Surf atış için Örgü !

Konu, 'Misinalar' kısmında cyhnckr tarafından paylaşıldı.

1. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Bugün 0,19 örgü misina alıp makinama sardım.

http://www.avmarketi.com/asp/product/136889/Savagear-Adrenaline-HD-Fluo-Yellow-orgu-misina-300mt

önce altına 0,35mm doldurdum. Üzerine albright düğüm ile örgüyü sardım, sonunada yine aynı düğüm ile 0,38mm şok misinası bağladım. 125gr ile deneme atışları yaptım.

sonucu şöyle söyleyebilirim;

Hayatımın en uzak atışlarını yaptım. Her zaman beraber avladığımız arkadaşlar bile kurşunun düştüğü uzaklığı görünce ağzı açık izlediler. Ben bile şaşırdım açıkçası. Örgü üzerinde teflon kaplama var ve makaradan çok rahat boşalıyor.

2. doctor

doctor Ferdi

Favori Kamış:
    Italcanna futura
    Favori Makine:
    shimano twen power 8000 Pg
    En İyi Avı:
    Kofana 2 kilo 300 gr
    Bence 200 gr tak ıskandılı tak bide oyle dene bakalım aynı netice verecekmı..eğer takarsan koparman zor olur.. ama şok tan giderse onu bilmem..hayırlı olsun hiç denemedim.. onun için sordum..

3. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Vengeance 420 ,Kombat 420,potenzaSupercore420,UglyStick,Scimatar 270
    Favori Makine:
    Exage 10000fb,Affinity 7000,Salina 2,stradic 4000,pa fliegen
    En İyi Avı:
    ...
    Selam Ceyhun,
    öncelikle iyi geceler dilerim , organizasyonda atış yaptığında zaten bunebe demiştim , yok artık derim karşılaşmamızda.
    yurtdışında örneklerini gördüğümüz uzağa kurşun atış yarışmalarının bi ayağıda burda düzenlense dereceye girersin yeni yönteminle

katılamıyacağım sivrice organizasyonunuzunda eğlenceli geçmesini güzel balıklar diliyorum,ben haftasonuda çalışacağım için katılamıyacağım.
    ancak boğazda tekneyle av planlanırsa katılmayı arzu ediyorum.

murat

4. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Ceyhun abi ekonomik olması açısından mı ilk başta 0.35 doldurdun yoksa başka bir sebebi var mı ?

5. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Ceyhun hocam aynı misinadan 0.19gri 120 metreliğinden spin makineme sarmıştım geçen yıl ekim ayı falandı çok kullandım ama hep tatlı suda, herhangi bir yıpranma falan henüz yok..

6. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    Merhaba Ceyhun.
    Uzak atış için benimde bir iddiam vardı. İddiayı kazanmış olmakla beraber biraz detay vereyim izninle.

Daha öncede yorum yapmıştın sanırım şok misina bağlamak ile ilgili.

Ben takım olarak Lineaeffe spirit surf 390 cm ve okuma compressa cp 65 makina kullanıyorum. Favori olan yani daha başkada varda bu takımı başka bir seviyorum. Makinada misina 0,35 kullanıyordum genelde Kurşun olarakta 75 gram kullanırım.

İşi bir nebze garantiye almak için 0,30 misina sardım makinama nede olsa avdada kullanacağımdan çokta ince tutmak istemedim. 5 atış hakkım vardı ilk olarak 75 gramla denedim 90 metre gitti.

Kurşunumu 100 grama çıkartınca rüzgarda hatırı sayılır havada yani nasıl desem 20 km/saat tam 90 derece alacak şekilde yanıma aldım ve atışımı yaptım 115 metre gitti.

Bu değerler ile bu mesafeye erim sağlayabildi isem zannederimki türkiye rekoru olan 175 metre diye izlemiştim yaban tv de ona ulaşıyorsundur diye düşünüyorum. Çünkü yarışma kurallarında kamış boyu max 4,5 m misina min 0,22 mm ve kurşun max 110 gram olarak sınırlandırılmıştı.

Bu arada uzak atış denemelerim için bende 90 gramlık iskandil kurşun denemiştim ama armut kurşun daha iyi diye düşünüyorum. ya benden kaynaklı bir problem olacakki armut kurşunla ulaştığım mesafelere ulaşamadım.

7. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Selam Ceyhun, ben de aynı şekilde yedek kafalardan birine örgü sarıp üzerine şok yaptım. Henüz denemedim, rapala zamanında deneyeceğim. Takımın çok uzağa gideceği kesin, tek endişem 140-170 gr. kurşun ve iyi bir balık geldiği zaman takımın şok düğümünden kopması. Bu konuda evde yaptığım denemeler beni çok da tatmin etmedi, özellikle Albright düğümü yerine kesinlikle Mahin düğümünü tasiye ederim.

8. doctor

doctor Ferdi

Favori Kamış:
    Italcanna futura
    Favori Makine:
    shimano twen power 8000 Pg
    En İyi Avı:
    Kofana 2 kilo 300 gr
    Şemsi paşa düğümünü deneyin şok ta..iyi verim alırsınız ama bundada heriki misina uclarını fazla kısaltmayın..atarkende problem olmaz..

9. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    Daiwa Emblem Pro 6000a yaklaşık 600-700m 0,28mm misina alıyor. Yedek kafaya sararken altına 0,35mm doldurdum. Örgü uzunluğu 300m.

Örgü sararken ipucu: tam doldurmayın makarayı!

10. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

spirit surf bende de vardı ama ben seçimimi çok daha sert kamışlardan kullandım. Benim için daha rahat oluyor uzağa atmak. Genelde kamışlarım ile en uzağa atabildiğim kurşunlar 125 ve 150gr. Armut kurşun iyi ama uzak atım için özel kurşunlar var. Bu kurşunlar füze görüntüsünde :) ama önemli olan o füzeyi düzgün göndermek. Yoksa havada taklalar atar.

11. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aret merhaba,

Bende test ettim. Mahinde porselene takılmalar oluyor. Evde Albright düğümü kaplama olmayan örgüde denediğimde hafif kayma oldu. Ama savagear teflon kaplı, düğümü attım ve çeker değerine kadar zorladım. Süper oturdu düğüm.

12. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ferdi Bey,

her zaman kullandığım şemsipaşa düğümü fakat monoyu monoya bağlarken!!!

örgüde ilk denediğim düğüm o oldu ama malesef tutmuyor.!