Merhabalar, İmzamda yazan kamış ve makinada kullanılacak ve netten alabileceğim, Antalya kıyıdan saat 11-20 arası kullanabileceğim rapala tavsiyeleri istiyorum. Hangi balık hedef diye sormayın çünkü Antalya da en çok tutulan balıklardan tutamama hastalığım var. Mevsimsel olarak favori hangisiyse ona göre tavsiye ederseniz sevinirim. Sahilde hafif taşlık yerde kullanacağım. Konyaaltı... Bu anlamda da yüzen batan farkı size kalmış. Teşekkürler...
valla sana tavsiye edecegim spider isminde 2 ytl ye rapallar var istanbulda acayip iş yaptıgını gördüm mavi ve yeşil renkli olanlarından bulabilirsen balıkta varsa güzel iş yapacagını tahmin ediyorum boşu boşuna 20 30 ytl para harcamana gerek yok balıgın susyunu buldun mu hepsi iş yapıyor
bu kamış+makine kombinasyonuyla atçek yapılmaz zannımca,en azından ben 10 dakikadan sonra biterim,bende de Shimano catana 3mt,10-30 atarlı bir kamış ve Exage 4000FB makinesi var saatlerce atçek yap bana mısın demez,demem o ki yükünü biraz daha hafiflet bence...
Mustafa Bey, öncelikle elinize bulunan Kamış ve makine uzağa atış yapmak için tasarlanmıştır. Yemli avcılık için güzel üründür. Sahte balık taktığınızda ise en fazla fırlatabileceğiniz mesafe 10 metredir. Oda meçhuldür. İyisimi bir spin takımı yapmakta fayda var. Üstelik çok da zevklidir avcılığı.
Saolun görürsem ondanda edinirim. Yazın için saol Bilal, senle beraber avlanmayı isterim. Fakat ben Surf Fishing tarzında sahte yemle avlanmayıda öğrenmek istiyorum 10 dk da bitsemde . Erhan Bey, yazınız için çok teşekkürler. Yalnız aşağıdaki linklerden görebileceğiniz gibi Surf Fishing yemlinin yanında sahte yemlede yapılabilen bir avlanma şekli. Hatta Shimano'nun balıkçılık için yan ürünlerinde Surf kategorisindekiler hep sahte yemler için yapılmıştır. (ör. Shimano Bluewave Surf Çantası) Surf için Sahte Yem http://www.chesapeake-angler.com/SurfLureAssortment.jpg Surf Fishing Lures http://www.basspro.com/webapp/wcs/stores/servlet/SportingGoods_Saltwater==Baits+%252F+Lures==Crankbaits_10151_-1_10001_advisor_CA.CategoryExpand_N_151004002_151000000_151004000 Spin Takımına gelince, daha şevkle ve zevkle kullanamamış olsamda Shimano Technium DF BX 2.70mt M (10-30gr), Shimano Forcemaster Spinning 3.0mt H (20-50gr) ve Shimano Stradic 4000 FC ihtiva eden bir takıma sahibim. 3000lik bir makinaya daha ihtiyacım olabileceğini düşünüyorum o ayrı konu. Yinede mesajıma tekrar bakarsanız göreceksiniz ki at-çek ya da spinning kastedilmemiştir. Surf Fishingte kullanılabilecek rapalalar için tavsiyelerinizi bekliyorum...
Mustafa Bey, Surf kamışların atarlarını ve aksiyonlarını düşündüğümüzde atılabilecek en uygun sahteler, Popper ve Jigging sahteleri olabilir diye düşünüyorum. Aslında tam bilgi sahibi değilim bu konuda, araştırmayla güzel sonuçlar çıkıyor. Büyük bir ihtimal bu konunun sonu güzel bitecek diye düşünüyorum. Bilgi paylaşımı güzel. Popper olarak bu işe en uygun Williamson'ın Jet Popper ürünü. Ağırlığı ortalama 40-60gram. Bu ürünü denizde sadece test amaçlı kullandım ve müthiş bir aksiyonu ve cazibesi var. Jigging sahteleride farklı ağırlıklarda, kamış atarına göre seçilebilir. Aslında kıyıdan jigging'de farklı bir av türü. Aşağıda ki resimdeki gibi. Kıyıdan sahteler içinde en sevdiğim marka River2Sea. Metal Jig sahteleride oldukça cezbedici gözüküyor. Umarım bu bilgiler yardımcı olabilmiştir.
Sevgili M.Tuna İlk surf kamışıma sahip olduğum sene sanırım 1970 başlarıydı.Bu kamışımla İstanbul Boğazı sularında mümkün olduğunca uzağa caparimi eriştirerek avlanırdım. Sonları ve ne yazıkki cok gec kalan bir süre gectikten sonra,surf kamışıma suyuna göre bir ağırlık takmayı düşünüp,önceleri pek uygun olmayan bir uzunluktaki kösteğin ucuna rapalamı bağlayıp avlanmayı akıl edebildim.Ancak skor tutkum,bu yöntemden fena netice almış almamama rağmen,o günlerin bol balığında özellikle cinekop avında uygun capariyle avlanmaya yönelmiş olmamı ortaya koymuştur. Ancak konu lüfer ve kofanaya gelince,kaşıkla avlanma zarureti doğmuş,Boğazın sert ve derin akıntısını tercih eden bu balığın suyuna,gerek derinlik ve gerekse mesafe acısından erebilmek isteğim,tekrar surf kamış ucuna,önceleri kaşık ve sonradanda rapalalarımı ağır kurşun önüne bağlayarak avlanmaya başlamamı sağlamıştır.Lüfer değil ama cinekop ve sarıkanat yanladığındada surf değilde spin kamışla ağırlıksız ve zevkli,randımanlı rapala atcek avcılığım doruğa ulaşmıştır. Bunları bu şekilde anlatmamın esas sebebi şudur. Demekkki surf kamışla rapala avcılığı,Boğaz gibi akıntılı ve derin sularda ağırlık kullanmak durumunda kalındığında tercih edilmesi gereken bir avcılıktır.Zira kıyılarımızın cok önemli bir bölümü bu konumda değildir. Ancak evvelki yazılarımda hep iddia etttiğim bir durum vardır.Uygun derinlikteki bir kıyıda spinle erişilemeyen uzaklık ve derinliğe Boğaz surf avcılığı tekniğiyle erişmek ve başarı sağlamak mümkündür. Sonuc olarak sahip olduğunuz spin takımlarla,rahat,aksiyonu tam verilebilen rapala kıyı atceği randımanlı olarak yapılabilir,ancak iş surfe gelince bazı şartların olması gerekecektir. Sevgiyle kalınız
Vedat Abi merhaba, Remixon 2.70 spin kamış ve bu kamışa uygun küçük,kaliteli bir makinam var. Bu kamış ve makinayı kuzey egede kıyıdan levreğe sahte/silikon atmak için almıştım. Sizce bu kamış ve makinayla,ucuna rapala yada raglou silikon takarak boğazda lüfer/çinekop/sarıkanat yakalama olasılığım nedir? Teknik olarak bu tarz bir oltayla ve yöntemle bahsettiğim balıkları yakalamak mümkün müdür,yada hiç tecrübe ettiniz mi? saygılarımla.
Sevgili Serkan Esasen bu konuda yazdığım her yazıda,spin kamışla özellikle cinekop ve sarıkanat kıyıya yanladığında,kimi halde hic ağırlık kullanılmadan gayet zevkli ve randımanlı kıyıu avcılığı yapılacağını ve yapıldığını anlatmıştım. Şayet kamışnın atarı kullanacağın sahtenin ağırlığıyla orantılı ise cok güzel ve zevkli avlar yapabilirsin.SDurf kamış ihtiyacı balığın acıkta ve derinde olması halinde doğar. Silikon roglou cinekop türü balıklar icin uygun ve cazip gelsede hemencecik paralanacağı icin sıkıntı yaratır.İyisimi uygun kücük rapalarla avlan. Sevgiyle kal
Sevgili Erhan Kıyıdan ağır Jiglerle yatay jigging avı yapmak uygun ve zevkli bir av türüdür.Ancak sadece Marmaran ın bazı kıyı şeritleri haric değeri tam olarak ortaya konamamıştır.Vertical jigging ise son zamanlarda özellikle Güney Ege ve Akdenizde başarılı sonuclar doğurabilmektedir. Konuya değiinmen bence fevkalade faydalı olabilcektir.Ancak meraklılar yorumlarını yazmalı sorularını cekinmeden sormalıdırlar Ayrıca derin Irmak ve Göl,baraj gibi ic sulardada kullanılabnilecek uygun jiglerde vardır. Sevgilerimle
Erhan Bey çok teşekkürler çok güzel bir araştırma yapmışsınız. Bende umuyorum bu başlık dileyen herkese yardımcı olur. Jet Popper'ı izledim tam SURF işi epey büyük fakat Antalya da sonuç alırmıyım bilmem. Yüzen olması çok güzel yoksa o kancaları takardım kesin bir yere. Internet Siteleri üzerinden Türkiyede bulamadım. Yinede edinmek istiyorum. Siz deneme fırsatını bulmuşsunuz bu konuda fikir verebilir misiniz? River2Sea'lerden gösterdiklerinizden edinebilirim. Bunlar batar tipte olduğu için takılma riskine karşın bunlara özel halkalardan da mı edinmek gerek? Birde renk konusunda fikir verirseniz sevinirim. Bu isteğim Jet Popper içinde geçerli. Forumlardan hatırladığıma göre bir yazıda karpuz/yeşil tonu renklilerin gündüz güneş tepedeyken daha mantıklı olduğu yazıyordu katılıyormusunuz? Jigging konusunda verdiğiniz çizimler çok hoş teşekkürler. Fakat bu konuda araştırmalarımı yapmalıyım kezza işlevsellik konusunda pek bişey çıkaramadım. Bu konuda sevgili dostum "jigging"den bilgi istesem iyi olacak Tekrar çok teşekkürler...
Sevgili üstadım trout baba, her yazınızı okumak ayrı bir zevk veriyor ve deneyimin gerçekten ne olduğunu hissettiriyor insana. Yazınız için çok teşekkürler... Ben bu SURF için sahte balık tarzını kışın deniz biraz hareketlendiği döneme kadar öğrenmek ve aslında o zaman kullanmak istiyorum. Biliyorsunuz ki burdada rüzgar epey hızlanıyor. Ancak akıntı konusunda haklısınız. Spin için sahte yem araştırmamı bir türlü oturtamadım o ayrı konu. Hatta Antalyalı üstadlar beni o konudan epey bir baydırdı. Malını satma derdindeki balık malzemecileri ayrı bir bayma unsuru tabi.. Ona ayrıca eğilicem. Öncelikle şu SURF ün çok az da olsa bir hakkını verebilecek pozisyona gelmek istiyorum.
Hazır olta takımı almak için gittiğim bir yerde, bir sıkıntıyla aşağıdaki Sahteleri edindim. Denildiği gibi akşam sahteleri olduğu için güneş battıktan sonra kullanıyorum. Yalnız ağırlıksız atamam diye birde 40gr lık yumurta taktırttım. Bunun avlanmada kötü etkisi olacağını duydum ne kadar doğru bilmiyorum. Aldığım aynı akşam denerken bir üstad ile tanıştım. Kendisi 4.20 Lineaffe surf kamış, 60lık bir makina ve ip misina ile bu sahteleri "ek ağarlıksız" yalın olarak ve kamışa ıslık çaldırarak müthiş mesafelere atmaktaydı. Xrap ın aynısını onda görmek ve kendisininde iyi bir tercih olduğunu söylemesi beni sevindirdi. Yalnız Husky Jerk içime sinmedi, paketini bile açmadım. Ayrıca ikisininde Silver olması bu konuda etkili. Bu konuda tavsiye istiyorum. Bu rapalayı değiştirmeli miyim? Özellike farklı renkte bir Xrap ile. Çünkü orda gördüğüm üstad hep Xrap ve tüylü varyasyonlarını kullanıyordu?