Surf kamış için yardım

Konu, 'Kamışlar' kısmında omerra tarafından paylaşıldı.

1. omerra

omerra ÖMER TAVUKÇU

2. omerra

omerra ÖMER TAVUKÇU

kimsenin bir görüşü yok galiba

3. emrullahaltay

emrullahaltay emir

Favori Kamış:
    shımano ultegra surf 425 bx-italcanna kombat 220-penn overseas pro-daıwa saltıga ballıstıc surf
    Favori Makine:
    ,shımano ultegra 14000,penn surfblaster 8000,tica talisman 8000- daıwa wıncast z 5000- daiwa saltiga
    En İyi Avı:
    59 cm torik
    ömer arkadaşım merhaba sana tavsiyem bütcenede uyar parçalı kamış lineaeffe fury caster hem çapari hem rapala hem beklemeliye uyan erimi süper bir kamış spıder kullandım 200 gr. rahatlıkla atan bir kamış yormaz çok hafif yalnız erimi çok iyi değildir.teleskopik olsun dersende okuma savant güzel bir kamış atarı çok iyi fakat erimi fury kadar değildir şiddetle tavsiyem fury caster dir pişman olmazsın sağlıcakla kal.

4. furunotr

furunotr Haluk

Kıyıdan istavrit avı için ilk verdiğiniz kamış çok uygun; eğer sahte ile at-çek yapacaksanız öyle-böyle idare eder; ama yemliye de gelir...

Ben böyle bir seçim yapacak olsam ilkini tercih ederdim sanırım...

5. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    ömer bey merhaba,

tavsiye edilebilecek çok sayıda kamış var fakat ben seçenekleri ağırlığına göre değerlendirdim. zamanında bende çok araştırdım tüm avlarda kullanabileceğiniz, teleskopik, hafif, ve ağır kurşunlarada cevap verebilen kamış seçenekleri sana aşağıda sıralayayım,

lineaeffe spider surf yada surf mill, 410 cm uzunluğunda 320 gram civarında çok hafif harika bir kamış 200 gram kurşun atıyor, sadece erimi biraz düşük

okuma cedros, 420 100-200 gram olan modeli 420 uzunlık 300 gram ağırlık 125/130 gram civarında ideal atışlar yapılabilinir,
    okuma cedros 450 150-250 gram olan modelini tavsiye ederim 380 gram ağırlığında erimi çok daha iyi fakat, fiyatı biraz yüksek ağır kurşun atamıyor maksimum 175 gram atmanızı tavsiye ederim.

bunların hepsinin arası ise eğer 150 gramı geçemeyeceksen erma 1760 hardrock
    http://www.avbalikmarketi.com/asp/product/15350/ERMA-1760-HARD-ROCK-KAMIS-420CM-100-200G-

6. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    emir abi merhaba,

furry casterin erimi savanttan çok daha iyimi? nasıl bir fark var?

7. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Sevgili Dostum
    Bende hem fury caster var hemde spider surf var
    Av marketinde yazılan oşumsuz raporlar seni yanıltmasın. Spider surfla ben 200 gr'ma kadar çıktım fakat fiziki yönden bakacak olursan spiderde tavsiyem 150 gr üzerine cıkma güzel kamış al pişman olmazsın. Ama kıyı balıkçılığının sonu yok her gün yeni bir ürünle karşı karşıyasın bence spider ile fury caster arasında tercih yapmalısın. Yada benim gibi yap elinde iksinide al. Seçim tamamen sana kalmış.
    Son sözüm spider alırsan rapaladada kullanırsın ama ağır kurşunda kamış aptallşır çünki kamışın ağırlığı 330 gr ve dengeli olarak sen bunun maximum yarı değerini atarsın yani 165 gr üzerindeki kullanımlar kamışta deformasyona yol açar sadece istavritte asla yarı yolda kalmazsın...
    Sağlıcakla kal

8. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    faruk abi ben salina 3 parçalı kullanıyorum, daha hafif kamış arayışlarım vardı ve onlardan beklentilerimi karşıyalamayacağımı anladım artık onların peşine düşmüyorum.

cedrosun teleskopiğini bizzat denedim ve hevesim geçti, spider yada surf mili denemedim ama sahipleri ile uzun uzun sohbet ettim. bundan sonra alacağım kamışın erimi kesinlikle salina 3 parçalıdan daha iyi olmalı, salina 3 parçalı ile rapala ucundayken 115 metre görüyorum. alacağım diğer kamışta bunu 125 yapmam lazım. o nedenle spider dosyasını kapattım.

şimdi bütçeme uygun 250.tl yi geçmeyecek kamışları araştırmaya başladım. ama alırkenden yine tüm avlarda kullanabilmeyeliyim. salina gibi kütük olmamamlı. bu ara ravaşta fury caster ve savant var o ne denle iki kamışın kıyaslanamasını merak ettim.

9. frenist

frenist Cihan Kalafat

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.28 - Okuma Trio-Rex 4.25 telesurf
    Favori Makine:
    Okuma Trio 65a - Okuma Bluehawk
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Hakan, surf mill bende var. Haftasonu atar çeker test edersin. Savantı ise geçenlerde benim bacanağa aldım hemde 95 liraya :D alabilirsem ondan getiririm hem sen, hem de ben test ederiz ;)

10. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    cihan emanet almana gerek yok, savantı heryerde görüyoruz, illa test imkanımız olur. tahmin ediyorum frury caster parçalı olduğu için daha fazla erim sağlayalir, vedat amcada bir çok konuda fury casteri tavsiye etti. benim merak ettiğim sadece hangisi daha fazla erim sağlıyor.

senin surf mile gelecek olursak, hafifliği ile hayallerimi süsleyen kamışlardan biri, ama erim istediğim gibi sonuç vermeyeceği için uzaklaştım. cumartesi görüşürsek test ederiz.

cedros 450 150-250 gram ile, 175 gramda salina parçalı kamıştan erim olarak 4/5 metre kısa atıyor. belkide 150 gram kurşun denesek aynı menzile ulaşacaktı.

11. bosporus fisher

bosporus fisher hasan

Favori Kamış:
    okuma savant,lieaeffe spider surf 4.20,lineaeffe oyster cast,okuma v system 2.70
    Favori Makine:
    daiwa emp6000a,okuma raw2 65,shimano exage 4000 fc,okuma octana ot55
    En İyi Avı:
    1650g kefal,1kg çupra
    Hakan merhaba bende hem spider hemde savant var.İkisinide yeni aldım.Bi ara ikisinide test ederiz.Spiderı boğazda 100-150 gr arası kurşun için aldım hafif olması boğaz için iyi bir avantaj olcak.Ayrıca bu kamışı bizim pendik-maltepe arası sahillerde 50-70 gr arası da kullanıyorum.60 gr da makinemde 0.20 misinayla 100-150 metre arası atıyorum.Bu kamışın böyle de bir avantajı var.
    Savantı daha hiç kullanmadım.Fury casterı daha iyi diyolar benim biraz kafa karıştı acaba bende değişsem mi diyorum.
    Vercelli çıktı bide başımıza:) Bu kamış gerçekten kaliteli gibi duruyor.Bi tanede şöle esaslı bi kamışım olsun diyorum.Gelince bakıp ona göre karar vercem

12. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hasan sadece kursun atiyorsan bile 150 metre ciddi bir . Savant ve furycastere gelecek olursak Hangisi uzun erim sagliyorsa onu kullan. Furycaster çok yakisikli bir kamis.bahsettigin diger yeni kamistan haberim yok.benim için agirlik ve erim onemli

13. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....

Sevgili Hakan
    Ömerin ayırdığı bütçe 200 tl olunca mecburen spiderı önerdim artı sadece istavrit olarak belirtmiş,deseydiki genel kullanım amaçlı düşünüyorum diye daha farklı markaları sunardık önüne ve doğru karar vermesine bir nebze yardımcı olurduk. Savanta gelince hiç kullanmadan geri verdim cengiz balıkçılığa yerine fury aldım.Ve şimdiye kadar nerede surf konusu okusam parçalı kamışlarda erimin daha biraz fazla olduğunu okudum ve gördüm. Artı Sevgili Vedat abide bizzat kendisi test etmiş burağın fury casterını sivricede
    burdan yola çıkıp gittim fury casterla değiştirdim. Son olarakta artık türkiyeden kamış filan almayacam alırsam interneten verecem siparişi çünki fiyat konusunda acayip mantıksızlıklar var. Misal ben aldım savantı 150 tl ye baksana forumlarda okuyorum 95 tl ye almışlar parayı sokaktan toplamıyoruzki imanımız gevriyor üç beş kuruş kazanıcaz diye.
    Dükkanın biri 230 tl ye bluehawk satarken bir diğeri 160 tlye veriyor 160 a satanda para kazanıyor 230 tlye satanda,milleti iyi sağıyorlar. Dedimya artık türkiyeden balıkçılık konusuyla alakalı çöp bile satın almam..
    Surçi lisanda bulundumsa özür dilerim..
    Sağlıcakla kalın

14. emrullahaltay

emrullahaltay emir

Favori Kamış:
    shımano ultegra surf 425 bx-italcanna kombat 220-penn overseas pro-daıwa saltıga ballıstıc surf
    Favori Makine:
    ,shımano ultegra 14000,penn surfblaster 8000,tica talisman 8000- daıwa wıncast z 5000- daiwa saltiga
    En İyi Avı:
    59 cm torik
    hakan kardeşim merhaba fury caster le savant arasında pek bir fark göremedim iki kamışıda deneme fırsatım oldu daha öncede yazmıştım benim kullandığım kamışlar fury nin çok üstünde 10 dan fazla kamış var bende ama yeni bir kamış alsam hatta onnik abiye nerdeyse aldıracaktım fury çünkü atarı,erimi,yakışıklılığı süper savant biraz yavan bir kamış 200gr atışı çok iyi ceyhunda var ama modifiyeli dünyada bir eşi yok okuma kamışlara 3 cedros patlattıktan sonra uçan kamış bile yapsalar 10 tl vermem eğer cedros almayı düşünen arkadaşlar varsada cengiz balıkçılığın tamir bölümüne baksınlar kaç ceset var bana sorarsanız fury caster derim erimi takımla 140,150 metre rahat atabilen bir kamış deneme fırsatınız varsa deneyin ve görün bu aralar 3 kamışa takmış durumdayım 1 daiwa prime caster 100,250, 2 potenza 4.50 100-250, 3 fury caster

15. omerra

omerra ÖMER TAVUKÇU

iyi geceler abilerim kardeşlerim,

valla konuya yorum için 3-4 gün bekledim cevap gelmeyince bende forma bakmadan kamış ve makineyi aldım.

kamış olarak spider aldım birde yanına shımano EXAGE C5000FC aldım inşallah pişman olmam:)

16. emrullahaltay

emrullahaltay emir

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    59 cm torik
    hayırlı olsun bol balıklı günlerde kullan inşallah

17. bosporus fisher

bosporus fisher hasan

Favori Kamış:
    okuma savant,lieaeffe spider surf 4.20,lineaeffe oyster cast,okuma v system 2.70
    Favori Makine:
    daiwa emp6000a,okuma raw2 65,shimano exage 4000 fc,okuma octana ot55
    En İyi Avı:
    1650g kefal,1kg çupra
    Emrullah abi merhaba.Bende de savant var hiç kullanmadım.Fury casterın misina kılavuzları kaliteli mi?Yani ip kullanımına uygun mudur?
    Kafamdaki diğer düşünce ise savantı hiç değiştirmeyip vercelli kamışlardan birini mi alsam?(Tahmini 500 tl fiyatı olan)Bu konuda tavsiyen ne olur Emrullah abi?

18. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Emir abi olay anlasildi.aralarinda erim olarak fark yoksa ucuz olan alinabilir. Ben savanti tip olarak begenmiyorum. Ama kullanmadan karar vermemek gerek belkide cedros elime daha iyi oturacak. Belki furry daha erimli olacak.cedros istavrit kamisi. Diğer kamislarida Test etmek lazim. Tesekkur ederim.

19. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    250 tl bütçeye bence de lineaeffe fury caster alınabilir... Sanırım seçenekleri eleyerek geldiğin son dönemde Okuma Savant ve Fury cast arasında kalmışsın abi :) Bildiğim ve gördüğüm kadarıyla ikiside güçlü ve güzel kamışlar. Fakat edindiğim bilgilere göre Fury caster savanta göre biraz daha esnek ve atarı biraz daha düşük... Fury caster boğazın Avrupa yakası için daha uygun ama sende biliyorsunki Anadolu yakasının akıntısı daha güçlü ve meraları daha zorlu, bu nedenle 185gr ve üzeri kurşunları sallamakta Fury Caster kamış zorlanabilir ve hatta istenmeyen durumlar olabilir :eek: Ama onun aksine savant 200gr ve üzeri kurşun sallamak için yaratılmış nerdeyse ve oldukça sert, Cihanın aldığı savantı savurdum havada esnemiyor bile, o kamışa ağır kurşunla aksiyon aldırmak için ciddi abanmak gerek yani senin değiminle biraz kütük gibi :D kuleli ve kandillide kullanan bir abiyide izledim yakından 220 gr çalışıyordu ve güvenle gönderiyordu takımı suya savant kamış ile ;)

Ancak misal olarak Hem fury caster hem de savant ile sadece 175 gr sallansa kullanım rahatlığı ve uzağa daha rahat erim konusunda Fury Caster öne geçer bence :)

Ek olarak Savant kamış gelmeden önce Cengiz balıkçılıklada görüşmüştüm, edindiğim bilgi ve gözlemde şu yönde Savant sadece boğazda ağır kurşunla rapala avcılığı için uygun.. Ama Fury casterı beklemeli avlarda da kullanabilirsin bence ;)

20. Since1453

Since1453 NoYaN

savantın sap kısmı kısa biraz agır kursun kullanılmycaksa elenmesi gerekir diye düşünüyorum, atış erimi güzel 200 gr ve üstü agırlık pek kullanmadımdan bana pek uygun degil