http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=24-wd-013&productref=136384 selamlar düşündümde , 140 grama kadar agır pooperlar var uzağada atılabilir gibi düşünmekteyim ama avantajı dez avantaji nasıl olur .?
Pekala atabilirsin.Ancak esas sorun bu ağır ve büyük popperla alabilme şansın olacak balıkların büyüklüğüdür. Mesela bu tür sahtelere çok iiri birKofana,kıyıda kol gezen Akya(sarıkuyruk değil)iribiryazılı orkinos yapışırsa,işte o zaman çok ihtiyatlı davranmalı vekamışını kırabilecek bu balıklarla mücadelende sakin olmalı,kalama ayarını çok iyi kullanmalı,sudanalırken isekamışını dikine havaya kaldırmamalısın.
vedat amcacım selamlar, suan denizimizde balık var orkinosda zarganada barracuda ,var ama balık hiçbir sekilde ne rapalaya atlamıyor ne kıyıdan attıgımız sıpsıp oltalara , ne canlı yemlere düşündüm öle aklıma geldi iri orkinoslar var da bize denk gelebilirmi kıyıdan pelican değişebilir sahtelerinde popper gagası vardı cok hoşuma gitti ama ? , sahte hafif oldugu için yavaş cekmek gerekiyor yoksa aksiyon bozuluyor , biraz agır sahte sallayabilirmiyim diye düşündüm surf kamışımla . turna var sanırım yumurtada azman lar geziniyor , bakmıyor ne atarsan at . balık atlamadıgı için 3-5 kere gittim dahada gitmiyorum sinirlerim bozuldu.
Sevgili Murat Takriben 15 sene kadar öncesinde,İstanbul Boğazında,bugünlerde palamut yada lüfer avlarında çok yoğun olarak kullanılan rapala avcılığı bilinmiyor,dolayısıylada tatbik edilmiyordu. Ancak 30-40 sene öncesinde ise günümüzün jigleri şeklinde kullanılan el yapımı,seğirtme tabir edilen kurşundan mamul sahteler,tipi az değişik olarak hem tekneden ve hemde sahilden sıkca kullanılır ve verim alınırdı. Sonraları örme misinalı daha sonrada telli sıyırtma kurşunları önüne kaşık bağlanarak atçek yapılıp balık alınırdı. Şİmdilerde tüm bu yöntemler bir tarafa bırakılmış,terkedilmiş olsada ilk uygulayıcılarından birisi olduğuma emin olduğum rapala avcılığı başlamış ve devam etmektedir. Bütün bunları yazmamın esas sebebi şudur; İnceleyin,muhtelif yabancı av videolarında arayın, asla benzerini göremeyeceğiniz kurşun kullanarak yapılan boğaz rapalacılığı esasında uygun derinliğe sahiptüm kıyı avcılığında tatbik edilinebilinir ve illakide netice verecektir. Bu sayede spin kamışla asla eremeyeceğiniz uzaklık ve derinlikte rapala gezdirebilir ve avcı balıkları alabilirsiniz. Yöntem nerdeyse tüm İstanbul Boğazı rapala avcılığı yapan üyelerimizce bilinmekte vede kullanılmaktadır. Ama maalesef bazı kereler bahsetmiş olsamda,bu yöntemi benimseyip İstanbul harici,dediğim gibi derinliği müsait kıyılarda deneyeni ben bugüne kadar görmedim. İnşallah bu yazım okunduğunda az kafa yorulur,tatbike değer olduğu benimsenir vede uygulanır. Sevgiler Not;İşte bu yöntemle bahsettiğim tüm o balıkları alabilirsin.Ağır popperler falan netice almada eksik kalacaklardır.
vedat amca merhaba, yanlış anlamadıysam eskiden rapala yerine direk avcı kurşunlar kullanıyordunuz ve tavsiyeniz direk jig sahte kullanın diyorsunuz. umarım yanlış anlamamışımdır. bu yıl dönüş balığında yani yaklaşık 1-2 ay önce jig sahtelerle kandilli yalı önünde sabah erken saatte ve akşam geç saatte 28-35 gram jigler ile denemeler yaptım ama sonuç alamadım. daha doğrusu istediğim sonucu alamadım. zargana yakaladım sonuç vereceğini düşünüyorum. belkide daha ağır jig kullanmam gerekiyordur. yada aksiyon veremiyorumdur bilmiyorum. bir şekilde deniye deniye üsülünü öğreneceğim. kullanmış olduğum jigler, mavi, beyaz, gri beyaz. http://www.avmarketi.com/asp/product/145977/Savagear-Psycho-Sprat-35gr-jig-yem
murat merhaba daha önce seyretmiş olduğum bir videoydu. bu videoda ne amaçla nasıl kullanıldığına dair görüntüler var, gördüğüm kadarıyla sahtelerin çapı 4-6 cm civarında çokta ufak değil. hızlı aksiyon istiyor bu videoyu seyretmek gerçektenden haz verici. herkeze rastgele http://www.youtube.com/watch?v=YzQwUKdMh1A
anladım vedat amca boğaz avcılığında kullanılan , kurşunlu takımları görmeden kopyalayamadım. kafamda ya popper var yada yatay jig , popper biraz daha tuzlu olabiliyor , uygun fiyata jiglerde var alıdığım makina ecusima 8000 vi 8 kilo drag var diyor atıyorum 5 kilo binse savaşırım anladım abi ben seni allah razı olsun senden abi , bir gün sarma attıgım sularda maskemi takıp dipe baktıgımda altımdan metrelerce assagıdan orkinos tuna geçtiğine sahit oldum , boyutuna gelince benden kat kat büyükdü hatta tırstım arkadaşlar inanmadı artık canlı yeme pek sıcak bakmıyorum balıkta artık , biliyor at cek yaparken hiç birsey düşünmüyorum , bıraktıgım buz pateni gibi bana spor oluyor Fc düğümü yapmadanda atmak istemiyorum birşey aslında surf takımla , daha ona kafa yormadım , bir hata yaptım ve 31mm dynemx ip aldım biraz kalınca geldi farkettim atışlarımda her nekadar alısssamda surf atıslarım daha düşük farkediyorum , artık yapa ede göre deneye deneye yapacam abi saygılar hürmetler.. cok teşekkür ederim faydalı bilgileriniz için size saygı duydugumu bilmenizi isterim , çeske kardeşimi askere gönderdiğimde canakkaleye bende gelebilseydım sizinle tanısabilseydim
merhabaa ben bu videoyu izlemiştim ben cok video izlerim evet adamlar durdurak bilmeden yüksek devirli makaralar ile , har har cekiyor trofelerde cok , maşallah aç gibi atliyorlar, ama akdenizde böyle atlamıyor artık balık haha kıyıda dua ediyorsun sahtene balık gelsi diye teşekkürler , düşünüyorum bakalım ya düsük gramaz spinle atcam alıp popper yada , yatay jig alcam kuzu kovalamıs gecen arkadaşın sahteleri 10 luk ip varmış alsaydı diyor seyit arkadasımız patlatırdı dedi , bende gaza geldim direk ama o onun nasibi işte ,havyardan cıkan balıklar herşeye koşuyor deli dana gibi...
Elimde yeşilli olanı mevcut. Bende kıyıdan ağır sahteler ile çalışırım. Bu sahte at çek için biraz fazla ağır. Onun yerine kullandığım bu popper ı önerebilirim. http://www.avmarketi.com/asp/product/6134/STRIKE-PRO-EG-082P-SUNI-BALIK-14-5CM Kullandığım spin kamış ise shimano 21-125 http://www.avmarketi.com/asp/produc...nning-Game-Type-3-00-mt-21-125-gr-Spin-Kamisi
teşekkürler malesef o kamışı almam onu alcagıma jig kamışı alırım jig yaparım 8 kilo draglı makaram var hehe tabi buda yetmez , ama sahteleri surf ile uzaktan cekmek istediğim için surfle atmak istedim , tuzlu kamış almaya gerek yok hiç bende aldıgın balıklar nedır kardesim bu popperlarla ?
Düşündüğünüz normal jig kamışlar ise uzak atımlar da maalesef pek iyi değiller. Shore jig olarak düşünüyorsanız gerçek anlamda bu kamışlara en son baktığımda fiyatları epey tuzluydu. Kullandığım shimano kamış'ıda mini jig kamışı olarak düşünebilirsiniz. Ürün modeli de game type olarak geçiyor. 25-125gr atarı ile çoğu jig ürününü kullanabilirsiniz. Büyük olan ile açılışı maalesef yapamadım. Küçük de ise kafa uzunluğu bir karış olan balon tuttum. Lambuka tam alacakken beni görmesi ile dönmesi bir oldu. Spini almadan önce bende surf kamış ile bu sahteleri kullanıyordum. Artık surf kamışı beklemeli avlarda, spini ise at çek yada şamandıralı takımlarda kullanıyorum. Benim surf 200gr a kadar atarlı. Remixion surf master marka. 140gr lık büyük sahteyi atıyor ama epey dengeli atmak lazım. Keza bağlantıları da iyi yapmak lazım. Atarken olası takılmalarda sahte özgürlüğüne kavuşabilir. Ben 22 lik ip fırdöndü 80lik fc misina şeklinde kullanıyordum. Önerdiğim ikinci sahte 67,5gr olan atarken daha stabil gidiyor. Büyük olanı çantamdan çıkardım. Kısmetse yakın zamanda 10 metre civarı tekne düşünüyorum. Sırtı da lambuka, akya denemeleri yapacağım. Mera da balık varsa, su üstü avcılar olarak bu sahteler iş çıkar tahminimce. Akdeniz tarafı maalesef kıyılar çok bereketli değil, en azından alanya tarafında öyle. Sabırla at çek yapmak gerekiyor. Ben artık at çek pek yapmıyorum. Dip ve şamandıralı takım kullanıyorum. Geçen sene şamandıralı takımla 3 tane lambuka tuttum, 3 ünüde ne hikmetse kaçırdım Kısmet bu seneye artık.
anlıyorum bendede ecusima vi 8000 var fena değil makara Aquarex Lineaffle 250 gram surf kamıs var ayrıtten dam kamış okuma salina 10000 aldım arkadasıma bende duruyor sıkıntım yok balıga goturcek adam bulamadım , botumun altına lambukalar geldi gecen yaz hepsini kacırdım neden mazeme yokdu yanımda ona göre sadece tekez mazemesi almıştım hehe 1 rapala olaydı hepsini alacaktım , 31 lik ipe kaç mm leader bağlasam die düşünüyorum bende insallah alırsın teknenı ya kıyılar harbiden öldü artık cacık tad vermiyor 10 kişi orkinosa sallıyor 1 kişi alıyor gidiyor sans işte nasib kısmet belki takımla bizde trofeler alacaz yakın zamanlarda bir acilsak ahh