SURF KAMIŞ ALICAM DOSTLAR

Konu, 'Kamışlar' kısmında KARAHANLI07 tarafından paylaşıldı.

1. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Herkese en içten sevgi ve selamlarımla...Malumunuz yakın zamanda penn affinity8000aldım.Şimdu bu vinç'e bir de kamış lazım :D Antalya'da beklemeli avlar yapacağım için ve genellikle denizin durgun rüzgarın kuzeyden estiğini bildiğim için maximum atarı 180gr olarak belirledim.Seçtiğim kamışları bi incelemenizi özellikle fiyat bareminde varsa tavsiyelerinizi rica ederim.

Sevgiler,:thumb:

http://anadoluavmarketi.com/surf-kamislar-31/lineaeffe-ff-egon-surfer-420mt-180gr-olta-kamisi-9866/

http://www.balikmarketim.com/lineaeffe-precision-caster-420cm-surf-kamisi-up-to-180gr

http://anadoluavmarketi.com/daiwa-crossfire-tele-surf-serisi-430cm-olta-kamisi-50344

2. yawruaslan

yawruaslan kadirco

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 3 Parçalı-Lineaeffe Spider Surfer 420 cm - Okuma Helios 240 cm
    Favori Makine:
    Ryobi ApPower 8000 - Okuma Ceymar 40
  3. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Atarı fazla sert kardeşim. Akdeniz hernekadar okyanus kolu olsa da genellikle göl gibi sakin suyu ve dip akıntısı da oldukça az. 180gr atarlı kamış hem ortalama 75 hem de 100gr aralığındaki kurşunu istenilen mesafeye yollar hem de dalgalı günlerde kamış boşluğunu almak zor olmaz:thumb: ama 180gr ı geçtinmi kamış sertleşmeye başlar.Ağırlığından ziyade...

4. azazzel

azazzel Öztan KÜÇÜK

Favori Kamış:
    Pathos open pro 90 - Surf Mill - TRex 425 - V System 2,40/2,70 te
    Favori Makine:
    Okuma RAW2 55/65- Shimano Exage 2500FC
    En İyi Avı:
    Sazan 9,8kg
    180gr atarlı lineaeffe ile 180gr net atmayı hesaplıyorsan yanılırsın. arkadaşın önerdiği spider surf veya surf mill ile max 165gr hakkıyla çalışırsın. benimde önerim bu iki kamıştan biri olur. surf mill kullanıyorum, çok hafif olduğu için tercih ettim iyikide etmişim vazgeçilmezimdir. 75-100 gr çalışıyor, Maltepe sahilinde 100gr yemli çalışıyoruz sıkıntı yok, vuruşlar net aksediyor. yok sadece dediğin aralıkta kurşunlar dışında çalıştırmayacaksan spirit surf kamış kullanan arkadaşımda var oda çok hassas ve hafiftir.

5. melanur

melanur hüseyin soy

Favori Kamış:
    olta
  6. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Abi 75-100gr arası çalışıcam.Fazlasına buralarda gerek yok inan.Senden ricam mümkünse tavsiyeni link atar mısın?

7. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Tekrar incelicem abi.Başka alternatiflerin varsa max180gr atarlı boy 4.20 olan. link atarsan sevinirim.

8. baraküda007

baraküda007 fatih

Merhaba metin abi kamışı internetten sipariş vermeden önce doğu garajının kazılı olan yerin arka tarafında çağlayan balıkçılık var oraya bir uğra kamışlara bir bak orada okuma ürünlerini lineaeffe ürünlerini orada bulabilir fiyatını internetten çok daha ucuza alabilirsiniz ben orada daha önce okuma salina üç parçalı surf kamışa bakmıştım çok hoşuma gittiydi ve ben oradan yazın okuma raw ll 40 almıştım internete göre 60 lira daha ucuza almıştım (0532 433 73 38 ersoy abi çağlayan balıkçılık)

9. flameng

flameng ufuk

Favori Makine:
    Okuma Ceymar 55
    Metin 3.90 okuma carbonite mükemmel eğer 4.20 boyu çok aramazsan mükemmel bir kamış herkes hayran kalıyor atarıda 180 grama kadar hassaslığı doruk noktada
    Duayen Vedat abayoğlu bu kamışı önermişti bir arkadaşa o şekilde aldım.
    Şöyle diyeyim geçen avda balık çok kesat iken 12 parça sarıkanat aldım 12 vuruş vardı kaçırma olayım 0 dı :) ve yemi adeta yoklarken bile dehşet hissettiriyor.

10. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Bu gün bakmaya çalışıcam kardeşim çok sağol varol :) :thumb:

11. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Bahsettiğin kamışı not aldım Ufuk.Arkadaşın tarif ettiği malzemeciye gidince mutlaka incelicem sağol varol:thumb:

12. baraküda007

baraküda007 fatih

Rica ederim abi... Peşin alırsam pazarlık et iyi indirim yapıyor :thumb: o dükkânda çok güzel ürünler malzemeler var bana uzak kaldığı için pek gidemiyorum belekten fatih *** söyledi de ersoy abiye

13. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Selamını söyledim 230tl x 3 taksit aldım kardeşim konuyu da açtım sağol varol :)

14. onat

onat turhan onat

15. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
  16. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore, Olympic Graphiteleader Argento Compatto
    Favori Makine:
    Daiwa Certate 3012H, Daiwa Emblem Pro 5500, Daiwa Tournament Surf 45QD (Favorim, ama bende yok)
    En İyi Avı:
    En iyi avı kaç kilo mu? Şaka mı bu? Çinekop, çinekop. Herhalde 70-100 gram arasıdır :-)
    Hayırlı olsun, Okuma Salina çok sağlam kamıştır, Boğaz'da en sık rastlayacağınız kamış budur. Çünkü rapalaya uygundur.

200 gramı iyi atar, ama ben bununla 250 gram atan da, hatta 300 gram atan da gördüm. İnanılmaz geliyor ama, gerçekten 300 gram atabiliyor, bana mısın demiyor.

Yemliye bence biraz sağır kalır, ama sen görerek aldığına göre seni tatmin etmiştir. Herhalükarda bir dozerdir, servisi de bilindiği gibi çok iyidir.

17. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Abi güzel yorumun için teşekkür ederim.Kamış ilk izlenim olarak bana çok hafif geldi.uç parçası dolgu olması bana ilave güven geldi sağırlık meselesi hafif kurşunlar kullanırsak muhtemelen öyle olur ama minimum 75gr bağlarsak ve boşluğu dikkatli alırsak sorun olmaz diye düşünüyorum :thumb:

18. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Certate 3012H, Daiwa Emblem Pro 5500, Daiwa Tournament Surf 45QD (Favorim, ama bende yok)
    En İyi Avı:
    En iyi avı kaç kilo mu? Şaka mı bu? Çinekop, çinekop. Herhalde 70-100 gram arasıdır :-)
    Kenan adlı bir arkadaş vardır, Boğaz'da herkes tanır, İstanbul'da ağır kurşunu en uzağa atan bir kaç kişiden biridir.
    Herkes 1000-2000 TL arasındaki kamışlarla atarken o Okuma Salina'yla atar.

Onu görünce anlıyorsun, gerçekten iyi bir teknikle bu kamış çok uzağa atabilir.

19. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Abi ben balık tutmayı sarayburnunda öğrendim genellikle klasik biçimde atış yapardım ama şimdi bu yeni tip kamışlarla surf tekniğinde özellikle geniş kumsal alanda pendulum tekniği üzerinde çalışacam. pendurum ile rekor yanlış bilmiyorsam 265mt fransız kıyı balıkçısı yapmıştı.ben normalde istanbuldaki yıllarımda 2.8cm 100-200gr dam marka babamdan kalma kamışla 100gr ı tahmini 120mt civarlarına gönderiyodum.şimdi bu teknoloji kamış ve makinelerde bakalım neler yapacam.Kısmet :)

20. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aman etrafa dikkat :)
    Bir de dene, ama pendulumla daha uzağa atamıyorsan boşver; yanlış hatırlamıyorsam son dünya rekorları pendulumla kırılmadı, kurşun yerde yapılan atışla kırıldı.

Edit:
    Yanlış hatırlıyormuşum, aklım takıldığı için baktım, o hatırladığım bilgiyi bulamadım. Ama çok önemli değil, yerden yapılan atışlar pendulumun çok gerisinde kalmıyor, 265 m cıvarında atılabiliyor. Bulursam eklerim.

Edit 2: A-ha birini buldum:

https://www.youtube.com/watch?v=E-4ZHno68xU