Selamlar başlıkta da belirttiğim gibi surf casting için öncelik ile birkaç sorum olacak 1. Maksimum atışlar için örgü misina mı yoksa normal misina mı kullanmak uygun olur? 2. Uygun olan nisananin maximum uzaklık için olması gereken kalınlığı ne olmalıdır? 3. Halihazırda önerilecek misina markası bu durumda en güzeli kalitelisi ve ek özellikli ürün ne olacaktır? Makina: Okuma Trio 55s
Hedef balığa göre maximum ince olması gerektiğini biliyorum. Diğer sorularının cevabını bende merak ediyorum.
İnce örgü misina elbette daha uygun ancak kullandığın makina (trio 55s)surf makina değil.. uzak atış için büyük kafalı bir surf makina (mümkünse konik kafa) çok daha etkili olacaktır..
merhaba, 1- maksimum atış için,nekadar ince misina okadar uzak erim demek. maksimum incelik maksimum sağlamlık performans beklentilerini ergü yani ip misina karşılıyor. örgü misina naylon misinaya göre 2 kat daha dayanıklı daha akışkan ve kaygan, hafıza yapmaması sürtünmeyi minumuma indiriyor. 2- olması gereken kalınlık kullanacağınız ağırlığa bağlıdır. burada örgü misina çok önemli, 0.20 mm naylon misina ile maksimum 75 gram ağırlığında atış yapabilirken 0,20mm ip misina ile 200-250 gram ağırlığınada atışlar yapabiliyorsunz. 3- hemen hemen hermarka uzak atış için tasarlanmış silikon bazlı naylon ekonomik misinalar var, normal naylon misina gibi yuvarlak değildir. daha yatsı elastik ve sıfır hafıza yumuşaktır. ip misina derseniz ben savager adrenalin 0,16mm - 0,22mm - ,026mm kullanıyorum. ayrıca spider diye mumlu örgü misinalar var onlardanda da tavsiye edebililirim. nippon reactor 0,20mm örgü misinada kullandım ama çabuk deforme oldu gibime geldi. surf casting için surf kafa dediğimiz büyük çaplı kafalar kullanılıyor, trio 55s daha çok spin ağırlıklı bir makina olması lazım. makina kafası nekadar büyük olursa bir turdaki boşalma okadar fazla olur. ve çok farkeder , büyük bir surf kafada 100 turda 40metre boşalıyorsa, kullandığınız tiro 55s de 100 turda 35 metre boşalıyordur diye tahmin ediyorum. son olarak atış yapacağınız ağırlık 100-130 gram civarındaysa 0,13 örgü misina kullanabilirsiniz.
Misina ile ilgili bende bir kaç öneride bulunayım.İp misina değilde Monafilament tercih edilecekse dış ortamdan kolay görünürlüğe sahip flora renkler (sarı-turuncu) makina kafasından hızlı ve sorunsuz boşaltım için kayganlığı yüksek, misina klavuzlarından kaynaklı aşınmaya karşı ve açıkdenizde etkili olan ultaviyole ışınlara karşı korunaklı özel kaplamalı surf casting için özel üretilmiş misinalar tercih edilebilir. http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/daiwa-tournament-monofil-surf-casting-misina/17194/
Çokçok teşekkür ederim gerçekten aydınlatıcı bilgiler. Trio 55s Surf için tam yaratılmış bir makina olmasa da işimi göreceğinden şüphem yok muhakkak atış menzili farkı olacaktır bu menzili de ince misina ve güzel bir kamış ile destekler isem surf makina verimini alacağımı düşünüyorum yada olduğu kadar çünkü bu makinada beni çeken başka birşey var hocam
Marka olarak kararsızım ama öyle çok pahallı misina almakta sanki mantıklı değil misina yani 10 kg cekmesin 4 kg ceksin...
mustafa beyin vermiş olduğu örnek güzel o fiyata sadece 200 metre ipmisina alabilirsiniz. size 200 metre misina yeterli olur. misina sararken kafanın kapasitesine göre hesap yapıp altını başka bir misina ile besleyin. kafanın tam dolu olması kolay boşalma için önemli, size tavsiyen atışlarınızı gerçekleştireceğiniz meraları iyi bilmiyorsanız kesinlikle ipmisina olayına erken girmeyin.
Şu misina sizce uygun mudur? http://www.avmarketi.com/asp/product/12503/0-20-MM-TRABUCCO-T-FORCE-SUPER-SOFT-200-MT#
Makinana saracağın en ince misina 0.25 olsun.Aslında o bile ince bu iş için abandınmı patlar.İllaki ince olsun dersen leader şoklayıp kullanacaksın.0.28-0.33 lük misinalar tercih edebilirsin.Sufix elit fiyatına göre iyidir.Ayrıca makinen surf castinge uygun değil.İp konusuna gelirsek her makine vede her kamış iple kullanmaya uygun değildir.İp sıradan makine vede kamışın yüzüklerinide aşındırıp kullanılmaz hale getirir.Bence bu işte yeniysen monoyla başlaman daha iyi olacaktır.
Peki hocam aşağıdaki ürün uygun olur mu,? http://www.avmarketi.com/asp/product/12503/0-20-MM-TRABUCCO-T-FORCE-SUPER-SOFT-200-MT#
Kaç gramlık kurşun atmayı düşünüyorsun asıl soru bu ?Bu misina makineye sarmak için çok ince 50-60 gr atacaksanız sorun yok ama 100-150gr için yetersiz. http://www.avmarketi.com/asp/product/15588/0-30-SUFIX-ELITE-MISINA-300mt Benim makinamın bir kafasında bu mono sarılı.Fiyatına göre sıkıntısız iyi performanslı bir monodur.0.40lık şokla 200gram kurşunu bile çok rahat vede güvenerek atabilirsiniz.
sufix XL strong al 600 metresi 7 lira. ucunada 0.35 yada 0.40 aynı marka misinayı s7-8 metre bağla sıkıntı çıkmaz daha dün 200 metreye yakın atışlar yapıldı bu misina ile 150 gram kurşunla. Can 'ın dediği gibi ip misinalar hem pahalı hemde kullanımı kolay olmayan malzemeler. Sadece aşındırma değil , atarken sararken bir dolandımı direk çöpe.
5 sene önce aldıgım berkley whıplash hala hiçbir hasar almadı en ufak tüylenme bile yok gerçekten inanılmaz bir ürün aşagıda linki olan ürünü alın derim bu fiyatı görünce bende 2 adet sipariş verdim kaçırmayın iyi forumlar 0.08 den 0.28 e kadar tüm modelleri var en 0.08 i kullanıyorum surf casting yapıcaksan 0.08 al shockla daha önce hayal bile edemedigin yerlere atarsın http://www.balikdunyasi.com/asp/product/22775/BERKLEY-0-08-WHIPLASH-CRYSTAL-274M-MISINA
Dün bizzat siparişi bende verdim hocam tevafuk olmuş gerçekten bende iyi bir misina olduğunu düşünüyorum..