Süloğlu Barajı'nın Balığı Satıldı mı?

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında orestia tarafından paylaşıldı.

1. orestia

orestia

Favori Kamış:
    Çeşitli boylarda makine ve kamış
    En İyi Avı:
    Sazan 4 KG
    Arkadaşlar Edirne'de aylardır bir söylentidir gidiyor. Süloğlu barajı'nın balığı satıldı diye. Hem de 1500 YTL ye. Tabi normal olarak ilk zamanlar inanmadım. 1500 YTL ye koca barajın balığı satılır mı? Ama malesef doğru çıktı söylenenler. Edirne Valisinin açıklamasını akudum yerel gazeteden balığın satıldığı doğru fakat amatör şekilde avlananlara herhangi bir yasak uygulanmayacak diye açıklama yapmış. Gerçi henüz bir mahkeme süreci varmış ama gene de şimdiden haberinizi olsun diye yazayım dedim. Hem de bilgisi olan arkadaşlar paylaşsın.
    Balık senelik 1500 YTL ye adını tam olarak hatırmalıyorum ama bir kooperatife satılmış. Vallahi bana bu iş pek hayra alamet gibi gelmedi. Ben gidip olta atıcam adam gelip önüme ağ atarsa ne olacak? Adam parasını vermiş almış :D

2. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    O halde bu parayı ödeyen bir vatandaş da orayı olta balıkçılığı için düzenleyebilir anlamına mı geliyor bu? Eğer öyleyse 1500 ytl verilip paralı olta avcılığı yaptırılabilir gibime geliyor.Sonuçta bu dernek yakaladığı balıkları satıp para kazanmak suretiyle buradan ticari bir amaç beklentisinde.

3. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Emrah kardeşim merhaba ,evet süloğlu barajı ihaleyle bir kooperatife verildi ,ve sadece hafta sonları amatör balıkçılara serbest :) gittiğimizde koop.adamlar geldi onlar bize söylediler ,resmi makamlardan herhangi bir haber yok ,araştırmaya devam ediyoruz bakalım :) bu arada Edirne merkezde mi oturuyorsun ?

4. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Sistem şu şekildedir. Balığın tamamı satılması söz konusu değildir. Sadece kaçak avlanmanın önüne geçilmesi amacıyla bir baraj kısmen yada tamamen ticari amaçlarla bir kişiye bir ada iki yıllığına kiralanır bu kişide profesyonel olarak kendi adamlarıyla av zamanı serbest olan dönemlerde belirli saatlerde bu balıkları ağ parakete ve diğer araçlarla belirlenen boy kriterlerine uygun olarak avlar. Bu işte herhangi bir yanlışlık yok. Ben ce önüne gelenin bilinçsizce ağ atarak gölün kurutulmasından sa belli bir kişinin avlanmasına müsade etmek çok daha doğru Hukuken tartışılan ise sanrım ihalenin usulünce yapılıp yapılmadığıdır.
    Hemen panik yapıp yanlış anlamalara sebebiyet vermeyelim. Ama araştrmaktanda gri durmayalım
    Bu durum amatör balıkçılığı kesinlikle engellemz ama ABB olması ve tebliğe uymak şartıyla

Son düzenleme: 13 Mart 2008
  5. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Serkan malesef sana katılamıyorum.Benim bugüne kadar gördüğüm su ürünleri kooperatifleri işlettikleri suların etrafında jandarmalık yapmak haricinde her türlü aşırı avlanma limitlere uymama dahil illegal sayılabilecek herşeyi yapıyorlar.Beyşehir Gölü örneğini vermek gerekirse, şu anda gölü boydan boya katetmek imkansızdır, sebebi ise o kadar çok ağ serilmiştir ki mutlaka pervaneyi dolarsınız birine.Malesef Türkiyede içsular kooperatiflere kiralanırken çevre faktörü şartnamelerde esamisi okunmayan bir konudur. Kooperatifler sadece kendilerinden olmayanın av yapmasını engeller, bunun dışında her türlü kuruturcasına av yaparlar.

6. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Ustacım Ben sadece sistemi ve sistemin amacını mantığını anlattım. Sisemin uygulamasıdaki yanlışlıklar elbetteki bizim araştırmamız gereken konulardır. Ancak en azından balıkların üreme dönemlerinde avlanmadıklarını ümit ediyorum. Çünkü böyle bir durumda sözleşmeleri fesih olma thlikeleri mevcut

7. hgulder

hgulder

merhaba serkan bey,

size mail attım. eğer telefonunuzu verirseniz, gölet kiralama olayını hukuki açıdan görüşmek isterim.

hgulder@hotmail.com

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 13 Temmuz 2009
  8. İstanbuldan

İstanbuldan İbrahim

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    7 kilo istavrit+2 kilo sardalya
    Serkan abi gerekenleri yazmış bence... Yücel abi de benim değinmek istediğim yere değinmiş. Kimseyi ezbere suçlamak istemiyorum ama o kadar eminim ki; o barajda yasak olan herşey yapılıyor. Barajı satın almadan bile insanlar neler yapıyor neler, barajı alan suyunu bile satar valla... Bu konuya eğilmek lazım bence.... Ayrıca baraj çooook ucuza gitmiş. Baraj derken sadece balıktan bahsediyorum tabii. Ama bir yılda en azından oradan 20.000 ytllik balık kalkar. Hele daha verimli yerlerde yapılsa bence güzel yatırım olur.

9. Conqueror

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Bugün Arkadaşlar Süloğluna gidecekler bakalım ,ne olucak içeri girebileceklermi merak ediyorum açıkcası bundan 20 gün önce sokmamışlar içeri belli günlerde serbestmiş

10. Conqueror

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Süloğlu barajı ihalesi iptal edildi

Değerli arkadaşlar ,Süloğlu barajı ihale kanununa göre 3.kişilere ticari amaç güdülerek ihale edilmişti ,geçen hafta içerisinde şok bir şekilde ihale iptal edildi . Bizde buna inanamazssınız çok sevindik ,tüm sitemize duyurulur ...

Süloğlu barajında bulunan balık türleri

1-Pullu sazan
    2-İsrail sazanı (Havuz balığı)
    3-Trakya levreği (Köstereç)
    4-Sudak
    5-Yayın

11. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Ahmetçim gerçekten sevindirici bir haber.Teşekkür ederim.

12. Conqueror

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Evet abi asıl ben teşekkür ederim:)

13. BATILI_22

BATILI_22 CiHaNgiR BaYrAkTaR

En İyi Avı:
    7,5 kg yayın 4 kg aynalı sazan . . .
    adamlar oltalarınım önüne 2000 iki bin metre ağ attı varmı böyle bişe yaa :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: bide botla geçerken benim lotalarımı sayıyolar 3 kişiyis15 olta var 2 tane olta fazla geçerken jandarmayı arayım gelsin dio yaa :mad: :mad: ama kendi 2000 m ağ atıyo :mad: :mad: :mad:

14. Tugay22

Tugay22 Tugay

aslında içme suyunun kiralanması yasak! çünkü tekneler mazotlu sürekli suyu kirletiyorlar. Ve ağalarla topladıkları balıkları görsen için gider. Tam soyunu devam ettirecek gibi balıkları avlıyorlar. Kocaman sarı sazanlar, İri aynalılar. bize vermişlerdi tanesi 1-2 kilodan 5 tane sarı sazan. Onlar sarı sazan istemiyomuş. Onlarda 5 kilo kadar bi yayın almışlardı o gün.

15. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    botla ikibin metre bağ serdiklerinden eminmisin:confused:
    o gördüğün 10 metrelik balıkçı teknesi olmasın:p :p
    cihangir sen hiç hayatında ikibin metre ağ gördünmü;)
    ama bu demek değilki kısa ağ atabilirler onlara söyleyecek söz bulamıyorum:mad:

Son düzenleme: 14 Ağustos 2008
  16. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Süloğlu Barajı maalesef sahipsiz.Jandarma amatör balıkçılara karışır.Ağ atanları görmez.Gidin görün adamlar gündüz gözü ağ çeviriyorlar.Jandarma Süloğlu Barajında tekneleri olanları kayıt altına almalıdır.Adam binlerce mt ağı getiriyor kimse görmeden,fiber kayığa biniyor döşüyor ağları.Lalapaşa Göletinde(görebilirsiniz)adamlar traktör lastiğinden iskele bile yapmışlar.