Surf avinda canliyem yerine gulp sand worm tarzinda silikon yem kullanimi

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında snizamoglu tarafından paylaşıldı.

1. snizamoglu

snizamoglu SELÇUK

Favori Kamış:
    SHİMANO ALİVİO 2.40
    Favori Makine:
    LİNEAFFE RAPİD 50 FFD
    En İyi Avı:
    LEVREK 1,5 KG
    Belli bir suredir spin avi teknigi ile ugrasip levrek,lufer ve kaya baliklarinda olumlu sonuc aldim. Guzel avlarim oldu,hepsi de kiyi avlariydi. Ancak adana ve mersinde malum yaz aylarinda kiyi suyunun cik isinmasi nedeniyle verim dusuyor.bu yuzden surf avina da merak saldim,ve ufak ufak arastiriyorum. Yem pesinde de kosmak spinden sonra zor geliyor. Bu yuzden gulp gibi esansli sandworm vb. Silikonlari deneyip verim alan varmidir, varsa nasl bir takimla bu silikonlari kullanmaliyim? İlginize simdiden teskkurler,herkese iyi avlar.

2. derebeyi06

derebeyi06 ÖZKAN

Favori Kamış:
    okuma
    Favori Makine:
    shımano
    En İyi Avı:
    turna,45cm
    gulp sandworm benımde merak ettıgım ama hiç kullanmadıgım bi ürün .hatta bu ürünü yemli gibi atıp beklıyormuyuz ,yada LRF gibi at çek gibimi kullanıyoruz.

3. kemal.0133

kemal.0133 kemal

Favori Kamış:
    İtalcanna Combat
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra C14 4500 XSA
    Selçuk hocam uzun zamandır mersinde ( kargıpınarı == taşucu arasi )nisan ayı ve ekim ayı arası surf disiplini ile av yapmaktayım, bahsettiğin esanslı slikonlardan kullanan arkadaşlarda oldu pek verim aldıkları soylenemez, lakin bi keresinde tomuk sahilinden peş peşe 2 tane limit ustu levrek alındığınada sahit olmuşluğum var ;) bu arada yem sıkıntısı hiç çekmezsin hafta içi arayarak hafta sonuna kargıpınarındaki malzemeciden yem ayıttırıp istediğin zaman alabilirsin ,, şimdiden rastgelsin :)

4. sadrainman

sadrainman ali

Oksijenin sudaki çözünürlüğü sucaktq qzalıyor haliyle balık soğuk olan derinlere kaçıyor.yazın dip oltası atmak en mantıklı size tavsiyem kurşunu 100 gram üzeri bağlamanız.karagöçerde anca bu şekilde uzaklqra atıyoruz yoksa 70-80 gramla verim alamıyoruz.canlı yeme yazın bile zor vuruyor bizde arqyış içündeyiz bi deneyin bizde faydalanırız işe yararsa

5. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 9 2.40 (10-40 GR), SİLSTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    OKUMA RTX 40S, RYOBİ EXCUSİMA 8000Vİ VE 4000Vİ
    En İyi Avı:
    LEVREK 1 KİLO, ZARGANA, 40 CM TURNA
    O tür yemlerde şansınız çok düşük...

Her zaman canlı kanlı yemler daha avantajlıdır..

6. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    ben kullandım tık demedi hocam ancak oltayı çekerken balık almışlığım oldu genelde surf avında kullanacaksanız yemden bagımsız kullanın çekerken hafif lrf aksiyonu verin uzaktaki balıgı belki kandırabilirsiniz ayrıca boru kurdu benzerini bulursanız yeme ilave kullanabilirsiniz