Merhaba Adım Cenk ve Ankara'da yaşıyorum. Siteye sanırım Ağustos ayında üye oldum ve daha önce sadece birkaç kez balık avına çıktım. Yani pek anlamam. Ama siteden çok şey okudum ve okumaya devam edeceğim. Bu kadar faydalı bir site beklemiyordum açıkçası. Bu neden ile emeği geçenlere ve özellikle de değerli usta üyelere teşekkürler. Şimdi ben dediğim gibi pek yeniyim balık avı merakında. İsveç'e gittiğim zaman göle balığa çıkıyorum ve çok üzülerek söylüyorum su ve balık yönünden inanılmaz zengin. Üzülüyorum çünkü maalesef Türkiye'nin su ve balık yönünden durumu anladığım kadarı ile çok feci. İsveç'te balık tutmaya gittiğim göl 7 km. uzunlukta ve bir tarafı iki kola ayrılır ve bu kollardan biri denize bağlıdır. Üzerinde 2 ada mevcut ve küçük adaya doğru kıyıdan olta sallıyorum. Göl için aşağıdaki linki tıklayınız. Burayı tıklayın Benim avlandığım gölde turna, levrek ve İsveç'lilerin Gös dedikleri bir balık var. Gös için aşağıdaki linki tıklayınız. Burayı tıklayın Şimdi ben levrek ve turnanın tadına baktım ve açıkçası deniz balıklarındaki tadı bulamadım. Gös denemek mümkün olmadı henüz bu nedenle bir yorum yapamam. Öğrenmek istediğim konu işte bu! Tadı deniz balığına yakın bir tatlı su balığı var mı? Veya hangi balık nasıl pişirilmelidir? Teşekkürler
Malesef bildiğim ve tattığım kadarıyla, hiçbir tatlısu balığında deniz balıklarında olan lezzet mevcut değil.Zaten turna sudak sazan vs. gibi tatlısu balıkları genellikle zevk için yakalanıyor.Örneğin bir turnanın yakalandığı zaman verdiği mücadele bence avcılığının yapılması için yeterli neden, ancak şahsen söylemeliyim ki hiçbir avladığım tatlısu balığını yemem. Tatlısu balıklarından bazıları diğer tatlısu balıklarından daha lezzetli, ama deniz balıklarıyla yarışacak kadar değil. Örnek olarak alabalık, yayın balığı, oralarda bulabileceğin somon(pek tatlısu sayılmaz ama) diğer tatlısu balıklarına nazaran daha lezzetli.Pişirme şekline gelince de, bu tamamen senin mutfak becerine kalmış. Hiçbir tatlısu balığının tavası yenebilir lezzette olmuyor, o yüzden fırındave buğlama şeklinde dişe dokunur hale gelebilir. Her iki yöntemde de 2 diş sarımsağı bütün olarak pişirme kabına eklemen, mevsimine göre çeşitli sebzeler kullanmanı(kereviz yaprağı, dereotu,maydonoz) şiddetle tavsiye ederim, buğlama veya fırında yapılan balık yemekleri tarifleri için anasayfadaki sağ altta "balık yemekleri" linkinden faydalanabilirsin... Unutmadan anasayfada profil bölümünden imza ayarlarını yapmalısın, ad/soyad, doğum tarihi, yaşadığın şehir, kan gurubu vs. belirtmelisin(site kuralları gereği ve hitap açısından kolaylık olması için) Son olarak da aramıza hoşgeldin balıkçı!!!
gos dediğin balık Sudak gibi görünüyor ve tatlı su balıkları içinde en lezzetlisi olduğunu düşünüyorum. ama genede deniz balıklarının yerini tutmaz canlı balık yem kullanarak çok rahat yakalabilirsin
Sormuş olduğunuz balık turu sudaktır. ANKARA bayındır 1 kayaşta mevcuttur. Bu arada sizide bir ankaralı olarak aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Hoşgeldiniz.
İlgi için sağolun. Siteyi incelemeye devam ediyorum, ancak bu çok uzun zaman alacak gibi. oku oku bitmiyor.
isveç bildiğim kadarıyla balık açısından çok zengin.çok güzel avlar yapabilirsiniz.zaten hedefimdeki yerlerden biri de baltık denizi kıyılarıdır.oralar balık açısında epey zengin.umarım birgün nasip olur oralarda avlanmak.. aramıza hoşgeldiniz iyi paylaşımlar...