Merhaba arkadaşlar, Tavsiyelerinize ihtiyacım var.Uzun araştırmalarım sonrasında 2.70'lik Alüminyum Taban bir bot almaya karar verdim. Glen Sun; http://www.avmarketi.com/asp/product/13393/Glen-Sun-J-SD-270cm-mavi-sisme-bot. Dafmarin Starfix; http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...arin-starfix-modeli-boat-2-70cm-468-kdv/detay Evet arkadaşlar linkte vermiş olduğum botlar arasında fiyat farkı çok var. Biri 1.005$, diğeri 553$. Özellikleri aynı ancak kaliteleri hakkında yorumlarınızı bekliyorum. (Özellikle bot kullanıcılarının yorumu)
Tanercim; Yaklaşık 5 farklı marka botu kullanan birisi olarak sana kesinlikle kendi kullandığım ve artık bot konusunda son noktayı koyduğum Glen Sun botu öneriyorum. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=34020 Yamaha botlardan daha kalın bir et kalınlığı var.Çok ama çok memnunum. Botlarla ilgili sormak istediğin bir şey olursa her zaman yardımcı olurum.
Taner, yakınında Halil barış gibi bu konuda uzman bir botçu var, ona danışıp, tavsiyelerini alabilirsin... Selamlar...
Kalp kalbe karşıymış, ben danış derken, aynı anda cevapta geliyormuş meğer, hayırlısı olur İşaAllah...
Merhaba Erhan abi, Barış abimden değerli görüşlerini daha önceden aldım. Onun önerisi kuvvetle muhtemel olacak. Ancak Daf Marin Star Fix kullanıcılarının yorumları benim için önemli. Yazdığım gibi fiyat farkı çok. Araştırmalarım sonucunda Daf Marine hakkındaki bir çok yorumlarda olumlu. Bu arada Barış abi.Saygılar.
Tanercim; 2,70 bottan ziyade 3 mt nin altına düşmemeni tavsiye ederim.Fakat bir en fazla iki kişiden fazla çıkmam diyorsan 2,70 en alt sınır olarak kabul edilebilir.Daf Marin botun ilanını inceledim.GErçekten uygun fiyatlı.Daf Marine botu inceleme fırsatı bulamadım.Bu nedenle et kalınlığını bilmiyorum.Ancak dandik bir bot olduğunu zannetmiyorum. avmarketi.com ' un fiyatları 200-300 tl daha pahalı.Ben 3.00mt GlenSun botu 1.240 liraya www.atlaskamp.com dan pazarlıkla aldım.Normal satış fiyatı 1.600-1.800 arasında.Bursa Av fuarında dokundum o an hayran kaldım.Belki takip etmişsindir daha 2 hafta önce de Seastar 3,60 bot almıştım.Güzel bir bottu ama et kalınlığı 900 denyeden fazla değildi.Ama bu Glen Sun botlar Yamaha botlardan bile güzel. TAbi zodiak bot aldığında motorsuz kullanmayı düşünme bile.Motora paran yetmiyorsa botu da alma.Eğer motor alacaksan Yamahadan başkasını tavsiye etmem.Yıllarca sorunsuz kullanırısın. Daf Marine botu kullananlar et kalınlığını karşılaştırabilecekleri bir kıstas belirtirlerse çok daha iyi olur. Hakkında hayırlısı olması dileği ile.
Merhaba Barış abi, Öncelikle tavsiyelerin için teşekkür ederim. Maximum 2 kişi olarak düşündüğüm için yazmış olduğun gibi alt sınır olarak 2.70'te karar kıldım.Evet abi, bende dandik olmadığını düşünüyorum. Daf Marin botlarının Almanya'da popüler olduğunu okudum. Vermiş olduğun adresi inceleyeceğim. Motorsuz tabiki düşünmüyorum. Kısmetse bu yaz ilk önce bot alacağım. Kış yada ilkbaharda Yamaha 4 zamanlı 4 Hp motor düşünüyorum. Yazmış olduğun gibi Daf Marine botu kullananlar et kalınlığını karşılaştırabilecekleri bir kıstas belirtirlerse çok daha iyi olur. Hayırlısı olsun.Saygılar.
Botla ilk balığa çıktığınızda tek amacınız motor almak olacaktır.Bunu nasıl anlatabileceğimi bilmiyorum.Garipte olsa şöyle bir benzetme yapabilirim; Takım elbise ile bir resepsiyona gidiyorsunuz ama ayaklarınızda terlikle. Denizde motorsuz botla gezmek,yorucu ,zahmetlidir.Eğlenceli olmaz.Yani buna nasıl cevap verebilirim.Son model bir araba alıyorsun ,ama içinde motoru yok iterek yokuş aşşağı kullanıyorsun.BUna benzer bir şeyler işte. Hava patladığında geri dönemezsin.Bazıları diyor ki kıyıdan en fazla 50 mt açılacağım.O zaman neden bot alıyorsun.Alma, 50 TL lik şişme botla kıyıdan 10 15 açıl daha iyi.
Abi evet anladım...Mesela ben Küçükçekmecede oturuyorum tekne baglamak için güzel yerler var burada ama masraflı param yetmez.Dedigin gibi 2-3sene idareten 100-200 metre açılmak için 200-300 liralık bot almak yazın en fazla 6-7 kere kullanacaksam daha mantıklı...
Kesinlikle böyle bir şey demedim dememde.Denizin şakası olmaz.200-300 liralık botlarla 50 mt bile açılsan rüzgara kapıldığın zaman seni bir Km atar.Dönemezsin.Bu site de her zaman bu düşüncede olanları uyarmışımdır.Paran yoksa 200-300 liralık bot yerine bekle,alma.
ok abi..Zaten şimdi onu bile ödeyecek durumda degilim..2-3 sene içinde Senin yaptıgın gibi bot mu alsam acaba diye düşünüyorum.Benim 206 nın bagaja sıgarmı ????Yada Küçükçekmece sahile 2 milyarlık bir fiberimi baglasam ama oda yer kirası,bakımı ........anamızı beller Abi .....SABİT GELİRİ OLAN İNSAN SABİT YAŞAMAYA MECBURDURZaman abi Zaman ne olu ne biter..........
deniz bu şakaya gelmez. Dafmarin starfix modelini düşünme. Starfix modeli piyasada bulunan kalitesiz çin mallarıyla rekabet için ürettirilmiş kalitesi sınırlı bir bot. Glen Sun'u bilmiyorum ama kullanan arkadaşımız memnun olduğunu söylemiş. Ufak motor alacaksan marka çok farketmez (yamaha, honda, mercury,mariner,tohatsu) ama 15 bg üzeri ise mercury ya da mariner'den (ikiside aynı ürün) şaşma. Deniz motorunun tabiri caizse kitabını sayfa sayfa yazıyorlar. Nacizane tavsiyelerim bunlardır.
bot alanlara hayırlı olsun. peki sahil güvenlik açısından adb almak gerekiyor mu bunlar için. Yoksa botu alıp istediğimiz yerde kullanabiliyor muyuz?
10 hp ve üzeri motor kullanımlarında ADB isteniyor. Ayrıca ''motorlu'' her bot ve deniz taşıtı için , ''Bağlama kütüğü ruhsatı gerekiyor.
yani 10hp altı adb gerekmiyor anlıyorum burdan. bağlama kütüğü ruhsatı da sanırım herhangibir yere bağlayacaksanız lazım. Yoksa Halil arkadaşımızın bagajında bulunan inmiş bot için ruhsat mı gerek.
Tavsiyelerin için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi Daf Marin Starfix modeli kalitesi sınırlı. Daf Marin'in kendisi çok kaliteli el yapımı.Ancak Starfix fabrikasyon üretim. Satan kişi bile bana samimiyetimden ötürü Glen Sun'ın da kaliteli olduğunu belirtti. Ama doğal olarak Daf Marin tavsiye etti. Adamı tuttum. Keşke herkes malını böyle pazarlasa.
''motorlu'' her bot ve deniz taşıtı için , ''Bağlama kütüğü ruhsatı gerekiyor !!!. sadece !! motorsuz olanlardan istenmiyor.
ben sana şahsen glen sunu öneririm şimdiye kadar 1 sorun bile çıkmadı ama motorsuz kullanıyorum daha zevk veriyor