selam arkadaslar ; malumunuz surf casting sistemi avcilikta uzaga ermek, daha da uzaga ermek ve hatta gereksiz uzaklilara dahi ermek herkezin hayali spinning için de aynisi geçerli tabi ki nette dolasirken enteresan bir sistem gördüm. kamisin en yakin halkasi asagida fotografini ekledigim bir halka ile degistiriliyor. bu halka misinanin kamisa degerek yarattigi yol kesmenin önüne geçiyor. icabinda kamis halkalarinda dogan sürtünmeyi solventsiz ve kamisa zararsiz tip sprey yag kullanarak azaltmayi deneyen bizler için belki de bakis açimizi degistirebilecegimiz bir ürün. fuji halkalardan daha etkilimidir bilemiyorum fakat arastirmanizi tavsiye ederim. sistemin ismi microwave line control system. youtube'da birkaç da videosu var. acaba amerikalilarin klasik pazarlama taktiklerinden bri mi yoksa cidden faydasi görülür mü ?? kim bilir
Roy Üst segment surf kamışların da kullanılan porselenler sürtünmeyi minumuma indiriyor zaten.Bence gereksiz bir aparat
liner dancer gibi bidon bir ürün diyorsun yani Orhan abi benim de alip takacagim yok da, belki meraklisi vardir diye göz önüne sereyim dedim
İlk halkanın ne kadar önemli olduğunu kanıtlayan videolar izlemiştim. Misina, en fazla ilk halkadan sonra ikinciye ulaşana kadar kamışa vuruyor. Bunu minimize eden halka çapı ve halka-kamış, halka-halka mesafesini bulmak için ağır çekim videolar oluşturmuşlar. O izlenimlerimin ışığında, önyargılı olmamak gerektiğini düşünüyorum.
SHARİNGAN deyince gözümde 1 sınıf atladı . amatör balıkçılığın kakashi si olmak için ideal . mesafeyi değiştirmese bile görüntüsü yeter
Azda olsa faydası olur diye düşünüyorum surf kamışlarda makinayla ilk halkanın yeri baya aralı olduğu için vede ilk halkada büyükçe oldumu kamışa misina büyük oranla sürtünme yapıyor bence faydası olur düşüncesindeyim.denemekte fayda var.
bu prensip baz alinarak piyasaya sürüldügü söyleniyor Yavuz abi. buradaki tartisma konusu su : acaba halkanin göz ufakligi hiz keser mi yoksa misinanin kamisa çarpasi mi daha fazla hiz keser. norveçliler, almanlar, japonlar kenyalilar piyasaya sürse aklimda soru isareti kalmayacak ama amerikalilar olunca killaniyor insan
Kıymetli dostum Roy, bu ilginç paylaşım için teşekkürler. Olta avcılığının ilmini yapan gerçek bir araştırmacı, usta bir avcısın. Bahse konu aparat özelinde değil fakat genel olarak surf avcılığında uzağa erişim konusunda başka ülkelerde avcılar neler deniyorlar, hangi bilgileri paylaşıyorlar, okuyup öğrenmek faydalı olur diye düşünerek güzel bir yabancı forumdan ilgili konuyu dostlara tavsiye ederim. http://www.stripersonline.com/t/567214/surf-casting-distance Bunun gibi daha çok forum var, arayıp bulup okumakta fayda var...
Bu aparatı kamışa taktığımızda İlk yüzüğün kamışa yakınlığı değişiceği için atış sırasında öncelikle ilk yüzüğe ve dolayısıyla diğer yüzüklere binen yükte değişir. Bence bu sistem kamışın aksiyonunu bozar. Hatta bu durum kamışın kırılmasına bile sebep olabilir. İlk kez gördüğüm değişik bir aparat, paylaşım için teşekkürler
bu aparat makina ile öndeki ilk halka ortasina takilmiyor. o halkanin yerine takiliyor. su an yeni bir sistem oldugundan sadece spin versiyonu piyasada. ama pekala bir surf takima monte edilebilinir. kamisin aksiyonunu bozmasi için hiç bir sebep yok zira kamisa aksiyon veren halkalari degil blank yapisidir. kamisin kirilma riski konusunda ise hakkin var. surf kamis halkasina göre biraz ufak. iri kafali makinanin yaratacagi salinim spirali halkaya dolanirsa kamis kirilmasina kadar götürebilir. artik gerisi kisinin risk alabilme oranina kalmis. ben sahsen boyutu itibari ile daha uzaga erebilmek için surf kamisa monte etmeye çekinirim
bana pek de gerekli bir aparat gibi görünmedi zira nice kaliteli onca paralar sayılan kamışlar var böyle bir parçası yok en azından ben görmedim ayrıca motora yakın olan parça her zaman için büyük olmalı bunun nedeni ise surf kamışlarda uzak atış ve isabetli atış için huni sistemli makara boşalma sistemi kullanılır tüfeklerde bulunan yiv setin görevi gibi buda atacagınız kurşunun nereye düşecegini ayarlar en yakın halkanın küçük olması belki uzaga attırabilir ancak istediginiz noktaya düşmez bilginiz olsun arkadaşlar