Surf Kamış:Milo, İtalcanna Markaları Hakkında Öneride Bulunabilir misiniz?

Konu, 'Kamışlar' kısmında Chipower tarafından paylaşıldı.

1. Chipower

Chipower Ümit Şimşek

Favori Kamış:
    Milo Explanada 420,Milo Fulk 11 Surf
    Favori Makine:
    Shimano Big Baitrunner Long Cast,Daiwa Spitfire4000
    En İyi Avı:
    Olta suda şu an bekliyorum...
    Arkadaşlar Merhaba. Konuya vakıf olanlardan tavsiye almak istiyorum Milo ve İtalcanna markalarına ait birer model beğendim,acaba kullanmış olan var mı? Yada ikisi arasında kıyaslama konusunda yardımcı olabilir misiniz? İstanbulda Boğazda kullanmayı düşünüyorum,İtalya'dan bir arkadaşım vasıtası ile getirebilme imkanım var, uzun yıllar kullanılabilecek kalitede ve performans olarak da iş görebilecek kamışlar mıdır acaba? Fikirleriniz benim için değerli olacak.Şimdiden teşekkür ederim. Linklerini aşağıya ekliyorum:

1)Marka :Milo Model:Explanada 4,20m Fiyatı: 103,50 €

http://www.milo.it/en/Canne/Mare/3.asp

2)Marka: Itaalcanna Model: Selenia 4,20m gr. 80/200 Model Seri No: OB701 Fiyatı:92,50 €

http://www.italcanna.com/eng/prodot...&fam=Surf Casting&articolo=TIRRENIA - SELENIA

2. Merhabalar Ümit.

Öncelikle tercihlerin oldukça kaliteli..Şahsen İtalcanna surf kamış incelemediğim için net bir bilgi verme şansım yok..Ancak Milo Kamışları bilen biri olarak Milo kalitesiyle tanınan bir marka..Almayı düşündüğünüz kamış özellikle 140gr ağırlıklarda mükemmel mesafelere ulaşmanızı sağlayacak bir kamış..Sert yapısı,İnce gövdesi ile benim tercihim Milo'dan yana olurdu..:)

3. Chipower

Chipower Ümit Şimşek

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Erdal Bey öncelikle ilginiz için teşekkür ederim, benim de gönlüm Milo'dan yanaydı o yüzden içim daha da rahat şimdi ancak iki sorum daha olacak bu seçimi yaptıktan sonra Shimano Force Master Te Surf 408 NEW 2008 'in 420 cm yada 440cm lik modellerini , ki fiyatlarıda 130 € ve 144 € ya da Lineaeffe'nin EXTREME 180 CAST'ın 4.40cm olan modelini (bunun da fiyatı 59-73€ civarlarında) rahatlıkla seçenekler listemden çıkarmalı mıyım? Başınızı ağrıtmadım ise ikinci sorum da 100€ ya kadar bütçemin izin vereceği, alacağım kamışa uygun bir iki surf makine marka ve model tavsiyesinde bulunabilir misiniz?Biraz ince eleyip sık dokuyorum belki ama iyi yapılması gerektiğini düşünüyorum Hobi denilen şeyin bile :rolleyes: diğer yandan bütçe ve kalitenin de iyi bir noktada kesişmesi gerekiyor malum, sizlerin de önerileriyle. Saygılarımla.

Son düzenleme: 14 Mayıs 2008
  4. Selamlar.

Bu yazdıklarınızın atrasında Force master oldukça iyi bir seçim olur..Ancak benim tercihim shimanoda hep "antares"den yana olmuştur..Tüm dünyada kendini kabul ettirmiş bir modeldir..;)

Makine konusuna gelince ayırdığınız Bütçe Aslında tam sınırda bir bütçe..Benim tavsiyem birazdaha kesenin ağzını açıp..Shimano "ultegra xsa"yada "xta" Modellerinden birini almanızdan yana olacaktır..Bu makineler tüm özellikleri ile Harika birer uzun mesafe makineleridir..Fiyatlarıda 120-140euro civarındadır..
    Bunun dışında 100euroya alınabilecek makinelerin başında "Daıwa emblem pro"gelir..yaklaşık 120-130 dolar civarındaki fiyatı ve kalitesi ile tercih edilebilir.:)

5. Chipower

Chipower Ümit Şimşek

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Cevabınız yarın gelir diye düşündüm ama yatmadan önce merakımı gidermiş oldunuz sağolun ,peki bu muhabbet de fazla uzayıp sizi sıkmasın ama şöyle birşey sorsam tavsiyenize karşılık:Shimano Aerlex 8000 XS 2008 Fiyat:81,00 € ,Shimano Alivio XT-A 10000 NEW 2008Fiyat: 90,00 € ,Shimano Alivio XS-A 10000 NEW 2008 Fiyat:81,00 € grubu ile Daiwa emblem pro arasında bana bir tavsiyede bulunabilir misiniz? Bir de Milo da sanırım ilk defa surf makina ve kamış setine sahip olacak biri için yeterlidir değil mi?(Evet deyin ne olur :eek: ) Aslına bakarsanız cezbedici modeller çok 10-20 euro daha fazla vereyim hazır almışken dedirten hani.. ama bi bakıyorsunuz 35 -40 diye gidiyor fark:). teşekkürler tekrar.

6. Yazdığınız tüm moodeller içinde Daıwa emblem pro bence en iyi seçim olur;)
    Kamış konusuna gelince Milodan memnun kalacağınıza eminim..Özellikle seçtiğiniz model bence tam isabet..;)

7. Chipower

Chipower Ümit Şimşek

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Erdal bey merhaba, kamış siparişi tamam gibi bir şey bu hafta sonu milanoya giden bir arkadaşım Milo'nun kendi satış yerinden alacak kamışı ancak makinaya gelince daiwa emblem pro adı altında değişik modeller var sanırım almam gereken makinanın modeli ve serisi ilgili birkaç rakamsal özellik belirtebilirmisiniz ,alacak kişinin bu konularda bilgisi ve ilgisi pek yok ben de yazıp vereceğim bir kağıt üzerine.bir de eğer bulamazsa ikinci bir marka yada model tavsiyeniz var mı 100 euroyu aşmayacak kadar.teşekkür ederim şimdiden.