Surf avında kullanmak için

Konu, 'Misinalar' kısmında befalcon tarafından paylaşıldı.

1. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Sevgili dostlar,

At-Çek mevsimi bitti. Yemli surf avları geldi çattı. Karınca kararınca bir takım yaptım. Sıra geldi misinaya. Geçen gittiğim avda 0,26 powerline mono misina önüne 0,40 şok ile avlandım. Vuruş hissetmeden yemlerim gidiyordu. Hatta Vurduğunu ve yakalanadığını hissetmeden birkaç kayda değer olmayan balıkta yakaladım. Oltamı toplarken balık olduğunu görünce şaşırdım.

Demek oluyor ki 100 m civarı atışlarda mono misina esnemesi ile vuruş hissettirmiyor ve de av zevkini kaçırıyor. Öncelikle ince ve ekonomik ip misinalara yönelmem gerektiğini düşünürken şu misinalara rastladım. Sanırım yeni çıkmış. Deneyen kullanan gören bilen var mı? 20 lbs yani 0,10 olanından 250 m. alıp denesem mi?

http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=22-F13-06250-X&productref=153654&ID1=20 LBS&ID2=

Fikirleriniz benim için çok önemli. Saygılar ve iyi geceler.

2. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Hangi misinadan bahsettiğini yazmamışsın , ipin ucuz olanı saç baş yoldurtur kardeşim. 3 atıştan birinde dolanır 2 saatte açamazsın sonunda sinirlenip atarsın çöpe.

E-bay den alış veriş yapabiliyorsan rapala titanyum a bir bak. Muhteşem bir örgüdür ve sana maliyeti buradaki ipleri geçmez yaklaşık 150 metre.

Yada sert mono kullan . sufix xl strong gibi. onunda 600 metre si 10-15 lira civarında.

rastgele

3. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
  4. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 240cm DAIWA REGAL TELESPIN 15-60GR 2.75M
    Favori Makine:
    SPRO Passion 720 Ryobi Ecusima 4000 VI,Okuma Trio 55 Red Core
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
  5. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
  6. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Surf için sana önereceğim ideal misina aşağıdaki linkde mevcut. 0,22si gayet ideal, bayılacaksın.

http://www.spotbalik.com.tr/T-Force-XPS-Long-Cast-1200mt-022mm-035mm-arasi,PR-37308.html

Haklısın mono esneme yapar, hatta yaklaşık 1 metrede 10 cm'e yakın esneme yatığını düşünürsen gerçekten büyük sorun. Bir diğer önerim olan misina
    http://www.avmarketi.com/asp/product/12736/0-25-MM-TRABUCCO-SUPER-ELITE-SUPER-TOURNAMENT-300-MT
    Bu misinanın önüne 0,10luk bir örgü shockleader ile güzel verim alırsın.
    Son tavsiyem de;
    http://www.avmarketi.com/asp/product/12747/0-40-MM-TRABUCCO-SUPER-ELITE-CAMO-CAST-300-MT
    Bu misinanın 0,25 veya 0,30unu bulursan al. Kamuflajlı olduğu için güzel sonuç alırsın. ben son 2 misinayı uzun zamandır surf takımlarında kullandım. Hiç yarı yolda bırakmadılar. Bu yüzden sana tavsiye ederim.

Yok ben örgü sardıracağım dersen de sana tavsiyem en fazla 0,12 kullanman. Daha fazlasına gerek yok. Shock leader ile güzel bir atış mesafesi yakalarsın. Ayrıca surfde kullanacağın örgü misina ile balık vuruşlarını hissedersin. Bence bir surf makinede mutlaka örgü olmalı ki esas amacına ulaşsın. Diğer türlü gerçekten istediğin uzak atış mesafesine ulaşman zor. Tabii ki balık tutmak demek uzağa atmak demek değildir ama surf kullanıyorsan, bir makine kafasında da mutlaka örgü olmalı.
    Bu konuda da sana tavsiyem, kendimin de kullandığı ve uzun süre kullansan da pamuklanma yapmadığını gördüğüm aşağıdaki linkdeki arkadaş.

http://www.avmarketi.com/asp/product/13834/LINEAEFFE-AMERICAN-BRAID-LINE-250MT-0-12MM

Rast gelsin,

7. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Özgürcan ve Okan Kardeşler özellikle İstanbullu balıkçıların tavsiyelerini önemsiyorum. Onlar bu işin en deneyimlileri çünkü. Ortak söyledikleriniz ise kaliteli ip misina. Teşekkürler.

8. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Çapari ile havada uçan martı ve tabii ki hemen serbest bırktık! (Gülmeyin, şahitlerim bile var)
    Ben istanbulluyum ve bogazda yukarida linkini verdigim camo cast 0.35e dua ediyorum. Sebebi ise akinti, bolca karisan takimlar arasinda guzel bir av yapmami sagliyor. Sahilden yani layiki ile surf takimlarimi kullanirken de kullanabiliyorum. Bu arada istanbullu balikcilar disinda cok deneyimli diger sehirlerde yasayan ustadlarimiz dan da yeterli bilgi alabilirsin. Sevgiler.

9. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    powerline pro bende var 100 gram kursun salladım gerci üzerinedaha cıkmıyorum gerekde oldugunu düşünmüyorum , yüksek gram kursun atıcaksanız misina 28 likten bıraz yüksek olsun esneme yaptıgı için kopacakmış gibi hissettiriyor...

10. ozgurcan

ozgurcan Özgürcan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Eğer kıyıdan surf kamış ile atış yapıyorsan; üzerinde yazan atar değerinin altında atman sana bir fayda sağlamayacaktır. 100-220 yazıyor diyelim; bu durumda bu kamıştan iyi performans alman için minimum 100 gr kullanman lazım. Hatta minimum 120gr kullanman yerinde olacaktır. Ancak o zaman kamışın surf özelliğinden fayda sağlayabilirsin. Bağlayacağın bir leader, misinanın ilk atışta üstüne binen yükü alacağı için kopma riski olmayacaktır. Ondan sonra istediğin kadar zorlayabilirsin misinanı, sorun yok.

11. furunotr

furunotr Haluk

Yemli için ucuzundan herhangibir ip kullanılabilir; ipin kalitesi pek önemli değil; zaten ağırlık ile atış yapılacağından kuş gözü; kusma gibi sorunlar olmaz (tabii önceden boş ve mümkün olduğunca ağır bir kurşunla birkaç kez atıp çekerek ipi alıştırmak gerek); yemli balık öyle açıkta olmadığı için mesafe de çok önemli değil ve herhangibir ip ile ulaşılabilir... (Eğer surfcasting yapılmıyor ise)... Ama esneme olmadığı için azami fayda görülür ve en ufak bir vuruş hissedilir...