merhaba arkadaşlar başlıktan da anlaşılacağı üzere şu 3 gündür süper dolunay yaşamaktayız yani ayın dünyaya en yakın olduğu dönemi yaşamaktayız dün gece kıyıdan 3 arkadaş oltalarımızı suyla buluşturduk mera daha bir önceki akşam müthiş av veren bir mera bizde bu hevesle başladık avımıza.saatler birbirini kovalarken aldığımız yalnızca toplamda 5 balık ay ise tepede neredeyse parlaklıkta güneşle yarışıyor daha önce ayı hiç bu kadar parlak ve yakın görmemiştim bu balıksızlığın sebebini araştırırken dünyamızda süper dolunay yaşandığını öğrenmiş olduk.zaten denize uzağız kırk yılda bir avlanmaya gidiyoruz ağız tadıyla vuruş bile alamadık herneyse benim merakım bu kısırlıkla bu dolunayın bi ilişkisi varmıdır acaba onu öğrenmek.fikirlerinizi bekliyorum herkese rastgelsin
Her zaman bir şey çıkar balıkçılıkta dostum. Bazen rüzgar çok olur bazen az dalgalı hava iyi balık verir ama gidersin torafeni çarşaf gibi suda alırsın.Gündüz balık olmaz denir en iyi avların gündüz saatlerine denk gelir kısacası balık bu ne zaman ne yapacağı belli olmuyor.Şahsen en iyi avım ayın olduğu günlere rast gelmiştir.
Selçuk'a katılıyorum. İstatistikler genel olarak doğru olmakla birlikte, sonuçları kişisel olarak her zaman farklılık gösterebilmektedir. Ben hayatımda tuttuğum en iyi balıkları sahip olduğum en uyduruk ekipmanlarla ve bilinen en verimsiz bölgelerde tuttum Çokta fazla takılmamak lazım böyle şeylere, maksat sahilde olmak, kafa dinlemek.. bir yere gidersin dolunayda iyi av verir, bir yere gidersin ay yokken iyi av verir, denemeye devam
süper dolunay olayını fazla abartmıilar gibi geldi bana...Dün gece aya baktıgımda çok farklı bişey göremedim.
valla aya nerden baktınız bilmiyorum ama bu yaşıma kadar bu kadar parlak ay gördüm mü hatırlamıyorum.kısmet tabi ama dolunay balık ilişkisi varmıdır acaba ben onu merak etmiştim o kadar