Surdurulebilir Balikcilik-1

Konu, 'Videolar' kısmında Zıpkıncı İbo tarafından paylaşıldı.

1. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Tum balikci dostlara selamlar, saygilar.

Deniz, gol ve akarsulardaki balik turlerinin korunmasi ile nesillerinin tukenmesi tehdidine karsi bilincli avciligin ozendirilmesi amaciyla hazirlanmis faydali bir videoyu asagida sunuyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=Rf-m_NF-Dmc&feature=related

Ustadlarin affina siginarak, fazlaca bilmedigim olta avciligina dair videodaki onemli birkac noktaya dikkat cekmek isterim. Ozellikle baligin agzina kolayca takilan ama baligin yutmasi mumkun olmayan halka igneler (dolayisiyla limit alti baliklarin midesine kadar giden igne nedeniyle geri saliverilememesi durumu artik ortadan kalkiyor :) ) basit ve etkili bir cozum gibi gorunuyor. Yakalanan baligin nasil alinacagi ve suya nasil geri birakilmasi gerektigi de guzel anlatilmis.

Yabanci dildeki bu gibi gorsel dokumanlarin Turkce benzerlerinin uretilip dagitilmasinda fayda var. Bu konuda ne yapabilecegimizi tartismak da faydali olur dusuncesindeyim.

Herkese bereketli avlar dilerim.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 25 Nisan 2010
  2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Çok güzel bir konu..
    Yurdum insanına bakınca diyorum ki "Eğitim şart"
    Doyumsuzca avlanırken düşünmek lazım. Ekmediğimiz bir şeyi biçiyoruz, bunun da mutlaka bir sonu olacaktır.

3. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Youtubem olmadığı için görüntüleri izleyemiyorum fakat insanlık adına , amatör avcılık adına yapılması gereken her güzel şeyin yanındayım.

4. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

Faydalı tabiyki olur.Gelgelelim,bizlerin ,(amatörlerin) düşüncelerine bakıyorum,birde bazı profesyonel balıkçıların ,''yasağı delmelerine, Yani bizler iğneyle kuyu kazarken ,birileri yukardan kuyuya kepçeyle kum atıyor.

Bir forumda okuduğum bir yorumda,, ''Balıkçılığı 12 ay serbest bırakalım,sonunda balıkta kalmasın, balıkçıda ,sonrasınsa, sorunda kalmaz'' diye
    Bazen haklılık payı düşündürüyor insanı !!! sürdürülebilirlik adına.!.