slm abiler bu akşam süpre marketten aldığım şoklanmış kalamarlarla yem yapacağım bi bilgisi olan varmı olur yada olmaz diye yarın bütün olanları yazarım haydi ras gele baklaım nasıl olacak
Tazeliğini yitiren yemleri sardalya yağı ile yağladığımızda daha da verim alabileceğimizi düşünüyorum.
Hızır, ben şoklanmış sübye ile tabak kadar karagözler yakalamıştım bozcaadada kıyıdan az vuruyor ama iyi vuruyor, sert olduğu için de küçük balıklar tırtıklayamıyor kolay kolay. önemli olan kurt şeklinde ince uzun kesip iğneye kurt gibi geçirmek, ancak sert yem olduğu için iğnenin ucu dışarıda kalsın biraz, yoksa tasma atamazsın kolayına. ahtapot veya sübye bacağı ile levrek de yakalandığı için kalamar ile de randımanlı olur belki... gerçi ben superfresh kalamar ile de deneme yapmıştım, bir şey vurmamıştı, eeh ulan dedim kalan yemi tavaya attım yedim. o gün balık yoktu ama avlandığım yerde, kimse alamamıştı o civardan
Hızır kardeş, Bence kalamarla yalova kıyılarından güzel MIRMIRlar alabilirsin şansın çok diğer abimizin dediği gibi balık yağı sürmelisin. Ben mesela şunu yapıyorum. Avlağa gittiğimide ellerimi, bıçağımı ve yemlerimi deniz suyu ile ovalıyorum. Bence birazdaha etkili oluyor. BOL ŞANS
Yukarıda yazılanlara imzamı atarım ayrıca ekleme yapmak istiyorum: Kalamarı kurt gibi kestikten sonra bıçağın sapı ile yavaş yavaş darbeler vururuz kalamara.Her defasında kalamar yumuşar.Yalnız çok sert vurup dağıtmayacaksın.SEKİN SEKİN vuracaksın...Bunu demenizi tavsiye ederim.Levrek ve çupra avcılığında hep bu şekilde yapmaktayım...
hmm mantıklı, hiç dövmeyi düşünmemiştim, kalamarını dövmeyen levreği kaçırınca dizini döver diyebilir miyiz? sübye bacağıyla yakalanan 3-4 kiloluk bir levrek kaçırmışlığımız vardır ki... aaah ah!!! iskeledeki kamyon lastiğine vurup gitti hayvan, gülle gibi!! hiç unutamıyorum, kaçıran arkadaşım ise hiç hiç unutamıyor not: evet kepçesizdik
Liman avcılığı ile çok uğraştım.Bu sebepten sürekli kurşunsuz,tek iğneli takımlar kullnırım.Biraz ileri mesafeli atacaksamda hırsız diye tabir edilen: Firdöndü önüne küçük kurşun,firdöndü sonrası tek iğne yaparım.Mümkün olduğu müddetçe canlı yemle avlanır,mümkün değilse ölü yemle.Ölü yemle avlanırken yemi arada bir oynatıp cazip hale getirmeye çalışırım.Taktiğim şudur: Balık yemi alır istediği gibi götürür,KURALI O KOYAR :CEZAYI BEN KESERİM
eveet işte cevabı abiler gittiğime pişman oldum o akşam hevesle giitiğim deniz çarşaf gibiydi dip olarak attığım takımları toplarken yüzüm yıkanıyordu ve makaramın üstü jole gibi duruyordu durun tahmin edin bakalım salya ama olsun ben değil kimse bişe tutamadı durumu kurtarırım belki diye kurt attım bide jumbo karides ama nafile dip attığım her yem 1 saat sonra aynen geri geliyordu inanın ellenmemiş olarak ama şamandralı takımla ve de kalmarla 3 adet iskorpit aldım baya da iriydiler sabah ise yanlış hatırlamıyorsam gök kuşağı balığı aldım 1,5 kg civarı trofe balık iskorpitleri küt şekilde kesilmiş yemlerle aldım 4 lü takım yaptım ve her birine ayrı şekillerde taktım birine yemin ucu düz arkası püsküllü gibi birine küt birine tam düz birine de koca bir parça halinde taktım bu denemeler sabaha kadar sürdü baya güzeldi gece avlağımı kaliteli bir maz muz ile besledim paketi 11 ytl ama olsun eşkinelerde farkı görürüz o kadar yemledim ama nasıl pişirleceğini bilmediğim için kendim yemedim hala var biraz onuda bu akşam deneyecem önce maz muz yapacam sonra da yem tutamazsam bi paket daha alıp tariflere uyacam nasıl ola oda denizden değil mi
wallahi arkadaşım ben toplasan 10 gündür balık tutuyorum fakat kısada olsa tecrübe ettigim bir konuya parmak basayım markete git superfresh kalamar al. çok kral yem. o halkaları iğne boyuna göre tam kaplıcak şekilde kes. bi kere iğneden çıkma eritme bilmemne gibi dertleri yok. sert bir yem ayrıca küçük balıklarda yiyemiyor yani vurdu kaçtı olayıda yok gören babacan bir balık hepsini ağzına atıyor ve sende çekiyorsun. kalamarada şu ana kadar gördüğüm kadarıyla bütün balıklar hasta eğer balığa yutturmazsan yemiki kalamarı yutması hakaten çok zor iğne yemle beraber balığa takılıyor aynı yemle aksama kadar avlanırsın. hem çok ekonomik hem çok kral yem dinle sen beni
şimdi gidiyorum yarın sabah döner yazarım arkadaşlar herkese ras gele ben gidem de deneyem bu nasıl olacak esiyo hafif bakalım deniz nasılmış
Süpermarketlerde satıan ayıklanmış karidesler iş yapar. Ben Mahşerin 3 Balıkçısı ile denediğimde gayet guzel sonuç verdiğini söyleyebilirim. Tabii ki tekenin kurdun yerini tutmaz ama gayet guzel sonuç verebiliyor.
keşke tavayıda alsaydım yanıma bişe yok bu akşam tekrar deneyecem bakalım neler gelecek dün kimsede bişe yoktu kalamarda sihirli değil kimsede yoktu bende de olmadı onlarda kurt teke felan da vardı gerçi bende de vardı ama hiç bişe gelmedi