SURF KAMIŞ HALKA DEĞİŞİMİ

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında winchester2011 tarafından paylaşıldı.

1. winchester2011

winchester2011 m.asım yeşildağ

Can sıkıntısında kardeşim Onur ERDOĞAN'dan hediye gelen sağlam bir kamış olan olympus 4,20 kamışın çatlak olan büyük iki kılavuzunu yurt dışından aldığım fuji halkalarla değiştirmeye karar verdim.Epey bir araştırma sonucu nasıl yapılması gerektiğini ve ne gibi malzemelere ihtiyaç olduğunu öğrenerek kendime göre halkaları değiştirdim ve insanın yeni bir şeyler meydana getirmesi çok güzel .Bana göre yaptığım iş güzel oldu ve ben beğendim resimlerini de sizlerin eleştirilerinize sunuyorum.Herkese rasgele

2. baraküda007

baraküda007 fatih

dayı siz onun sadece içindeki porselenlerini mi değiştirdiniz? yoksa komple halkaları söküp mü değiştirdiniz? eğer halkalarla değiştirdiyseniz nasıl söküp takdınız anlatırmısınız merak ettim banada ilerde lazım olabilir anlatırsanız sevinirim

3. ercan_17

ercan_17 ERCAN

Favori Makine:
    ilk makinam okuma
    En İyi Avı:
    küçükken uçuna taş bağlayarak diz kadar suda göre göre yakaladığım çipuraları unutamam.
    Orijinal duruyor.sanki tamir edilmemiş.Nasıl yaptınız anlatırsanız çok yardımcı olursunuz.

4. winchester2011

komple eski 2 adet halkayı önce ısıtıp üzerindeki epoxy reçineleri düzgünce kazıdım,sonra altında sarılı ipleri kesip halkaları çıkardım ve ince zımpara ile halkaların söküldüğü yerleri yavaş yavaş tertemiz yaptım.
    Sonra epoxy reçine ve sertleştirici,ile 4-5 makara 30 luk naylon değişik renklerde ipler aldım bunlarla önce halkalar sarılıyor (ben koyu yeşil iple sardım) sonra üzerine epoxy reçine ve %50 sertleştirici iyice karıştırılarak bir fırça ile sürülüyor.İplerin bağlanması çok önemli bunuda internette bulduğum tamir sitelerinden öğrendim.
    En önemli bölüm epoxy sürüldükten sonra 2 veya 3 saatte donmaya başlıyor bu nedenle kamışı devamlı döndürmek icap ediyor.Döndürmesseniz akma yapıyor.24 saat sonra tamamen kuruyup sertleşiyor ve çok kuvvetli bir yapışma gösteriyor.Fuji halkaları www.guidesnblanks.com/adlı siteden temin ettim.Bunun videoları var araştırırsanız bulur ve görerek daha iyi anlarsınız diye düşünüyorum.İzah edebildiysem ne mutlu sizlere kolay gelsin

5. byblack

byblack Mustafa Burak ARIK

Favori Kamış:
    TrioRex 430-3P Lineaeffe Extreme VIP-430-180 FladenMax Total Flexx 40-80 Helios270-20-50/240-15-45
    Favori Makine:
    Helios 35 HGX OkumaV80Sa, Raw II 65, Raw II 55 Shimano New Elf 3000SDH
    En İyi Avı:
    4.870 Kg Sudak / 8.220 Kg Sazan / 13.400 Kg Yayın
    Hocam oldu olacak diğer halkaları da Fuji yapsaydınız hepsi Fuji çok daha sağlam olurdu hem de misina ömrümüzü de uzatirdiniz.

Emeğinize sağlık çok güzel olmuş.

6. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    yurt dışı tamir sitelerinin link ini atama şansınız varmı. tekdil bilince zor oluyor öyle yerleri bulmak :)

7. winchester2011

8. baraküda007

baraküda007 fatih

çok sağol asım dayı çok güzel faydalı paylaşım :thumb: teşekkürler :)