surf kamış kılavuz hakkında

Konu, 'Kamışlar' kısmında experienced tarafından paylaşıldı.

1. experienced

experienced Mert

arkadaşlar merhaba
    yeni aldığım ve daha önce kullanmadığım surf kamış hakkında bir dorum olacak
    en uctakinin 1 altındaki kılavuz gezer bunu oltayı açtıktan sonra kamışın kalınlaşan yerine doğru geri çekerek sıkıştırarak mı kullanmam gerekiyor yoksa kendi halinde gezer halinde kalarakmı kullanmamam gerekiyor?
    gezer halde kalırsa misinanın dolaşacağını düşünüyorum
    teşekkürler ?

2. Samed

Samed Samed

Favori Kamış:
    Balzer
    Favori Makine:
    Daiwa
    Mert kardeş benimde söylediğin gibi bir kamışım var.gezer kılavuzu oltayı açtıktan sonra kamışın kalınlaşan yerine geri çekip sıkıştıracaksın.kendi halinde bırakırsan misina dolaşacaktır.Ben açıkçası bu tür kamışımdan memnun değilim.keşke almadan önce danışsaydın...olsun yinede hayırlısıyla kullanırsın inşallah...

3. murad

murad Murat

Selamlar, gezer kılavuzun bir zararı olduğunu sanmıyorum. Bilakis hassas olan uç kısımı destekleyerek mukavemetini arttırıyor.

4. experienced

experienced Mert

bunun yerine ne tür bi surf tavsiye ederdiniz acaba ?

teşekkürler

5. Samed

Samed Samed

Favori Kamış:
    Balzer
    Favori Makine:
    Daiwa
    Bendeki kamış surf değil teleskopik bir kamış.Surf bir kamış da kullanmadığım için birşey diyemem.

6. Gezer halkanın kullanımı kamışın kalın kısmına sıkışıncaya kadar itilmesiyle yapılır..
    Bununla beraber yazılan yorumlardaki gezer halkanın iyi olmadığı yada olmamasının daha iyi olduğunu okuduğumdan kısa bir açıklama ile bunun zaruri ve gerekli olduğunu açıklamak isterim..Bilindiği üzere Surf kamışlar az parçalı ve genellikle kapalı uzunlukları 130cm üzerindedir..3 yada 4 parçadan oluşan bu kamışlarda ençok eğilen uç parça uzunluğu 110cm civarında olup kamış açısı ağırlık bindiğinde uç kısım 140 Derecelere varan bir bükülme yapar..Eğer bu halkalar olmaz ise misina uç halkadan önceki halkadan çıkarak direk uç halkaya ulaşır ve "D"şeklinde bir gürünüm yaratır..Bu esnada misina kamıştan 40cm kadar uzaklaşır ve Kamışın en önemli unsuru olan kafa atışları abserve özelliği yitirilmiş olur..Dahası kamış direk bükülme gücüne maruz kaldığından kırılır..Yani eğer surf kamış kullanıyorsanız bu halkalar olmazsa olmazdır..Yada Adına surf denen ancak özellik olarak alakası olmayan kapalı uzunluğu 34-40cm olan kamışları kullanılmalıdır..Dünyadaki kaliteli Tüm Teleskopik Surf kamışlarda Bu gezer halkalar kullanılır..İstemeyenler için Parçalı Kamışlar alternatiftir..

7. :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:
    Sahip olmadığınız,kullanmadığınız bir kamış hakkında yorum yapınca ortaya çıkan manzara

8. experienced

experienced Mert

teşekkür ederim verdiğiniz bilgilere
    ben 1 adet 4 mt lik normal teleskobik kullanıyorum ve bahsettiğim yeni aldığım 4.20 , 100-250 gr surf kamışımı kullanacağım
    fakat bugünkü denemelerimde sanki çok farklı bir mesafeye atamadım diebilirim acaba tekniğimdemi bir yanlışlık var yani normal telekobik ve surf arasında aynı takım ve aynı kurşunla çok ciddi bir fark göremedim
    belki hava karanlık olduğundan yanılıyor olabilirim
    teşekkürler

9. Kullandığınız kamışın marka ve modelini yazarsanız en azından mesafedeki sorunu bulabiliriz..

10. experienced

experienced Mert

alba cosmos çok iyi bi kamış değil biliyorum fakat normal bir telesjobik kamıştan daha uzağa atması gerekmezmi
    çünkü kılavuz sayısı az vs. yani fizik kurallarına göre daha uzağa gitmesi gerek gibi gelio bana

11. cakometti

cakometti ersan

Favori Kamış:
    century TTR 14 ft - daiwa prime caster surf 450
    Favori Makine:
    abu chrome rocket 6500 CT - Abu Ambassadeur 7000I C3 CT Mag
    Rasgelsin...:)

12. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Son yedi mesaj sadece Kopyala&Yapıştır "rastgelsin" şeklinde.

Bende seni tebrik ederim...

Son düzenleme: 11 Aralık 2008