüzsüz sayılır ancak Penn kadar akıcı görünmüyor...

PowerPro 8 slickin bir altındaki PowerPro 0,13; bu Penn'e göre daha ince veya daha kalın gibi görülebiliyor; hangi açıdan baktığınıza bağlı, çünki yuvarlak değil
    yassı... Renk beyaz; ölçünce 0,11-0,12 gibi değerler veriyor; 8 kg. çeker belirtilmiş; en geniş yerinden ölçmem mümkün olmadı; ölçebilse idim 0,15 gibi bir değer verirdi herhalde; eh ortalama değer alırsak 0,13 denebilir düz mantık...

Bunun bir altında PowerPro 0,10 var; bir ucu beyaz kağıdın altına girmiş;dikkatli bakmak gerek... Bu epeyce kullanıldığı için fotoğrafta biraz şişkin görünüyor; kutu ucundaki örnekten ölçümlediğimde 0,09-0,11 gibi değerler veriyor; bu da yassı ve en geniş yerinden ölçebilse idim herhalde 0,13 tadında bir çap ölçüsü verir idi; bunda da düz mantık ortalama alırsak 0,11 gibi bir ölçü ortaya çıkar... Çeker değeri de 5 kg. olarak verilmiş... Bunlar 4 kat; haliyle 8 katlar kadar pürüzsüz bir görünüme sahip değiller ancak piyasadaki pekçok ipten pürüzsüz olduğunu belirtmekte yarar var; birkaç yıldır kullandığım bir ip ve çıkışlarının mükemmel derecede olduğunu söyleyebilirim... Renk sarı...

Gelelim zurnanın zırt dediği yere; Ümit'in kastettiği YGK; nefis bir dokuya sahip; 8 kat PE; Shimano ve Daiwa'nın Japonya sitelerine girdiğimizde makinaların alabileceği miktar bu değerden yani PE'den belirtiliyor... Model G-soul super jigman X8; bunun bir de spinciler için özellikle üretilen "Upgrade" modeli var ki aynı çeker değere sahip olan ip bu upgrade modelinde çok daha fazla ince; bu model yalnız 150 metrelik ambalajlarda...

Üstten 5. ip YGK 16 libre PE 0,8 ölçüsünde; 7,257 kg. çekeri var yani; çap şimdiye değin gördüklerimin en incesi (upgrade modeli hariç) ölçmeye çalıştığımda 0,09-0,10 arası bir değer çıkıyor; tam yuvarlak ve 10 metrede bir renk değişiyor...

Üstten 6. da bunun 20 libre PE 1 olan; kabaca 9 küsur kg. çeker değeri mevcut; çap olarak 0,13 gibi bir rakam ortaya çıkıyor...Bu da tam yuvarlak ve 10 metrede bir renk değiştiriyor...

Tüm bu fotoğraf ve derlemeye çalıştığım bilgileri genel olarak kıyaslama yapılabilmesine yardımcı olabilmek adına verdim; bilindiği gibi her firmanın ip çapları ölçü aynı verilse de birbirini tutmuyor; diğer değerler ve ip kalitesi de o şekilde; umarım faydası olur; aslında daha kapsamlı bir çalışmayı misinalar ile ilgili bölümde yapmak isterdim; ancak biraz daha çeşit ve detay gerektiriyor sanırım...

Bu esnada Penn'i hiç kullanmadığım için hakkında iyi veya kötü bir yorumda bulunamıyorum; ancak kullanan bir iki arkadaşımda görmüş; beğenmiş ve bu arkadaşların fikir ve tecrübelerine istinaden almaya karar vermiştim; şimdi ise farklı bir marka kullanmaya karar verdiğimden fazlaya çıkması nedeni ile satışa çıkarttım; ancak incelemeden ürün alma huyum yok ve beğenmese idim kesinlikle almazdım...