Sürekli balığa 40-45cm kala ıskalıyorum

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında mithatk tarafından paylaşıldı.

1. mithatk

mithatk

Favori Kamış:
    Zıpkın
    En İyi Avı:
    Demirci 600gr
    Selam abilerim kardeşlerim. Ben Akdeniz'de İskenderun Arsuz tarafında dalıyorum. Dalma işini yıllardır yapıyorum ama zıpkınla balık avına yeni başladım. İlk daldığımda 2 tane vurdum. Bugün 2. dalışımı yaptım ama hiç vuramadım. Ben kulaklıksız kıyafetsiz 4-5 metrede dalıyorum ve genelde kaya balıklarını hedef alıyorum. Çünkü onlar beni görünce olduğu yerde kalıyor hiç kaçmıyor. Benim sorunum 40-45cm kadar zıpkınla yaklaşıyorum balığa. Tetiğe basıyorum şiş tam üstüne isabet ediyor fakat kayanın altından şişi çıkardığımda ucunun boş olduğunu görüyorum. Önce kesin vurdum ama şişten çıkmıştır diyorum sonra biraz dolaşınca kayanın etrafında balığın gözümün önünden sapasağlam kaçtığını görüyorum ve deliriyorum. Kurtulması imkansız olan balığı nasıl ıskalıyorum! Sorunun %100'ü mü bende yoksa bilmediğim bişey mi var? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Saygılarımla...

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    zıplını atarken bence gözünü kapıyosun, b uarada kaya balıkları yerinde durur ama, kaçarken mermi gibi gider kısa mesafede :)

3. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    kaya balığını vurup ne yapıyon hocam çorbamı?

4. mithatk

mithatk

Favori Kamış:
    Zıpkın
    En İyi Avı:
    Demirci 600gr
    çorbası da mı oluyomuş kaya balığının?

Kaya balığının çorbasının olduğunu bilmiyodum ama ben turşusunu kuruyorum.
    Bakın ben sizden tecrübelerinize dayanarak yardım istedim ama yanlış yapmışım herhalde dalga geçecekseniz hiç cevap yazmayın.
    (Ayrıca kaya balığının kilosu 30 ytl hocam)

Saygılarımla...

5. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Arkadaş dalga geçmemiş, sadece sormuş. Çünkü kaya balığının yalnız çorbası olur tavaya, fırına gelmez.

6. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    kaya balığının çorbası çok güzel olur

7. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    hocam ne hiddet bu celal:) ben sadece elinizde zıpkın varken kayabalığı ile uğraştığınıza göre bir nedeni vardır diye tahmin ettim mesala oltama gelenleri salıyorum yemiyorum sadece çorbasının tercih edildiğini biliyorum çorbasının güzel olduğunu duydum ayrıca satıldığınıda hiç görmedim( satılyor olabilir) ayrıca dalga geçmedim bilgilerinize:)

birde imza ayraklarınızı yaparsanız yaş isim şehir gibi hitapta kusur etmeyiz:):confused:

Son düzenleme: 23 Eylül 2007
  8. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum
    Kaya balığından kastınız akdenizde ''arap'' ya da lahoz adıyla bilinen balık diye tahmin ediyorum çünkü bahsettığniz şekilde hamleler yapan bildiğim tek balık o. eğer öyleyse bu konuyla ilgili kurallara bakın önce-sirkülere- sonra tavsiyem o tip balıklar için balıkla aynı hizaya gelerek atış yapmak ve mümkün olduğu kadar ardı kapalı kayalara balığı sıkıştırmak.

9. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    bencede orfoz ve lahoz göruyor genelde arkadas kiyi bölgelerde arap girida kaya baligi derler...bence önce sirkuleri ve kurallari oku cunku bu baliklarin avlanmasi yasak ve nesli tahlike altindadir....

10. finish

finish Engin

Favori Kamış:
    240cm albastar kamış ve degişik ebatta makinalar
    En İyi Avı:
    3,5sazan,3,650 tatlı su kefali
    arsuz da kaya balığı olarak satılan ve lokantalarda mangalda yapılan bir balık .sattıkları balık içerisinde en bahallısıda kaya balığı dedikleri balık.ama ben gördüğüm kadarıyla benim bildiğim ve forumda da kaya balığı olarak gösterilen balıkla pek benzeşmiyor.ben arsuzda bu balığı orfoza benzettim.ama ononda avı yasak galiba

11. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Koral ben agustosta oradaydım.Kaya balıgı dedikleri bizimkilerden farklı .Orada cok pahalı ve de lezzetli bir balık..

12. 1.

aga hiç anlamam zıpkından ama atıstan anlarım.
    1. zıpkını çekiş teknigin sence normalmı.
    malım tetik parmagı ve dogru bogumu kullanmak adına
    2. bogumu kullanıcan.....
    2. nefesini atıs anınd ahepbet tutuyon suyun altındasın ama acaba gögus kasların bunubiliyomu
    bir irkilme varmı
    3. göz kırpma hatası atıs anında gözlerin açık olmalı. suyun altında ustunde ark etmez yoksama 45 santimde bir balıgı 10 metrede bir fili ıskalamak mumkundur.

13. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    tekrar hatirlatmali galiba o vurmaya calistiginiz baliklar ORFOZ veya LAHOZ dur..akdenizin en kiymetli ve pahali baligi denilebilir..bu baliklar Bern Anlasmasiyla kirmizi listeye alinmis, turu yok olma tehlikesinde olan ORFOZ ve LAHOZ'dur. 100 yasina kadar yasayip,43cm civarinda disi olan, 81 cm civari
    erkek olan hermafrodit orfoz bu ozelligiyle yasam savasinda oldukca dezavantaja sahip bir baliktir.
    Ulkemizde de kanunen avlanmasi yasaktir.

14. mithatk

mithatk

Favori Kamış:
    Zıpkın
    En İyi Avı:
    Demirci 600gr
    Hocam ben çorbasının olduğunu bilmiyodum dalga geçtiğinizi sandım kusuruma bakmayın. Bizim burda kilosu 30ytl'ye satılıyor tüm lokantalarda. Tadı da çok lezzetli kaya balığının. 2-3 tane 1 kiloluk vursam, (ki daldığım yerde daha büyükleri de var) satıp 1 haftalık harçlığımı çıkaracam. Neyse hocam tekrar özür diliyorum sizden iyi akşamlar

15. mithatk

mithatk

Favori Kamış:
    Zıpkın
    En İyi Avı:
    Demirci 600gr
    Bu arada mesajlarım iletilmedi sandım 2 kez aynı mesajı göndermişim kusura bakmayın arkadaşlar

16. mithatk

mithatk

Favori Kamış:
    Zıpkın
    En İyi Avı:
    Demirci 600gr
    Bizim burada orfoz lahoz hiç duymadım. Yıllardır oltayla da avlanırım ama herkes kaya balığı der. Mutlaka doğru söylüyosunuzdur ama her lokantada balık pazarında satılıyor yani avlanmasının yasak olduğunu hiç duymadım.

17. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    herkez suc isliyor :mad: birak sen isleme;) fazladan yazdigin mesajlari kanu altindaki duzelt butonundan sili secerek silebilirsin...ayrica amator balikcinin yakaladigi baliklari satmasi yasak...sen bence ilk once bir balik avi sirkulerini oku...bizim amacimiz burda sirkulere uyan cevreye ve avina saygi duyan insanlar yetistirmek...gel send ebizi dinle ve bu baliga zipkin sikma yoksa ilerde cocuklarina resmini ansiklobedide göstereceksin...:(
    birde proflinden su imza yarlarini yapsan artik ve seni tanisak bak hepimizin adi yasi kan guburubu yaziyor

18. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    ORFOZ BALIGI
    LAHOZ BALIGI
    KUM LAHOZU

renkleri bulundugu bölgeye göre daha koyu ve acik renk olarak degisir...ufak orfozlarin ustunde yasil renkte desenler mevcuttur...

Son düzenleme: 24 Eylül 2007
  19. mithatk

mithatk

Favori Kamış:
    Zıpkın
    En İyi Avı:
    Demirci 600gr
    Resimleri inceledim. Orfoz dediğiniz bizim kaya balığı diye bildiğimiz balıkmış. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler...

20. slimselim

slimselim

Favori Kamış:
    Tarzan Zıpkın , Albastar olta Rambo bıçağım Fotoğraf makinam
    En İyi Avı:
    2 kg aynalı sazan 1.5 kg RusKefali
    İnş vuramazsında kurtulurlar. Arkadaşım forumda uyarıyorlar yasak diye.