SÜLÜBÜK VE ÇANILLI HEZİMETLERİ

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında image_06 tarafından paylaşıldı.

1. image_06

image_06 murat

öncelikle herkese merhaba.biz 2 arkadaş bundan 10 gün önce balık avına merak sardık.öncelikle şunu belirtiyim hayatımda hiç balık yakalamadım.neyse balık avı için şuan gerekli bütün mazemeleri aldık.buna botta dahil.kaşık sasi rapala meps işte aklınıza ne geliyorsa.2 şer çiftte olta takımı aldık.ilk yerimiz forumdan takip ettiğimiz ve ankaraya yakınlığı bakımında Çanıllıya gittik.saat 10 gibi botu suya indirdik.gez babam gez yok bir vuruş dahi yok.(bu terimleride sitenizden öğrendik terimlere bakıpta usta sanmayın)akşama kadar hasılat 2 adet kırılmış kamış 2 takıldığından dolayı kayıp kaşık 1 adet rapala bir adette meps balık derseniz yook.akşam 6 gibi yağmurdan dolayı çıktık moralimiz sıfır sebebmi arkadaşda bende çevremizdekilere çok büyük konuşmuştuk.aradan 3 gün geçti bu sefer güzergahımız SULUBÜK sabah 10 gibi botu suya indirdik o barajda gezmediğimiz yer kalmadı kürek çekmekten kollarımız koptu.habire evden arıyorlar ne yaptınız durum ne diye sonuç bir adet yaklaşık 25 cm boyunda turna aldık ancak gene burdan okuduğumuz üzere limitaltı olduğundan suya geri bıraktık.inanmayan olursa videoya çektik bırakma anını.ilk balığımız olduğundan dolayı ayrılmak çok zor geldi ama nasip inşallah başka zaman daha büyüğünü yakalarız..sonuç olarak akşam gene elimiz boş döndük.haftayada köprüköye gideceğiz busefer gece çıkmayı düşünüyoruz.inşallah bu sefer güzel haberlerle döneriz.acaba biz bir yerde hatamı yapıyoruz onu bilmiyorum. internette okumadığımız yazı izlemediğimiz video kalmadı ama boş.ev halkı ve arkadaş cevresinden aldığımız her türlü alay konusuna direniyoruz.bakalım 3_5 kez daha gidelim eger gene hüsran olursa.sonuç galiba SAHİBİNDEN SATILIK AZ KULLANILMIŞ BOT VE OLTA TAKIMI OLACAK.inşallah olmaz.başınızı ağrıttık kusura bakmayın herkese rastgele.ençokta tabiki bize.(tavsiyeleriniz bizim için çok önem taşıyor.teşekkürler.)

2. turkuax

turkuax Okan

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter 2.10 5-25 gr. Okuma V system 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 FC
    En İyi Avı:
    4,5 Kg. Sinarit 72 cm 3.2 Kg. Turna
    Murat Bey Selamlar,

Öncelikle forumları takip ettiğiniz için balık işinin biraz da sabır olduğunu zaten biliyorsunuzdur :) Yeri geliyor biz sabahtan akşama kadar kıyıdan binlerce kez at-çek yapıyoruz. Bu sırada bir iki balık ya geliyor ya gelmiyor. Ama önemli olan bunu hırs haline getirmiyoruz. Oraya eğlenmek, dinlenmek ve kafamızı boşaltmak için gidiyoruz. Doğa ile başbaşa olabilmek hepsine değiyor çoğu zaman.

İnanın ben bu işe başladığımdan beri ne kadar kaşık,rapala kaybettim, taktım artık sayısını bile hatırlamıyorum. İlk başlarda sürekli en kalitelisini en iyisini alınca balık tutabilecekmişim gibi gelirdi. Sağolsun acemi olduğumuzu anlayan av bayilerindeki arkadaşlarda neler sattılar neler. İşin içine girdikçe sahteleri kendimiz tecrübe ettikçe zamanla doğruları bulduk. Bence etrafınızdakilerin sözlerini fazla takmayın. Öncelikle siz bu işin eğlence olduğuna sportif yanının çok daha eğlenceli olduğuna inanın. Sonra siz istemeseniz de zamanla turnalar ziyaretinize geleceklerdir :)

Rastgele.

3. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Yol dogru, sistem dogru, arzu-sevk dogru, evdekilerin es dostun sonu gelmez alaylari dogru, hepsi dogru. Bence iyi yoldasiniz. Balik avi genelde bu, ara sirada bol balikli avlar... Sabir... Ne kadar sabir? 2 saat? 2 hafta? 20 av? Orasini Allah bilir... Bize düsen birdahaki baligi tutana kadar sabretmek

4. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    1 temmuz da ankara'ya geliyorum. sonra kırıkkale'ye geçeceğim. su seviyesi istediğim gibi ise, biraz sabredin ben size garanti turna tutturacağım :))