arkadaşlar rastgelsin, (genelde çipura-melanur-karagöz için) bi takım oluşturcan, bu kamışı almaya karar verdim http://www.avmarketi.com/asp/product/5007/LINEAEFFE-BAIA-GRANDE-KAMIS-4-20 tabi bunun turna fresh'ten ( http://www.avmarketi.com/asp/product/5017/LINEAEFFE-TURNAFRESH-KAMIS-4-20 ) ne farkı var anlamadım ama sarı-kırmızı olunca grandeyi tercih ettim gelelim asıl meseleye: MAKiNE ????? seçenekler şunlar NOT: lineaffe kurtarır fena değil diyorsanız onu tercih ederim çünkü fiyat benim için ideal 1 http://www.avmarketi.com/asp/product/14531/1131360-D-A-M-STEEL-POWER-RED-SURF-FD-MAKINA 2 http://www.avmarketi.com/asp/product/5262/RYOBI-ECUSIMA-8000Vi-MAKINE 3 http://www.avmarketi.com/asp/product/9647/LINEAEFFE-SUREFIRE-80-SURF-MAKINE 4 http://www.avmarketi.com/asp/product/11707/Okuma-Distance-Surf-60-makine# 5 http://www.balikmarketim.com/?urun-..._LONG_CAST_SPODREEL_3600_2_1_BB_ALU_KAFA.html şimdiden teşekkür ederim
Okuma avenger kullanıyorum hiç memnun değilim. Sarma kafası araya misina sıkıştırmaya başladı. Ryobi ise kesinlikle al derim 10 numara makina. Turna için almıştım makina da nanometre boşluk oluşmadı. Benim tavsiyem ryobi.
Kamiş Turnafresh Le Hemen Hemen Ayni Turnafresh Te Yüzük Ler çabuk çikiyor Inşanlah Buda öyle çikmaz Makina Olarak Ben Birde Powerliner (okuma) Bakmani öneririm Hem Sağlam Hem Surf Için Uygun Hemde Okuma Olduğu Için ömür Boyu Garantisi Var şididen Gönlünce Avlar Dilerim
Herkeze merhabalar , Lineaffe Surfire 80 disindaki makineler daha ziyade , dikine , Drop shot - Jig - Sürütme , kiyidan belirli bir mesafe icindeki baliklar icin harika secimler. Tatli suyun canavarlari hatta en agirlarini bile meselesiz cekecek kalitedeler. Makara yapilarida (derin tip) bunu gösteriyor. Yani hangi adayi secersen sec , saygin bir ürün sahibi olursun . Zira hepsi birbirinden cabbar makineler . Gelgelelim, surf tipi bir kamis (4,20 m. / 100-250 gr.atarli) bir kamis sectiysen , isin icine agir kursun , uzak mesafe yani performans girerki , o zamanda misinayi bosaltan makinenin performansi + misina tipi de devreye girmis sayilir. Bu durumdada , daha az derin , daha fazla misina sarabilen , atis aninda bobin yapisindan dolayi sardigi daha büyük caplardaki misina halkalarini , daha cabuk bosaltabilen bir makine tipine bakmanin daha dogru olacagi gercegi ortaya cikar. Olaya birde , tekli / ikili beklemeli av teknigini uygulama yaninda , capari seklinde bir düzeni atip toplamayi hedefleme acisindanda bakmak gerekirse, bu seferde yine mesafeye bagli olarak , toplamadaki sarim uzunlugu ve vites önemi gündeme gelirki , yukarida sayilanlarda birlikte bir bütün olustururlar. Tabii capari icin 4.8:1 yahut 5.0:1 gibi viteslerin biraz yüksek oldugu düsünülebilir .. Ama kolu cevirecek olan sen olduguna göre hizinida belirleyebilirsin. Bu nedenle, asagidaki linkteki gibi makine türlerine bakmanin , otip makineleri kullanan arkadaslarimizin fikirlerini ögrenmenin daha dogru olacagi kanaatindeyim. http://www.balikmarketim.com/?urun-..._LONG_CAST_SPODREEL_3600_2_1_BB_ALU_KAFA.html Kal Saglicakla ,
Sanada rastgelsin Sertaç arkadaşım, Ben Ryobi Ecusima nın 4000-6000 ve 8000 modellerini kullanıyorum. Bunların Haricinde Okuma ve Shimano gibi markaların modelleride mevcut elimde. Ancak şunu kesinlikle söyleyebilirimki Ryobi verilen parayı sonuna kadar hakeden bir makina. Turna, Sazan ve Tatlı Su Kefali gibi bir çok avda kullandım ve şaşılacak kadar güçlü bir makina olduğunu gözlemledim. Kesinlikle almanı ve kullanmanı önereceğim nadir makinalardandır.
boran abinin dediği gibi surf kamışı seçmendeki ama sanırım atış mesafesi performansı ile ilgili bir düşünce. Bence surf kamış almışken atış eriminde ve misinın salınımında kolaylık sağlıyan bir sığ surf kafalı makina tercih etmeni tavsiye ederim.ama seçeneklerinin içinde lineffe makina koymuşsun bence o makinayı seçeneklerinin arasınan çıkar tavsiye edilmeyen bir makina onun yerine yine ryobinin prokseyr powersur f makinasını yada okumanın yine sığ kafalı surf makinalarını tavsiye debilirim. sitede açılmış bir konu başlığı surf makinası tercihinde size fikir olabilir http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=26034
Yazdığın makinelerden ryobi excusimanın methini çok duydum, kullananda gördüm hatta 150 gr kurşunu sarmışlığımda var (balık sarmadım ama hiç) güzel bir makine. Tek negatif yanı -senin tercihin açısındna tabi- derin kafa olması. Yukarıdaki yazılanlara katılmamak elde değil, kesinlikle sığ kafalı makinalara bakmalısın, ben derin kafa aldım hata ettim mesela. Bu sebeple bi ara elime geçen parayla Okuma Dstance Surf pro almayı düşündüm, başka yere lazım oldu ne yazıkki alamadım. Bi balık marketi çalışanından duyduğuma göre normal distancenin eksikleri giderilmiş haliymiş, yani yeni sürümü gibi. Onun yalancısıyım kullanıcı olmadığımdan çokta dikkate alma madur olmanı istemem. Kamışa gelince, ben turnafresh kamışı aktif olarak kullanıyorum 1 yıldır. Denilen doğru, yüzükleri kolay deforme oluyor, bende şikayetçiyim bundan. Özelllikle son yüzük 2 defa çıktı yerinden tekrar yapıştırdım. Gezer yüzük 1 kere kaza sonucu kırıldı yenisiyle değiştirebildim ve orjinalinden de daha iyi oldu. Parçası bulunuyor yani buda iyi bişey. Atış konusunda bence fiyatına göre hakkını veren bir kamış. sadece yüksek ağırlıklarda kontrollü olduğunu söyleyemem. Baia grande içinse şunu söyleyebilirim ki, daha kalın, daha ağır bir kamış. Tamamen zevk/tarz meselesi yani, ben ince kamışları gerek rüzgardan daha az etkilenmeleri gereksede taşıma kulanma kolaylığı açısından daha çok tercih ediyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir, Saygılar.
evet hocam yüüzkler çabuk çıkıyormuş onun için ben peşinen söküp isofix ile tekrar yapıştırcam av anında uğraşmaktansa böyle yapayım dedim. yaa makine olayı ise iyice sıkıntı oldu 70 liralık alayım diye başladım +10 yok olmadı +15 derken 110'a çıktık o da kesmedi Powerliner'ın özelliklerini görünce bunu alayım bari desem 126 tl. '0'dan malzeme alacağım için (misina, fırdöndü,iğne,şamandıra, fener, makas,kutu, vb.) masraf abartı bi hal almaya başladı ne yapacağımı şaşırdım, keşke birileri lineaffe işini rahat görür dese de hem surf hem hesaplı bi makineyle işi kapatsam anladın sen onu... ha bi de sizce hangisi? powerliner mı yoksa distance mı?
boran amca [babamla yaşıtsınız onun için amca diyorum ] dediğiniz çok doğru, tamamen surf amaçlı oluşturcam takımı, onun için uyarılarınızı dikkate alıp linkleri de değiştirdim zaten. bu arada linkini attığınız SPRO SUPER LONG'u sadece sığ kafaya örnek olsun diye mi verdiniz yoksa iyi bir makine olduğu için önerir misiniz, bu arada lineaffe'nin linkteki makinesi bu kadar kötü mü?? ha bu arada surf makine şart değil ha 100 metreye atmışsın ha 50 fark etmez diyosanız da daha ucuz ama kaliteli makineler de var onları da alabilirim
anladım üstad, ryobi'den en ufak bi şikayet duymadım bu güne kadar çok iyi valla... ya üstad, bide şöyle bir durum var; mesela okuma ve lineaffe'nin ithalatçısı olan cengiz balıkçılık hakkında en ufak bir şikayet yok adamlar getirdikleri malın arkasında deniliyor ve bu tüketicinin marka seçimini en az%50 etkiliyor, insan nerdeyse "ulen surf'ünü alamasan bile al okuma ya da lineafe arıza durumunda kafan rahat etsin" diyor. Ryobi'nin ithalatçısı hakkında bilginiz var mı necidir, yedekparça ve servis olayları nasıldır ???
evet hocam sığ kafa olacak ( herkes onu söylüyo ) bir de lineaffe çok mu kötü yani o'nun surf'ünü alacağına ryobi nin ecusima'sını al der misin (fiyatları aynı da ondan söylüyorum). aslında olaya 70 yl'lik makineyle başlamıştım ve +10, +15 derken 110'a kadar çıktık , RYOBI PROSKYER NOSE POWER 6000 ise 122 lira yani bu işin sonu yok, 122 buna vermişken 18 daha verir bunu alırım, 140 olur, eee 15-20 daha verir şunu alırım falan şeklinde 200 kadar gidecek bu işin sonu onun için en son, taş çatlasa, hatta shimano'nun 500'lük makinesini 130'a veriyolar deseler, 110'un üzerinr çıkmama kararı aldım biraz ustalaşayım, mesela şu kalama malama olaylarını falan iice bi öğreneyim ondan sonra biraz pahalıya kaçabilirim kanaatindeyim. bilmem sen ne dersin??...
hocam 10 bilyalısı da 150 lira çok para yaa en fazla 110 lira verebi,lirim o da üstadlar daha aşağısı kurtarmaz derse. warsın 7 bilyalı olsun napalım kader der otururuz öneriniz için teşekkür ederim
öncelikle ilginize teşekkür ederim.. vallahi hocam dediğiniz doğrultuda linkleri değiştirdim zaten, yani sığ kafa alıcam ama dstnc pro fiyat olarak kalın kaçıyo bana onun dışında linkten önereceğiniz başka bi makine olursa çok mennun olurum ( hele en ucuzu için bu çok iyi diyebileceğiniz bir deneyiminiz varsa uçarım mutluluktan ) Kamış konusuna gelince; dediğiniz gibi yüzük olayı sıkıntıymış, onun için ben peşinen yüzükleri söküp isofix ile tekrar yapıştırcam ki av esnasında uğraşmıyım. parça yönünden sıkıntı olmadığı da doğrudur. bir de söyle bir durum var Turnafresh ile baia grande'nin kalınlıklarını bilmiyorum ama ağırlıkları aynı ee herşeyi aynıysa renklerinden dolayı grande'yi alayım diyorum.
ryobi ecosima iyibir makinadır fakat bahsettiğimiz gibiatış performansı derin kafa olduğu için surf kafalı sığ makinlarla aynı performansı gösteremez. Bu iki makina arasındaki temel farkı sana şöyle örnekleyeyim. derin kafalı bir makina mesela (ryobi ecosima) kullanırken avantajları ve dez avantajları, derin suda tekneden,av yaptığımızda büyük bir akya yada onun gibi büyük balıkların avlarında yol vermek gerektiğinde sana misina salmak için makarasında fazladan misina barındırır ama bu demekdeğildirki sadece tekneden kullanılır, aynı zamanda kıyıdanda kullanırsın aynı şekilde byük balıkta kalama ile misna salarkensana avantaj sağlar ama kıyıdan atış erimi dik makra çeperinden dolayı sürtünmeden dolayı azalır ryobi proksyer nose power örnek alırsak makara çeperi düşük uzun ve sığ bir makaraya sahiptir bu makaranın avantajı makara çeperinin sığ olmasından dolayı sürütnme azalırve misinayı daha rahat salarak atış performansını arttırır (bu makinada örgü kullanılrken kusma ve topluca makaradan örgüyü salma gibi sorunlardan dolayı tercih edilmez eğer örgü msina kulanılacaksa başka bir marak ve çok iyi bir sarım özelliği olanmakina kullanılmalı)ama bu makinayla avlanırken oltaya takılan büyük yol isteyen balıklar için makarasında çok fazla misina olmadığından kalama ayarını doğru yapmaya zorlar. buda u makinanın dez avantajıdır. Bu surf makinlarda bu dez avantajı ortadan kaldırmak için drag güçlerini 12kg-20kg-25kg gibi büyük çekerlere debriyajlıyacak balığı yoracak kalama dğerlerine sahiptir. Asında ikisde farklı makinlar o olmazsa bu olur demek bukadar bilgiyi çöpe atmak gibi bişeydir. 110ytl de surf makinlar bulursun. bulamazsan y,neden ecosima güzel makinadır tavsiye ederim
Okuma markasının arkasında Cengiz Balıkçılık isminin olması gerçekten çok büyük bir avantaj. Okuma söz konusu olunca yedek parça ve garanti kapsamında hiçbir sıkıntı yaşamazsın. Ancak Ryobi de olay biraz daha farklı malesef. Benim 6000 modelim de birazda benim dikkatsizliğimle büyük bir balığın kafa vurması sonucu mekik yayı vidası ve burda misinayı saran somun ve yuvalar fırlayarak suya düştü ve kayboldu. Firmayla yedek parça konusunda hemen irtibata geçtim ancak parçaların ARALIK 2010 da geleceğini belirttiler ve yardımcı olamadılar. Malesef bu konu Ryobi için eksi bir durum ama makinenin kalitesini değiştirmez bu.
Herkeze selâmlar,, Sevgili Sertac , Öneri, kamis, makine, misina veya örgü ip arasinda kurulacak denge acisindan dogaldir ve önemlidir. Gelgelelim ülkemizdede, denge kavramina cok farkli kriterlerle yaklasiliyor . Neticede,hedef baliklara,avlanilan kiyi seridine,yahut farkli sularin olusturdugu av ve ekolojik sartlar yaninda uygulanacak tekniklere göre yapilamiyor ! Birde , bütce olayi varki , zaten zor olan isi dahada zorlastiriyor. Simdi bukadar parametre arasindan karar , 50 - 60 metrelik bir uzaklik icinde avlanmaksa, ilk astigin linklerdeki derin kafalilarin hepsi ihtiyaclarina cevap verebilecek makineler ve karar konusu ,,kullanan arkadaslarimizinda önerileriyle yeteri kadar kolaylastirilmis vaziyette. Ama 100 metre ler ve üzeri dersek , o mesafelere yemli yahut cok igneli bir düzeni atabilmenin büyük bir basari olabileceginide unutma ! Zannedildigi kadar kolay degildir. Yarisir gibi sade kursun atabilmekle , yemli bir düzenegi atabilmek cok ayri seyler olarak karsimiza cikarlar. Sonra bulundugun yerde balik gercekten bukadar uzaktami ? Yahut ,, Bogaz balikciligi gibi literatürü zorlayan ve basli basina bir etüd konusu olabilecek sartlardami avlanacaksin ? Bunlar,önemli konular.Gercek malzemenin seciminde yardimci olacak kriterler ! Sordugun sorulara gelince,, cümlemi kurarken , " asagidaki linkteki gibi makine türlerine bakmanin , o tip makineleri kullanan arkadaslarimizin fikirlerini ögrenmenin daha dogru olacagi kanaatindeyim" demeyi tercih ettim zira ,, konumuzla ilgili en iyi ürünün , bizzat test edilerek yazilan bilgiler sayesinde ortaya cikarilmasi , yapilacaklarin icinde en dogrusuydu. Körün degnegini belledigi gibi , git su markadan al , aksama rahat uyursun görüsüne pek katilmam . Bazi seyleri , al , yap , demekle olmuyor. Sonra öyle konularla karsilasiliyorki ne sen sor ne ben yazayim. Netice olarak ,,Almayi düsündügün kamisa uygun makine konusunda,, bu islerin belli bir psikoloji ve fiyat yelpazesi altinda yapilmaya calisilmasinin kacinilmaz oldugunuda unutmadan , 100 – 120 Ytl arasinda tavsiye edilebilecek bir üründe aranacak vasiflara göre ,, önceden linkini astigim makine ve bu makine ,, http://www.tekneyatmalzemeleri.net/?urun-detay_26765_OKUMA_DISTANCE_SURF_60_MAKiNA.html fiyat - garanti - agirlik - devir – yedek kafa - misina sarim uzunlugu kisaca verilene göre alinan denkleminde daha ön plânda görünüyorlar . Yanliz , yeni linkteki Okuma makine informasyonlarinda , ayni sayfa üzerinde 2 ayri fiyati görmek biraz düsündürücü ! Yazili sorup cevabina göre hareket etmekte fayda var ! Sonra ayni makine , her üye icin tanidik (!) sayilabilecek bir müessese tarafindan da satiliyorsa, oraylada temas kurup fiyat hakkinda fikir alis verisinde bulunmakta kararda etkili olabilir. Kal saglicakla,