Herkese Selamlar, Kıyıdan uzağa atış için yeni bir Lineaeffe Surf Mill 420cm Surf Olta Kamışı sipariş vericem,kamışın özellikleri Kamış ağırlığı: 335gr Atarı: 220 grama kadar Kapalı uzunluk: 140cm Açık uzunluk: 410cm Parça sayısı: 4 Bu kamışa uygun 100,150 tl civarında bir surf makine istiyorum Boğaz ve sahilden kıyı balıkçılığı için kullanıcağım misana 0.35 lik tavsiyelerinizi bekliyorum ! Ağırlığı ? Makina kaçlık olmalı ? Orta Boy mu ,Büyük Boy mu ? Misina Kapasitesi ? Çelik bilya,rulman ve devir oranı Kalaması ? Herkese Saygı ve Sevgilerimle.....
Daiwa varken daiwa almakta büyük hikmetler vardır. Şüphesiz Daiwa kullanan, başı ağrımayacak olandır.
180 TL'lik kamışa, 100 TL'lik makine takmanın hangi akla hizmet olacağını düşünmek gerekiyor öncelikle. Ferrari alıyorsan, tüp taktırmayacaksın. 100 TL'lik döküntü bir makine alacaksan, öyle bir kamışa da hacet yok aynı şekilde. O kamışın hakkını verecek, iyi bir makine almıyorsan, o kamışa verilmiş para, israfların en alasıdır.
Biraz daha bütçe artarsa 120 dolara ebay Amerikadan daiwa emcast plus Türkiyeye mal edilebilir. Zannedersem bu makina boğazda canavar gibi iş görür.evladiyelik olur.
serdar merhaba, ister istemez, yazdıklarına cevap verme lüzumu hissettim . o 180 liralık kamıştan bende var ve üzerinde 109 liralık döküntü makina var. ( OKUMA TRAVERTINE TR65 MAKİNE) ... ben çok memnunum, bir daiwa olmasada , beni ne körfezde, nede boğazda madur etmedi... ferrarisine tüp bağlatan yok ama bmw, mercedes ine tüp bağlatan cok var... devir ekonomi devri... bence fikir verirken, insanların bütçelerinide göz önünde bulundurmalısın...
Peki nedne 180 TL verip o kamışı aldın ki? 70 TL verip alacağın bir kamışta işini gayet güzel görürdü, çok ta memnunum derdin. 109 TL ile 230 TL arasında öyle aman aman devasa bir fark yok. Birisi, 100 iken öbürü 1500 olurda, tamam derim. Ama makine için 109 veren, kamış içinde 180 vermişse, 230 vermekte sıkılmaz o kadar. Ha, olmayabilir, ayrı konu. Ama bu genede, tavsiye edilecek olanın, iyisi olduğu gerçeğini değiştirmiyor sanırım. En azından surf kamış alıyorsan, surf makine almak mantıklı değil mi?
herkese selamlar, cabelastan emcast sport getirtmiştim. fiyatlara baktım hala aynı kapına kadar gelecek olan kargoyla 162 tl maliyeti var. makine güzel güçlü yedek aliminyum kafalı. bütçeyi biraz aşma şansınız varsa tavsiye ederim.
http://www.spotbalik.com.tr/Incognito-965-51-BB-Tuzlu-Su-Korumasi,PR-14883.html bunu al kafan rahat etsin canavar gibi makina surf mill lede çok uyumlu bir ikili olurlar
http://www.avmarketi.com/asp/product/136146/Daiwa-Shorecast-5000-Surf-Makine bu nasıl sence bana göre iş görür
İkisinden de bende var, sana aralarında gereçkten çok çok fark olduğunu söylemek isterim sadece. Çok adama Avenger tavsiye ettim Oktay burada. Kötü makine değil, ama 180 TL'lik kamışın hakkını veremiyorsun o makineyle. 170gr kurşunu alıp abanınca belli oluyor aradaki fark mesela.
100 TL civarı kaliteli bişey aranıyorsa OKUMA AVENGER AV-65b gayet güzel bir seçim olur bence.. çıtayı yükseltince 250-300 TL'lere çıkmak gerekiyor.. OKUMA AVENGER AV-65b
120-130 gr kurşun kullandım ama 170 yazmışsın sen fark var diyorsan, kesin vardır. o zaman şöyle diyelim ; 120-130 gr kurşunda okuma avenger falan ihtiyacı karşılar.. haa, daha ağırı içinde daiwa, shimano falan tavsiye edelim.
Ben Avengerden daha iyi olmayan Okuma Compressa ile 150 gr kurşunla boğazda yüksek akıntıda 11 iri istavriti derinlerden yağ gibi çektim, her türlü çekiyorum yani.. atarken de abanıyorum.. haa 3 palamutu çeker mi bilmiyorum denemedim, denk gelmedi daha doğrusu..
Palamutlar iri ise ve sular da akıyorsa; değil o makinalar Stella yahut Saltiga ile de sıkıntı yaşarsınız Boğaz şartlarında... Sonuçta işi biliyorsanız hepsi ile çekebilirsiniz yine de...
İstavrit tutmak için 180 TL verip kamış almak bana hiç akıl karı gelmiyor. Ama elbette tercih tercihtir. Biraz daha iyi bir kamış olan vercelli, emcast makine, 170 gr kurşun ve ortalama zorlamayla bir atış yapıyorsun, kurşunun o abanarak atanlardan bir hayli öteye düşüyor. Daha ne isterki bir insan. Ben kendi adıma abanarak atış yapmayı unuttum diyebilirim, öylesine atarım, o gerektiği kadar gider, abanmaya hacet yok.
Arkadas surf kafali makara sormus, alakasiz urunler onerilmis. Surf kafali makara olarak uygun fiyatla bulunabilirse sayet, sunlar makbuldur: 1. SPRO Incognito 665 2. MITCHELL Compact Gold 7000 (butceyi asarsa Silver 7000) 3. CORMORAN Seacor 5000 4. QUANTUM Smart 670 5. PENN Surfmaster 850 Kesenin agzi biraz acilabilirse de sunlar: 1. PENN Surfblaster 8000 2. QUANTUM Crypton 655 3. CORMORAN BBS 7PIF 5000 4. DAIWA Emcast Plus 5000 5. SHIMANO Activecast 1100 Ben olsam uygun fiyata SPRO Incognito 665 bulmaya calisirdim.