ABİLER ABLALAR ÖNCELİKLE HERKEZE MERHABALAR BEN KAMIŞ ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM VE LINEFEA TURNA FRESH KAMIŞI ALICAM SANIRIM AMA KULANAN VE KULANMAYAN HERKEZDEN YORUM BEKLİYORUM SİZCE BU KAMIŞ İYİ İŞ YAPARMI BEN BU KAMIŞLA KIYIDAN PALAMUT.ÇİNEKOP.LÜFER.İSTARVİT.VBB..GİBİ İŞLERDE KULANANCAĞIM LÜTFEN YARDIMCI OLUN ŞİMDİDEN TEŞETÜRLERhttp://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-C-2348390 HE BİDE MAKİNE OLARAK OKUA POWER LINER PLS 865 MAKİNEYİ DÜŞÜNÜYORUM SİZCE İYİ Bİ İKİLİ OLURMU SAĞLICAKLA KALIN
Elbette iş yapar, fındık dalıda iş yapıyor.. Bu kamış sağlamıdr, tank gibidir, kolay kolay kırılmaz.. Ama uzak atış için değildir. Son derece sağırdır, balık vurduğunu zor hissedersiniz. Ağırdır, yorar sizi akşama kadar.. Büyük bir şeylere, kalkan, mırmır vs. makul mesafede yemli atıp beklemek düşünüyorsanız, bu kamış gayet iyi iş yapar..
Serdar abim kamış için söylenecek en kötü yanı belirtmiş zaten , bende aynı görüşte olduğumun altını çizmek isterim.palamut lüfer kendini hissettirse bile istavriti falan hissetmesemde olur dersen ayrı konu tabi. ben s-curve kullanıyorum çok hassas bir kamış arasında fiyat olarak ne kadar var bilmiyorum ama çok hassas olduğunu belirtmek isterim.(ucunun bir kere kırılması ve üst parlak malzemesinin bazı yerlerinin dökülmesi haricinde)kullanımından memnunum. makina seçiminde isabetli bir karar vermişsin bende aynısını kullanıyorum lineaeffe kamışta,yanlış hatırlamıyorsam 680gr. ağırlığı vardı ama kulvarındaki makinalara nazaran hafif diyebilirim 50-100gr.da olsa. kullanımına gelince ,aldığıma hiç pişman olmadım.tavsiye ederim yani.
Serdar abi hazır konu açılmışken arada sorayım. 200 grama katar atacak, istavriti lüfer sanacağımız hasasslıkta, hemde 100-150 civarlarında hangi kamışı önerirsin? Daha öncesinde oyster cast kullanmıştım sağlamlığı süper ama hassasiyeti soru işareti. Sağolsun biri çaldıda şimdi hassasına bakıyorum
Sevgili Aydın böyle bir kamış yok benim bildiğim. Yani budur, al kullan diye gözü kapalı diyemem. Daha doğrusu Türkiye pazarı ndan böyle bir kamış söyleyemem.. Ama G.Loomis Avidsurf'lerden alırsan, SERT (bu bir markadır) alırsan, Sportec vs. alırsan, o başka.. Ama bunlar piyasada pek yok.. Şöyle bakınca, ideal olmasada bu işe en yakın gibi duran meseal Lineaffee Extreme Cast var. Benim tavsiyem, 200gr atmayı boşver. Makul bir surf kamış al, 150gr atarlı. İyi bir surf makine alıp dyneema sar. 100gr kurşun kullan, aynı mesafeye ulaşırsın, 10 kerede daha iyi hissedersin..
demişsin hissetmeme derken sert aksiyon olduğunganmı 250 gr atar ucu çıkarttırıp 150-200 atarlı bir uç mu taktırsam ne dersin
Serdar abi zaten hayatımda 200 gr kullanmışlığım yok aslına bakarsan. Ama hani daha sağlam olur mu hesabındayım. Extreme 420 konusunda düşünüyordum senden onay gelince ona yöneleceğim gibi görünüyor. Dyneema konusunda da senle hemfikirim lakin fiyatlarının pahalılığı ve balık tuttuğumuz ortamı karşılaştırınca vazgeçiyorum. Malüm boğazda balık tutarken 50 kere milletle oltalar karışıyor. Orda dyneema düşünemiyorum bile O yüzden nispeten ince ve sağlam misina düşünüyorum. Birde bu kamışa makine tabi en surfünden. Malüm hırsız arkadaşlar makineyide kamışım üstünde uçurmuşlar. Onu bari bıraksalardı ama bırakmamışlar
Sevgili Aydın, ben devamlı dyneema kullanıyorum, gayet memnunum.. Karışırsa, ayıklıyoruz.. Ama, kıraça ile palamut zevki veriyor olması başka türlü sağlanamıyor ki, gidip ince misina vs. kullanalım.. Bilhassa lüfer işinde çok verimli oluyor.. Genelde, kendi kendine tasmalıyor lüfer, esneyecek yer bulamayınca.. Elbette, buna uygun keskin, güzel iğne kullanmak gerek ki buda japon iğneleri adresliyor..
Bu arada linefea değil Lineaeffe Oyster kullanıyorum hassasiyet ve sağlamlığı bir arada veren ender kamışlardan biri. Turnafresh kullanmadım bilgim yok
konuyu açan arkadaşın konusunu kaynatmış gibi olmayayım ama mevzu örgü misinaya kayınca ve serdar abide konuyla ilgileniyorken sormak istedim,SERDAR Abi kullandığın örgü misinanın kalınlığı ve markası nedir acaba abi? hassasiyeti ön plana almak istediğimden bende örgü misina kullanmayı düşünüyorumda belki bir tavsiyen olur diye düşündüm.elbet envai çeşitini kullanıyorsundur lakin genel amaca gidecek kah istavrit kah mırmırda misina değişmeden kullanabileceğim bir marka ve kalınlık belirtirsen çok memnun olurum.daha önce örgü misinayı sadece raflarda gördüm elimi sürmüşlüğüm bile yok yani bu yüzden tecrübemde hiç yok.
Serdar abi kötü demiyorum aksine bende dyneemanın en verimli olacağına inananlardanım. Alp her ne kadar dalga geçsede dynemanın özellikle akıntılı sularda çok işe yaradığını ve balığı hissetmedeki performansını bizzat test ettim çok memnun kaldım. Benim için tek kötü yönü var oda çok karışması birde makineden çıkarken bazen açılmadan toplu çıkması. Şimdi esas soruna gelirsek ben hangi surf makineyi almalıyım abi (150 civarı bütçeyle extreme cast 420 nin üstüne)
Bu ip misinalar, iyi hoşta, pek pahalı.. Benim kullandığım bir değil, bir kaç marka model vs. var. Herbirinin çeşitli özelliklerini izah edeyim.. SpiderWire Ultracast. Şahane bir misina. Atışlarda diğerlerine göre çok çok daha iyi netice veriyor. Dalması da güzel, suyu jilet gibi kesip, ufacık kurşunla küt dibi bulabiliyor. 100gr kurşun, Akıntı burnunda dibe oturabiliyor, ötesini sen hesap et.. Akla ziyan bir iş oluyor.. Ama pek bir pahalı.. Üstelik, çabucak eskiyip püskülleniyor.. Bir veya iki sezon ancak kullanabilirsiniz. Böyle olunca fiyat düşündürücü oluyor haliyle. Almak için en iyi yol, toplu almak. 1000m'si 110 -130 dolar arası tutuyor ki, makul bir rakama tekabül ediyor, nispeten.. Genel toplamda, iyice macera aramayan, para sıkıntısı olmayan biri değilseniz, bu misinayı pek tavsiye edemiyorum.. Fireline türevleri, bizim açık yüzlü makineler için iyi netice vermiyor. Çıkrıkta, randıman bir hayli iyi.. Bunların dışında, normal örgü misinalar var. Bakınca, içlerind eilla sağlam olsun diyenler için Whiplash mevcut. Ama pahalı elbette.. Ucuzlar arasında, Suffix Herculine, SAMM Dyneema, EF&FE gibi markalar var. Ama mesela Apache gibi bir acayip markada var. Bunların hepside, iyi hoşta, makul denebilecek ilk üç markayı tavsiye ederim. EF&FE, kalitesi -şimdilik- iyi, fiyatıda kailtesine göre uygun bir mamul. 0.16, 0.20 ve 0.28 olanlarının kullanıyorum, gayet iyi diyebilirim. Genelde tercihim, zargana topu, tekne vs. gibi uzak, iri kurşunla atış gerekmeyen yerlerde, 0.12 - 0.16 gibi ince misinalar. Bununla uzak atış biraz zor, çünkü parmağınızı iyi bir hatrını soruyor. O nedenle, uzak atış, ağır kurşun vs. için, 0.23 - 0.28 gibi daha kalın dyneemalar tercih ediyorum.. Bu sorun, uygun olmayan makinelerde çok sık yaşanır. Temel sebebi, misinanın gevşek sarılmasıdır. Eğer gevşek sarmazsanız, yük altında sararsanız, bu sorun hemen hiç görünmez. Soldaki makarada, öne doğru çapın arttığını görüyoruz, bu bir şekilde bahse konu boşalmayı bir hayli önlüyor. Böyle bir makarası olan makineleri tercih etmek lazım.. Dyneema misinalar, " Shop > Fishing > Fishing Line > You are here: Super Lines" şeklinde, süper misina olarak adlandırılıyor. Bu bir fikir veriyor, nasıl makina kullanacağın üzerine. Bu misinaları klasik, sıradan bir makine ile kullanırsanız, o makine bu misinayı taşımaz, haşat olur.. Aran yerdeki yüzüğü keser. Makarayı tutan milini eğer. Kalamayı yükler. İri bir şey gelirse, dişlisini filan elinize verir.. Bu yüzden bu misinaları alırken, mümkün olduğunca iyi bir makine almak elzemdir. İyi bir makine zaten iyidir. 150 TL civarı fiyatı olan, surf için uygun bir makine vardır, bolda olabilir, ama ben kullanmadım, bilmiyorum.. Size tavsiye edebileceğim, Daiwa Emblem Pro olacaktır. Ama 150 TL değil, çok çok daha fazla.. Büyük makaralı, makarası bahsettiğimiz gibi olan, yüzükleri vs. titanyum vs. gibi dayanıklı, devri 5/1 gibi yüksek surf tipi bir makina bakın..
Kardeşim ben sorduğun kamışın aynısını kullanıyorum.Çok sağlam diyebilirim.Makinede okuma travertine65 var.Bence yeteri kadar hassas.Hem atarı 100-250 arası olacak hemde çok hassas olacak bu pek mümkün değil o fiyatlara.Bu kamış hakında en kötü yorumum kapalı boyunun 1.20cm olması olabilir.Bagaja bile çapraz sığıyor neredeyse.Elinde taşırsan baston vazifesi görür .Kendi açımdan söylüyorum vuruşları gayet iyi alırsın.İstavriti bile çok rahat hissedebilirsin.Al tepe tepe kullan derim.
Ben 4.20sini kullanıyorumm ve gayet de memnunum kamıştan. Uzak atarlı, sağlam, bence hafif... Bence al...
Özgürcan, mesele, hangi kamışa sahip olup kulladığından ziyade, kaç tane kamışa sahip olup kullandığın.. Eğer, mesela, Turnafresh'in yanında bir de Extreme Cast'ın yoksa, ikisinde yeterince kullanmamışsan, hangisinin daha iyi olduğunu söyleyebilir misin?
Lineaeffe Oyster kullanıyorum bende, hassasiyet konusunda evet biraz kısır sayılabilir ama küçük balık için böyle oltaya takılan balık ikiden fazla olursa gayet iyi hissediliyor. ben soruna çok hassas yakın mesafe kamışı ve uzak setr aksiyonlu, iki kamışla ava gitmekle çözümü buldum.
Kamışlarda, iyi hissetmek, aslında daha uzak atış yapılır onunla demektir. Mesele, istavridi hissetmek değil.. Mesele, 35m derine ve 80m öteye 125gr kurşun atarak, 120m misina salıp, dalga ve rüzgarda, çinekopun anlık tıkırtısını farkedebilmek.. Mesela, galata köprüsünde rüzgarlı havada, kamışın sallanmasının arasında vuruşları hissedebilmek. Kamış zaten elinizde olunca, alışıyorsunuz, mutlaka hissediyorsunuz. Ama daha iyi bir kamış kullanıp farkı görmeden bunu anlamak güç oluyor.. Bu arada, istavrit gayet sağlam vuran ve hissetmesi en kolay olan balıktır, bunu da hatırlatayım.. İzmarit vs. (boyuna göre) istavrit kadar sert, inatla vurmaz. 20gr gelmeyecek istavrit, 60gr kurşununuzu kaldırır.. İstavridin vuruşunu anlamayan kamış, diğerlerini sanırım hiç duymaz..