selamlar sıkıntı buyük bugün balıga gitmiştim , plastik kazık dayamadı kamışı :laughing: , bu yönde sıkıntıyı bertaraf edicek bir cözüm ne önerirsiniz , kayalıklarda avlanıcaz paso sahiller sezon acıldı doldu artık yüzen turist dolu , sahilde kullanıcaklarım , uzun olanlar sanırım civi gibi olanlar onları , falezlerde kullanamam sanırım oyuntu girinti yer gerek.. :/ kamışı cantanın üzerine koyarak kullandım birisi üzerine basarsa gecmiş olsun , kayalıklarda nasıl bir kamış ayağı kazık kullanabilirim bilen varsa yazarsa sevinirim. teşekkürler rastgele..
Ben pvc boru kullanıyorum, hatta pvc boruyu alırken kullandığınız plastik kazığıda yanınızda götürüp bu kazığın içine geçecek çaptaki borulardan almaya çalışın. Sörf kamış ile plastik kazık kullanmak normalde sıkıntı yaratır. Fırtınalı havalarda kumsaldanda olta atsanız kamış plastik kazıktan düşer. Av öncesi bu boruyuda kazığa takarsanız öyle bir sıkıntı yaşamazsınız. Bu da çözüm olmazsa (kullanmak daha nasip olmadı) ama kamış dayama sehpası veya duruma göre sand spike çözüm olabilir. Rastgele
Sand Pike (Kum Dikeni); bazen çok fazla işlevli olabiliyor. Kıyının yosun tuttuğu ve havanın dalgalı olduğu zamanlarda uzun bir kum dikeni ile bir miktar ip/misina üzerindeki yosun birikmesinden kurtuluyor insan
valla bizde yosun yok olsa cok güzel sargız mendik olur pvc boru olacaz ya ozaman amcam hırdavatcı ugrayayım ozaman yanına , de o pvc boruda olmazki kayada onu nasıl tutturucamda kamışı koyacam
Bu konuda haklısınız ama uzun pvc boru kullandığımda (1 mt.lik) yaşadığım sıkıntı ; kamış yerden daha çok yükseldiği için rüzgarı daha çok alıp sallanıyor ve tabi misina daha çok yay çiziyor. Ama dediğim gibi sand spike kullanmadım denemeyi istiyorum buralarda bulabilirsem alıcam bir tane
http://www.balikmarketim.com/?urun-55569-lineaeffe-alumina-surf-ayagi-fosforlu-125cm sunlar belki de bunuda kayaya sokacak yer bulmak lazım dert yanı
Murat merhaba , Sana istanbulda sahil yolu kayalıklarında kullanılan yöntemi önerebilirim. Tabi eğer sürekli gittiğin bir kerterezin , sabit bir noktan , bellediğin bir kaya varsa bu dediğim geçerli. Nalburdan alabileceğin , çapı dar bir su borusu , çimento , kum ve su . PVC su borusunu çimento harcı ile sürekli avlandığın kayanın bir köşesine kenarına etrafına çimento harcı ile sıvıyarak sabitlersin.Borunun içine kamışın sapı gireceğinden yaklaşık 50-60 derecelik bir eğim vererek sabitlemen daha iyi olur. Harç donduğunda boru orada sabitleniyor , istesende çıkaramazsın artık Yaptıktan sonra kullanımı son derece rahat oluyor. Ava giderken ekipman taşımaktanda kurtulursun .
doğru sölüyorsunda abi bir tane meram var sakın oradada inmek zor onları yaparsam orasını başkaları kullanır birtane kayaya dediğiniz gibi yapmıslar orasida cok sıg oldugu için kullanılmıyor napacaz bakalım