selamlar, Yabancı surf videolarını izlerken, adamlar tek kollu tek iğne ile avlanıyorlar. Anlamadığım konu o uzun kola bağlanmış iğneleri bir yere tutturuyolar atış esnasında dolanmıyormuş bu nedir acaba.
Bende merak ettiğim bir şey. Anladığım kadarıyla kurşuna yakın bir aparat. Suya düştüğünde serbest kalıyor olmalı.
evet bende öyle tahmin ediyorum. Demekki türkiyedekullanılan birşey değil. Baksana kimse bilgilendirici birşeyler karalamamı
Benim bildiğim ayrıca kullandıkları öyle bir aparat yok. Sadece tek iğne de kullanmıyorlar, 2 iğne de kullanabiliyorlar. Yalnız köstekleri uzun tutuyorlar çünkü hedefte genelde büyük balık olduğu için. Bu işi zannedersem en iyi ispanyollar yapıyor. Surf casting kamışıyla, makinesi, misinası ve diğer aksesuarlarıyla farklı bir avlanma şekli. Youtube'a "como pesca dorada" yazarsanız bir kaç video da kullanılan ekipmanları görebilirsiniz. "Como pesca dorada" "nasıl tutulur çipura demektir. Dorada yerine spigola yazın levrek nasıl tutulduğunu görün Raul Mario yazarsanız surf casting ustasını izlersiniz
Ayrıca surf casting de kullanılan dalga kurşunları ve boncuklu 3'lü fırdöndü olmazsa olmazları. Vesselam...
Aparatı biliyorum ama adını hatırlayamadım. Forumda bi ara geçmişti diye hatırlıyorum epey araştırdım bulamadım. Atış esnasında uzun kösteğin dolaşmasını, yemin düşmesini-gevşemesini engelliyor ve atış mesafesinin artmasına katkı sağlıyor. Suya düşünce de serbest kalarak kösteğin salınmasını sağlıyor.
Hmmm nasıl bir şeymiş bu merak ettim o aparatı gördüğünüz video yokmu? Paylaşsanız bi yanıt gelir bence
evet reşat; 3'lü fırdöndü ve çapalı kurşuna aşık adamlar . Bende birkere görmüştüm o aparatı youtube de bi dünya video izledim tekrar, bulamadım. Hatta çapalı kurşuna entegre olanları dahi vardı. Yaşlı bi amca anlatıyordu spikere iğneyi bildiğin bi plastik kertiğe sokuyor, mekanizma vardı elle hareket ettirdiğini görmüştüm, normalde çıkması imkansız nası yapıyolarsa suda açılıyo ve iğne boşa çıkıyorduidk
ben kullanıyorum. dolaşmayı önlemesinin yanında atış sonrası yemin suya parçalanmadan indirilmesini sağlıyor. rüzgarı delip geçen bir yem düşünün, aynı sibrolino şamandıralar gibi. atış mesafenize de katkısı var. en popüler breakaway ve gemininin aparatları ama elle de çok basit ve işlevsel aparatlar yapılabilir. http://www.youtube.com/watch?v=3bMq1kHaXfQ http://www.youtube.com/watch?v=4DvLzzOlluo
Erdal Abi çok faydalı oldu sağolasın. Elle nasıl yapabiliriz bu aparatı? Bu telli kurşunların dökümünü yapmayı düşünüyorum ama balığa gitmekten uygun kalıp çıkartmaya vakit bulamıyorum... Akemi denen bi madde ile kolayca kalıp çıkartılacağı söyleniyor biraz araştırmak lazım aslında...
bunu ben akdenizde sadece sahillerde yapabilirim geri kalan heryer taş kaya atsam bile böyle olta suda kalıverir
rica ederim. hayır kesinlikle açılmıyor. çünkü bu aparatla birlikte 8cm boyunda kauçuk bir hortum veriliyor. bu hortumu aparatın misinanın geçtiği kıç tarafındaki yere 2cm kadar kesip monte ediyorsunuz. bu sayede atış sırasında ve takım suya inene kadar hiçbir şekilde yerinden oynamıyor. ne zaman suya çarpıyor, o çarpma kuvvetiyle, suyun yoğunluğu birleşerek aparatı stopere kadar itiyor ve o şekilde iğne serbest kalıyor. bu aparatla birlikte kullanacağınız iğne boyu en az 1 numara ve daha büyük numaralar olursa iyi olur çünkü daha küçük iğneler aparata tam otuyormuyor. 1 numara ve daha küçük minyatür iğneler için gemini alpha modelini tavsiye ederim.
onur, bu aparat gibi aynı işi görecek şeyler yapabilirsin. en basiti bir pvc kaplamalı bir ataş teli veya yeterli kalınlıkta krom nikel tel bulup, bunu uygun şekilde şekillendirip, bedene monte edebilir ve iğneyi bu yaptığın aparata takabilirsin. suya çarpma veya dibe inmeyle birlikte iğne veya köstek kendini bırakır. bazı örnekler: Bu arada telli kurşun için uğraşmaya fazla vaktin yoksa, şöyle hazır setler satılıyor:
kroşeden yapılana çok güldüm çok iyi oldu ya böyle paylaşımlar. bende yaptım bile kendime fotosunu koyarım yakın zamanda. tekrar teşekkürler.
Bu ve benzeri ürünleri yurtiçinde temin edebileceğimiz biryer varmı abi? Surf disiplinde yurtiçi kaynak sınırlı maalesef. Özellikle kurşun konusunda yurtiçi-yurtdışı linkler paylaşırsa bilen üyeler güzel olur. Çok yardımcı oldun abi sağolasın... Yemli ava gideceğimde bende yapacağım çok kolaymış..