Olay yeri;Alanya/Antalya tarih;23 ekim 2011 pazar Bugün saat 15 civarında evimin önüne her zamanki kısır avlağıma ulaştım oturdum kuma oltamı yemleyip suyla buluşturdum. 2 tane yaşlı yavaş yavaş şamandırama doğru yüzüyordu ve beklenen oldu. şamandıramın etrafında dönmeye başladılar. merakları geçince sinirimle oltayı sardım farklı bi noktaya tekrar attım.Bir süre geçtikten sonra ilk sokar'ımı yakalamayı başardım oltayı tekrar attığımda bu kez elinde zıpkınla şamandıramın etrafında dönmeye başlayan bi adam sinirlerimi bozdu. gitgel yaptıktan sonra aynı adamın yanındaki arkadaşı oltama takıldı olum anıl çek şu oltayı görsün ebesinin nikah pastasını dedim kendi kendime iyice sinirlerim bozuldu şamandırayı çıkarıp oracıkta bi dip oltası yaptım. tavuk göğsüyle 2 orta boy mırmırı kısa sürede çektim.yem bitince (zaten yemi yan tarafda balık tutan abilerden almıştım ) eve gidip solucan kabımı getirdim.(bi daha istersem ayıp olur zaten adamlar tutamıyordu bide üstüne 2. kez yem istersem beni döverlerdi ) solucan kabımı açınca çok büyük bi hüsran yaşadım. solucanların hepsi mundar olmuşlardı :laughing: bula bildiğim sağlam solucanları iğnelere taktım, ve kısa sürede vuruş aldım. (ama öyle böyle değil) oltanın ucunda çok da büyük bi balık olmadığını biliyordum yada tahmin ediyordum ama birşeyler çiftleşme dönemine girmiş bi bizon gibi direniyordu. tabi burada oldukça dandik olan makinemim hakkını da yememek lazım boş oltayı zor çekerken ondan orta boy balıkları çekmesini beklemek küstahlıkdı derken 2 balık göründü oltanın ucunda bi çektim kıyıya biri bilindik mırmır, yalnız diğeri daha önce hiç tutmadığım bi balık. olum bu ne felan dedim, bi baktım bildiğin barbun hayatımda ilk kez oltayla barbun yakaladım geçen adamlar oltaya gelmez bu dediler felan ama ben o balığı 8 numara iğneyle aldım :laughing: zaten çok fazla zaman kaybetmiştim hava yavaştan kararmaya başlayınca evime döndüm. yarın yemeyi düşünüyorum bakalım nası bişemiş tadı resimlerini çekemediğim için kusura bakmayın yarın ekleyebilirsem (hiçbizaman olmiycak ) eklerim
teşekkür ederim ilk defa yakaladım, bizim denizde olduğunu bilmiyordum. babam hep vitrinden gösterirdi bak oğlum bu barbun çok güzel balık bi tane yedin mi yeter derdi. ilk defa yicem
Gecenin bir vakti rapor okursan böyle olur. Anıl yazmış "Bugün saat 15 civarında evimin önüne her zamanki kısır avlağıma ulaştım" ben evimin önü kısmını Eminönü okumuşum. Raporu okudukça şaşkınlığım arttı tabi, Eminönü'nde kumsal alanda yapılan av, denizde yüzenler, zıpkıncılar, hem de bu mevsimde. Neyse en sonunda anladım hatamı. Aslında en başında olay yeri Antalya yazılmış ama o kısım bende hayal gibi silik gözüküyor. Neyse, tebrik ederim anıl, oltanı kurtla yemleyip kumluk alanlara gönderdiğin zaman yakalama olasılığının en fazla olduğu balıklar mırmır ve barbunya'dır. Sana da onlar denk gelmiş. İkisi de birbirinden lezzetlidir, afiyet olsun.