konu açıldımı bilmiyorum ancak araştıranlara güzel varyasyonlar çıkabilir.liste halinde sadece bilgiyi verelim arkadaşlar...fiyatı da dahil. ben başlayayım. kamış: alba star falcon 360 cm (33ytl) makine: alba star kk60 (47ytl) misina:asso double strenght 0.30(200mtsi 15 ytl) yedek makine: okuma beachcaster(40 ytl) herkese bol avlar..
adaş 24 tane makina var hangisini yazayım ama en iyi iş yapan makinem zaten profilimde yazıyo...herkese bol bereketli avlar...rasgele...
Burada elimizde bulunan takımları yazmaya kalksak konular haricine fark atar herhalde önemli olan senin en iyi kullanabildiğin takımdır.
3 Numara Kurbağcık 1YTL. ,bir düz bir yıldız tornavida 2 YTL, Çin malı kontrol kalemi 1YTL. ,400gr. Çekiç 3 YTL.,250'lik Knipex Alman malı Demirci kerpeteni 32 YTL, çin malı yan keski 1 YTL, kargaburun 1 YTL, pense 1YTL Metrodan en ucuzundan alınmış bir matkap 19.90 YTL ,3 mt'lik çelik metre 1 YTL bide bunları koyabileceğim Takım sandığı 12 YTL . Abi Benim takımlar bunlar vallaha başka yok!
Benim takımlarda bunlar; kamış:remixon albor 300 makine:lyra 600-60 kamış:flyfish always 5510-300 makine:gold 60 misina:florida chrome 0.30 1 takım çantası,bol miktarda krokodil ve samurai marka misina,olta kazığı,bıçak,her numara iğne ve fırdöndü,kepçe,2 adet makarasız kamış.
makinalarımız ve modelleri Arkadaşlar, başka bir sitede gördüğüm bir konuyu buraya taşımak istedim. geçenlerde bir makine almaya karar verdim. ama bir türlü bulamadım. daha sonra alternatif makineler hakkında araştırmalar yaptım fakat ayrıntılı bilgiye ulaşamadım. bu sebeple başka bir sitede rastladığım bu konuyu burada da yazabileceğimizi düşündüm.Hem kullandığımız makineleri resimleri ile bu konuya eklersek hemde model ve tiplerini yazasak yeni alacak arkadaşlar , hem makinenin resmini görecektir hemde sormak istedikleri sorular forum vasıtası ile sorabilecektir. 1 ABU GARCİA 103 C 2 QUANTUM CRYPTON SURF 660 3 DAM SPACE EVO 340 4 OKUMA İMPACT İM 65 5 BREVETE (ORJİNAL FRANSIZ) ( EN AZ 45 YILLIK BİR MAKİNA O KADAR ESKİ Kİ O ZAMANLARDA ATMA TELİ BİLE YOKMUŞ AMA ELİMDEKİ EN SAĞLAM İKİNCİ MAKİNE )
aslında aynı konu kamış için de yapılmalı.sebebi ise insanların makine ve kamış yardım konusundaki 150 sayfadan bilgiyi seçmeleri imkansız gibi.bu tip konularda yorum yerine sadece takım bilgisi verilmeli ve araştırıcıya da sağlam bir kaynak olacağı kanısındayım. benim makineye gelince alba kk 60.kısa sürede kafadaki bölümde paslanma oldu.makine fazla dayanmayacak gibi.yine de ucuz bir şeyler düşünen olursa tercihi olabilir... Özellikler 8 rulmanlı, metal kafa ve grafit gövde, arka ön kalamaMetalik Gri renk 30-40-50 modelleri 8 bilyeli ve alttan sıkma fren sistemlidir. 70 modeli 7 bilyeli ve üstten sıkmalı fren sistemlidir. * Rahat çalışan metal kafa * Grafit yedek kafa * Esnek saplı grafit kafa * Sonsuz dönüş kapasitesi * Çarpmalı kapanma sistemi * Sarsıntısız rahat çalışma * Misinayı bükmeyen sarım özelliği * Takım atmayı kolaylaştıran kilitleme * Sağ - sol dönüşümlü kol sistemi * Üstten kalama
şimdi bunca şeyi yazacağımıza şu makina şu kamış desek de bilen cevap verse bu teknik bilgiler zaten her yerde var bi ara toplayıp ansiklopedimi yapalım
Arkadaşlar hekes kullandığı takımı ve bu takımın artıları ve eksilerini yazsa daha faydalı olur. Örneğin; ''XXXXXX marka xxx model makina; xxxxx amaçlı kullanıyorum, xxxxx durumlarında xxxxx sıkntıları yaşatıyor, xxxxxx leri çok iyi'' gibi.
Ozan alem adamsın sende konu açıldığında kullandığın takımları sende yazmışsın ama aradan bir ay geçince neden yazıyoruz ansiklopedimi yapacaz diyorsun şaşırttın beni. Neyse bu vesile ile Öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutlarım. Not.: daha sonra senin ve benim ve konu ile ilgisi olmayan mesajları silicem. Sadece takımlar yazılsın istiyoruz iş yapan takımlar ve birisi bi takım sordumu buyur buradan bakın diyebilelim. Sevgi ve saygılarımla.
Banax SX3000-4000 serisi makinelerim var.7 adet.Değişik tarihlerde alınmış(Aralarında 2 yaşa yakın vardır)Daha önceden birçok marka ve model denedim ama Banax alınca herşey değişti.Değişik boy/tip/malzemeden oluşan kamışlarım var ve makine olarak sadece Banax kullanıyorum.Birde kıyıdan çok kısa mesafeler için küçük bir at-çek makinem var Şu ana kadar Banax'ın eksi bir yanını görmedim.Bakımı iyi yapılırsa(materyale göre silikonlu gres/vazelin)uzun süre kullanılacak sorunsuz makineler.Dünya standartlarında çok üstlerde olmasada kalitesi kanıtlanmış ürünler.Tavsiye ederim.
benim kullandığım dam sapce evo 340 2 zarganayı aynı anda çekerken zorlandı. bu sebeple tavsiye etmiyorum.biraz daha zorlasam dişliler dağılacaktı. hatta bir an için çevirme kolu durdu. kamışla çekmek zorunda kaldım. abu garcia 103 oldukça seri bir makina. özellikle küçük avlar için biçilmiş kaftan. quantum crypton surf 660 tam kıyı makinesi. 737 gram ağırlığının dışında çok kullanışlı ve güçlü bir makine. türkiyede satışı yok zannediyorumki quantum artık bu modeli üretmiyor. yinede avrupada bulunabilir. fırsatınız var ise mutlaka 1 adet edininiz. fiyatı yaklaşık 93 euro idi geçen sene. yedek alüminyum makarası var ve hatırı sayılır güçte kaloması mevcut. iyi bir ayarla kilolarca balığı banamısın demeden çeker. diğer makinam okuma im 65 kıyı için çok uygun makina. zaten eğer taşlık kayalık yerlerde av yapıyorsanız kesinikle bie adet harcanabilir makine ve kamış kullanmalısınız. çünkü 100 euroluk makine öyle heryere bırakılamıyor. ama okuma zaten 25 ytl. denizede düşse farketmez . alıp kurulayıp kullanırsınız. okuma im 65 oldukça güçlü bir makina . grafit kafa çok çabuk çiziliyor. misina sarımı dengeli, atma teli sağlam görünüyor.seri bir makina. eğer dikkatli kullanılırsa ve bakımı düzgün yapılırsa uzun müddet hizmet eder. kaloması çok profesyonel değil. ama iyi bir ayarla bir kaç kiloluk balığı rahat alır.
benim kullandiklarim makina:balzer metallica gold 850BR :100eu -dam:HPN Quick 650:60eu -Shakespeare:contender carp :35eu hepsi baligi cekerken cok güzel hic yormuyor kamislar:balzer carp 3.60m3.00ibsMatrixMX-9 carbon:98eu-shakespeare spirit one carp 3.60m3.50ibs:90eu bunlar 2 parcali kamis sazan-biyikli balik geceleri kaldigim zaman kullaniyorum DAM:tele Quick stick 160==3m-3.60m-60-160gr.atari süper natural tele 40 tc24 2.70m sudak-turna icin atari 20-40gr :teleskop kamis 150eu bunlar günlük Klangkunstforum tasima olayi rahat malzemelerin en rahati balzer makina özellikle tavsiye ederim fotograf yüklemeye yardimci olan olursa fotograflari gönderirim bunlari tatli su avcilinda kullaniyorum bu fiyatlar pahali gelmesin istanbulda iskoctu galiba adi oradaki fiyatlari gördüm daha pahaliydi
Tolga bey bende banax sx2000 ve 30 luk banax brisa var.sx2000 sorunsuz ve sağlam ama brisa misinayı çok buruyor.
ne oldugu belirsiz 2 bilyeli garip bi olta ama allahı var hiç yolda bırakmadımisinam 0.25 mi0.35 mi onda bile çok ciddi şüphelerim varkamış 2.70 lik yeşil birşey
Benim takımlarda bunlar.. **..3 adet shimano ultegra xta 12000 **..2 adet shimano pa spin power **..1 adet shiamno navi xsa 8000 **..1 adet daiwa bg 90 **..2 adet daiwa bg 60 **..1 adet shimano antares surf kamış **..1 adet bifa seahawk surf kamış **..2 adet alivio 4220==-Yolda 1hafta içinde elimde **..3 adet alba carisma 3,60 kamış **..1 adet DAM atçek kamışı **..2000metre shimano technıum misina **..1200metre exotan exori misina **..4 adet 600m..Sufix xl strong misina ======Bunlara ilave olarak
sırf can sıkıntısından... Herkese iyi aksamlar.. sabah kısmetse balığa çıkacam,malzemeleri bi kontrol edeyim dedim eksik falan olmasın diye.aklıma bunları resimleyip foruma koymak geldi.illaki diğer ustalarımızın takımları ve malzemeleri yanında bizimki hafif kalır ama başlıktaki gibi sırf can sıkıntısından bu topik altında da biraz hareket olsun diye buyrun beyler malzemelerimin resimleri... saygılar