Sur İçinden İstanbul

Konu, 'Makaleler' kısmında Zıpkıncı İbo tarafından paylaşıldı.

1. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Denize, baliga ve sehirlerin sultani Istanbul'a asik dostlarin begenecegini zannettigim guzel bir siteyi paylasmak isterim: http://www.istanbullite.com/

ABD'de yasayan bir Istanbullu olan Cem Ozmeral'in bu harika sitesinde keyif, nostalji, tarih, kultur... daha neler neler var...

Bu da kitabi: "Sur Icinden Istanbul: Tarih Icinde Semt Gezintileri".

Bkz: http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=592212

2. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Paylaşım için teşekkürler İbo dostum:)

Gelmene az bir zaman kala vatan hasreti iyice sarmış galiba:rolleyes: mrsparkle

3. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Selamlar Isa dostum,

Rica ederim, eksik olma. :)

Acikcasi vatan hasretini daha yeni giderdik. Uc gun once donduk gurbete, ise guce basladik tekrardan, normal duzene gectik.

Samimiyetimle itiraf etmeliyim ki hasret kaldiktan sonra kavusulan memlekette ilk bir iki gun cok keyifli oluyor, ozlem gideriliyor, ozellikle de balik ile :D reeling :hungry: fakat daha iki gun gecmeden sinirler de tepeye cikiyor. :mad: Trafikte, carsida, pazarda, kamu olsun ozel olsun isyerlerinde insanlarin davranislari bunaltiyor, geriyor insani. Ne saygi kalmis ne sevgi yahu. Insanlar iyice vahsilesmis gibi geldi bu sefer. :eek: Ankara'nin merkezi semtlerinde bile trafikte kirmizida kimse durmuyor inanir misin. :( Acikcasi bu sefer cok zorlandim ve zor attim kendimi gurbete.

Bunlari sadece senin gibi can dostlarla paylasabiliyoruz. Yoksa yabanciya anlatsan der ki "elin gavurunu ovuyorsun, kendi memleketini begenmiyorsun" falan filan. idk Oyle degil iste. Gurbetligi bilen bilir.

Bugun 19 Mayis Ataturk'umuzu Anma ve Genclik Bayrami biliyorsun. Burada bu sabah TV'de canli yayinda Kralice'nin tahta cikisinin 60. yildonumu torenleri vardi. Izlerken hem onlara gipta ettim hem de kendimize kizdim, uzuldum. "Adamlar ne guzel sahip cikiyorlar milli degerlerine, tarihlerine, bayramlarina... bir de bizim halimize bak, artik millet biraraya gelip ulusal bayramlari bile kutlayamiyor" diye icimden gecirdim. :(

Iste boyle dostum. Ne orada, ne burada yuzde yuz huzur olmuyor anlayacagin. Iki tarafa da yabancilasmak kacinilmaz oluyor bazen. Neyse, buna da sukur diyelim. En iyisi bunalinca baliga cikmak. :)

Selamlar dostum...

4. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Değerli dostum, malesef ki yerden göğe kadar haklısınidk

Bende üç sene yurtdışında kaldım, büyük bir özlemle vatana döndüğümde senin gibi aynı duygu ve düşüncelere sahip oldum.
    Sahi biz böyle değildik, neler oluyor bize, nasıl bu kadar ayrıştık ve farklılaştık:(
    Şu balık avı forumunda bile, ana teması balık olan, ortak zevk ve hobiye sahip olan insanlar bile en ufak bir kıvılcımda birbirine giriyor.Bu kadar saygısızlık ve sevgisizlik insanın canını acıtıyor.Sanki herkes pimi çekilmiş el bombası ve birbirine saldırmak için fırsat kolluyor.Hatta uzun zamandır bu konu ile ilgili bir yazı yazmayı düşünüyordum ama onda bile tartışmalar çıkar endişesiyle vazgeçtim.

Biz yinede karamsar olmayıp, tüm olumsuzluk ve tartışmalardan uzak durup, hayattan keyif alıp mutlu olmaya çalışmalıyız.
    Yarın bizim kartallarla güzel bir boğaz organizasyonu yapacağız, muhtemelen ıslanma olasılığımız yüksek olsada güzel, verimli ve keyifli bir ava olacağını düşünüyorum, yarın neticesini ve resimlerini paylaşırız artık;)

Dostum sana İstanbuldan selam ve sevgilerimizi gönderiyorum, kendinize iyi bakın, Allaha emanet olun...

5. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Kiymetli dostum Isa, cok dogru soyluyorsun. Hep ayni seyleri dusunuyor, hissediyor, ortak dertlere kafa yoruyoruz fakat cogu zaman elimizden fazla birsey gelmiyor. Gelecege dair umudumuzu kaybetmeden, baliga ve denize olan sevdamizi koruyarak yasantimizi surdurecegiz. Yarin ola hayrola diyecegiz.

Nazik sozlerin icin tesekkur ediyorum ve ben de sana iyi dileklerimi gonderiyorum.

Yarinki organizasyonunuzda sizlere bol sans diliyorum. Bogaz'in kartallarindan guzel bir rapor gorecegiz anlasilan. :) Merakla bekliyorum. Rastgele dostum. :)

Benden de sizlere selamlar, sevgiler...

6. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Yarın senin içinde olta atacağım, tutuğum balıkları kargoyla gönderirim:D :D

7. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Nuri agabeye yazdim dun aksam, dedim ki "senin icin olta atacagim deme, kendi ugurunu kendi elinle bozma, :) zira benim sanssizligim efsanedir". :D

Ne guzel vallahi... Kuzgun'da alabalik avi, Bogaz'da capari partisi... eksik olmayin dostlar, sizlerin sayesinde bizim oltamiz da giyaben suya atiliyor.

Kismetimizde ne varmis bakalim, yarin gorecegiz insallah. :)

Ben de haftaya capari denemesine niyetliyim. Bakalim bu sefer becerebilecek miyiz. :rolleyes:

Iyi geceler, selamlar dostum :)...

8. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Gördümde yazdım zaten:D
    Yarın ki tüm güzellikleri fotolayıp, sizede yaşatırız inşallah:)

İyi geceler dostum...

9. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Yaptığımız avın rapor, resim ve sonuçlarını bizim sayfamızdan görebilirsin İbo dostum..;)
    Sağlıcakla kal, hoşçakal...

10. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Sagolasin Isa dostum, simdi gordum senin uyarin uzerine, ellerinize saglik, imrenilmeyecek gibi degil, harika vakit gecirmissiniz anlasilan.

Selamlar dostum :)...

11. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Teşekkürler, hep beraber avlanmakta nasip olur inşallah dostum.:)