Surf kamis onerisi (Beastmaster DX / Nexave Telesurf

Konu, 'Kamışlar' kısmında murray tarafından paylaşıldı.

1. murray

murray erhan

Merhabalar.

Gerci tanisalim kismina bir baslik actim ancak cok ragbet gormedi (hosbulduk diyen kimse cikmadi :) ) Bu yuzden kendimi tanitmak gerekir ise, ismim Erhan. Cocuklugumdan beri balik avlamaya ilgi duyarim ancak, bu konuda cok yetenekli oldugum soylenemez.

Forumu takib edip yeni seyler ogrendikce, balikcilik konusunda bilgili oldugumda soylenemeyeceginin farkina vardim. :)

Balikcilik gecmisim, cocukluk zamaninda, yazlari sarimsaklida yemli dip oltasi ile, kislari da bogazda capari ile denemelerden ibaret.

Is sebebi ile yurtdisina (Rusya’ya) yerlestigimden ve yogun calisma temposundan dolayi ise son 5 senedir balik tutmaya gitmedim.

Ancak bu aralar, olta takimimi yenileyip, tatile geldigimde baliga cikmayi hedefliyorum.

Avlanma seklim,
    1. Istanbul Vanikoy’de capari ve becerebilirsem sahte (haziran ayi icerisinde)
    2. Sarimsaklida yemli dip oltasi (haziran ayi icerisinde)
    3. Eger vakit bulabilirsem ve ogrenirsem Rusya’da golde tatli suda av

Makina

POWER AERO FLIEGEN TD TYPE-3 http://www.plat.co.jp/shop/catalog/...urf-fishing/power-aero-fliegen-td-type-3.html
    500 Lira butce ile baslayip, Windcast Z 5000, Ultegra CI4 10000 arasinda kaldim. Sonra nasil olduysa Power Aero Fliegen siparis ettim. Bu ay icinde elimde olmasini bekliyorum.

Kamis

1. Spider Surf
    2. Nexave Tele Surf 420cm 200g atarli (BX yada CX) (http://www.avmarketi.com/asp/product/18988/Shimano-Nexave-BX-Tele-Surf-4-20-mt-200-gr-Surf-Kamisi)
    3. BEASTMASTER DX TELE SURF 430cm 200g atarli http://www.avdeposu.com.tr/?urun-13217-SHIMANO-BEASTMASTER-DX-TELE-SURF-4-30-MT-200-GR.html
    Spider Surf’u eledim gibi. Daha cok Nexave ile Beastmaster arasinda kaldim (Beastmaster agir basiyor) Bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacim var.

Misina

Cok fazla kullanma imkanim olmayacak. Bu yuzden kullandiktan sonra yikayip kenara kaldiracagim. Bu durumda beni 3-4 yil idare edebilecek kaliteli bir ip misina ariyorum. DAM Imperial Braid Dyneema İp 0,13 250 M Turuncu misina http://www.hemenav.com/Ip-Misinalar/Imperial-Braid-Dyneema-Ip-013-250-M-Turuncu.aspx makul geldi ancak hakkinda herhangi bir yorum bulamadim. Ayrica Berkley 0,06mm 20mm monofile denk deniyor. Bu misinada da bolye bir durum varmidir.
    Ip misina ile kullanmak uzere shock leader (capi ile birlikte) tavsiyesine de ihtiyacim olacak.

Capari

Satinalacagimiz standart capariler, 150gr kursuna dayanabilir mi? Tavsiye edebileceginiz capari takimlar var mi?

Sahte

Daha once kullandigim tek sahte sirtinin sonuna baglanmis beyaz slikondu. Asagidaki modeli denemek istiyorum. Kac tane almak lazim. Baska model de almak gerekir mi?
    YOZURI DUEL HARDCORE MINNOW 70F CIW (http://www.balikmarketim.com/?urun-38374-YOZURI-DUEL-HARDCORE-MINNOW-70F-70mm-SUNi-YEM.html)
    Bogazda kullanmak icin bu model ile kullanilacak kursun ne olmali?

Transport

Yurtdisinda yasayipta Turkiye’ye olta takimlarini ucak ile getiren arkadaslar tecrubelerini paylasabilirler mi?
    1. Bagaj ve boyut konusunda bir problem yasadilar mi? (kamis boyutu belirtilirse daha faydali olur)
    2. Ozel bir ucret talep edildi mi?
    3. Beyanda bulunma zorunlulugu var mi?

Balikci belgesi

Cocukken aldigim bir amator balikci belgesi vardi. Ancak forumda okudugum kadari ile, herhangi bir zorunluluk yokmus. Takima bu kadar para harcadiktan sonra, jandarmanin belge yok diye takimima el koyma sansi var midir? Tatilim kisa sureli olacagi icin amator balikci belgesi cikarabilecek vakit bulabilecegimi sanmiyorum.
    Birde dip oltasi icin bir kac soru sormak istiyorum. Daha once aldigimiz crocodile misinalar ile 40 lik beden, 30 luk kostek ile 4 igneli dip oltasi takimlari yapardim. Acak randiman alamazdim. Gorunmez floucarbon ile yapmaliyim? Cipra ve kefal icin kullanacagim beden ve kostek kalinliklari ne olmali.

Baya bir soru sordum. Cevap yazacak ve yonlendirici olacak butun arkadaslara simdiden tesekkur ederim.

Not: Foruma yeni uye olup, baslik acanlara genelde tepki olur. Ancak sahsim adina konusmak gerekirse, bilgim yada tecrubem olmayan konularda kulaktan dolma seyler ile yapacagim yonlendirmeler faydali olmayacaktir. Bu yuzden yazmaktan cok okumayi tercih ediyorum.

2. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    Öncelikle Aramıza Hoş geldin Amatör balıkçılık belgesi kıyı için sarı kagıt ise tekne için kullanılır amatör için zorunluluk ne kadar da yok deselerde hiç riske girmemeni tavsiye ederim sarı kagıt egerki tekne ile açılacaksan zorunlu bir belge bilgin olsun bu arada yurt dışından olta siparişi vermişsin o okunura merak etme çünkü bende rusyadan shimanolarımı getirttim ve satıcıya uçakla yurt dışına gidecek dediginde o şekilde ambalajlıyor çok parçalılar için hiçbir problem yok gümrük konusuna degineyim egerki satıcıdan alıcıya geliyorsa vergisini ödersin ama bir tanıdık var ise yanında kendisi getirsin hiç para ödemeden sana gelir boyutu 1,5 metreyi geçmediği takdirde
    tek parça da geliyor için rahat olsun ama yinede emin olmak isterse bir yurt dışı şirketini aramanı tavsiye ederim bendeki tek sorun rusya -istanbul / istanbul -adana seferinde oltanın üzerinde dış hat barkodu var diye tekrar dış hatlara göndermişlerdi ama sorun yarım saatte çözüldü aldık ürünleri iki adet 390lık shimano alivio 2 adet shimano alivio 6000 makina sorunsuz sekilde geldi bu ayın 15.de kısmetse yine gelecek bir kaç parça baitcast makinam

3. murray

murray erhan

Hos bulduk. Cevaplar icin tesekkur ederim.

Ben kendim Rusya'da yasiyorum. Satin almayi dusundugum kamis 157 cm boyunda ve yanimda getirirken, bir problem olurmu diye cekiniyorum. THY nin sitesinde tek parca malzemenin maximum boyu 158 cm olarak belirtiliyor.

Kamisin kutusu ile boyu 162 cm gibi olacaktir diye dusunuyorum. THY problem yaratirsa, bogaz icin kamis satialip, getirememis olacagim. Bu yuzden yolcu yaninda bu tip uzun kamislar getiren kisilerin bir problem yasayip yasamadiklarini ogrenmek isterim

4. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba;

fiyat performans bakımından nexa diyorum,

ama bende para gani üst model olsun derseniz beas alırsınız.

5. antares

antares ahmet

En İyi Avı:
    lepistes
    makine seçiminiz çok isabet olmuş..
    ömürlük bir makine almışsınız.
    madem ip kullanmaya niyetliyseniz nexave tavsiye etmem.
    ultegra surf veya daha üst düzey bir kamış bakabilirsiniz.
    ipe de öyle abartı rakamlar ödemeyin.
    sonic braid şiddetle tavsiye ederim ;)
    ya da spectranın alın 1000 metreliğini kullanın tepe tepe..
    zaten rapalaya bol bol para ödeyeceksiniz :)

Rusyanın turnaları meşhur bildiğm kadarıyla..spin takımlara da yakında el atarsınız :)

6. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    Uçakları kargo bölümünde sorun yok abim sonuçta yer kaplamıyor anlayışla karşılarlar ancak şuna dikkat et kamışın yüzüklerini saglama al zarar görmesin yurt dışı için sorun etme ama iç hatlar için aynı şeyi söyleyemiyecegim
    bu arada benim kayınçoda şuan rusyada yaşıyor

7. murray

murray erhan

Aslinda fiyatlari yakin. Nexave Turkiye'de daha ucuz. 290 liraya internette bulunuyor. Magazalardan daha ucuza alinabilir mi fikrim yok. Beastmasteri ise burada bir internet magazasinda 310 liraya buldum.
    Bu durumda hangisini tercih ederdiniz?

Makina ile ongordugum butceyi zaten iki kati kadar astim. Bu butce bir ultegra kamisi kaldirmaz :) Nexave kamisi ip ile tavsiye etmiyorsunuz. Beatmaster icin ne dersiniz?
    Onerdiginiz ip misinalarina bakacagim.
    Spin kamis demeyin. Kadir levrek pesindeyi izleyerek kafaya taktim zaten. Ama su an icin almasam daha iyi.

Artik deneyecez sansimizi. Insallah problem cikarmazlar.

8. antares

antares ahmet

En İyi Avı:
    lepistes
    bu ürünler yeni zamlandı :(
    düne kadar ultegra kamışın fiyatı 550-600 aralığında idi internet pazarında..
    rusyada satışı yok mu bu ürünlerin ? belki ucuza denk getirebilirsiniz orlardan..
    olmuyorsa nexave tabiki fiyat aralığı için güzel kamış.. örgü ile 3-4 ay kullandım sıkıntı çıkmamıştı ama boğazda daha sert karakterli kamış arıyor insan..rapalada özellikle.
    beastmaster ise boğazda efsane..çoğu kişide görüyorum demekki memnun kullananlar.sarışın kamış :)

9. furunotr

furunotr Haluk

Beastmaster Boğaz için işinizi görür; diğer yerler için bilemiyorum...

Uçakta sorun yaparlar ise biraz yaygara yapmak gerekebilir; kargo bölümüne kamış vermeyin sakın; başına herşey gelebilir; ya da hassas malzeme olduğunu sıkı sıkı tembihleyin; gerekirse yanınıza alın...

Ben ip olarak Power Pro 0,10 kullanıyorum bir sezondur ve herhangibir sorunum yok; bu ipte 0,15'e kadar çıkılabilir...

Boğaz'da o kadar pahalı sahte kullanmayın; çok takılır ve kopar; sonuçta yazık; 1 adet fiyatına iş yapabilecek 10 adet sahteyi rahatlıkla alırsınız; buraya geldiğinizde balık tutanlara; iş yapan sahtelere bakın; renkler; modeller v.s.... onları kullanın; bazan o pahalı sahtelerden çok daha iyi iş yaparlar...

Genellikle kullanılan sahteler 5-7-9 cm. boyunda; bazan 11 cm.de kullanılır... Eurofish, Bluefish, Goldfish, Pelikan Nitro, Kendo, Sniper, Strike Pro, Oskar Istanbul Boğazı'nda kullanılan en popüler sahte markaları... (Karışık yazdım.)

Makinanız Boğaz için gayet iyi; her türlü avcılığı rahatlıkla yapabilirsiniz...

Burada kağıt v.s. zorunlu değil; ama orman bölgesi v.s. yerlerde özel izin almak gerekiyor... Bunun dışında iç sularda zorunlu olmamasına rağmen sorgulayabilirler ve problem yaşayabilirsiniz... Kağıt almak zor değil; ABB (Amatör Balıkçı Belgesi); en yakın yerde Tarım Köyişleri'ne giderseniz gün içinde çıkartabilirsiniz; cüzi bir ücreti var; ikametgah ve nüfus kağıdı istiyorlar sanırım...

Dükkan çaparileri pek 150 gr. kurşuna gelmezler; yine de sağlam çapari satan dükkanlar mevcut; ısrarla 150 gr. atarmı diye sorun; ya da sahilde bilinen oltacılara gidin; bilhassa akıntılı yerlerde çapari yapan ve satan seyyarlar ister istemez ağır kurşunlara dayanacak çapari yaparlar; gene de alırken ağırlık konusunu sorgulayın... Olmadı hazır köstek alıp orta-iyi kalite 0,28 çaplı bir misinaya siz dizebilirsiniz...

10. murray

murray erhan

Haluk Bey,

Cevaplariniz icin tesekkur ederim. Kamis Beastsmaster olmadi. Saticinin elinde kalmamis. Antares alayim dedim, o da kalmamis. Aspire AX Tele Surf 4,30-200gr siparisini gectim. Diger magazalara gore daha ucuzdu siparisini gectigim yer. Insallah sahte yada arizali mal cikmaz.

Ucak konusu ile ilgili olarak THY'ye mail attim, ancak duzgun bir cevap vermekten kacindilar. Telefon ile arayarak bilgi alacagim, olmaz ise Aeroflot ile ucarim heralde.

Ip olarak power pro 0.10 alacagim heralde. Shock leader olarak ta berkley trilene 0.30 fluorocarbon dusunuyorum. Sizce uygun mudur?

Sahteler, balikci belgesi ve capari konusunda acikliyici bilgilerinizden dolayi tesekkur ederim.

11. furunotr

furunotr Haluk

2 gündür pc. açmadığım için mesajınızı bugün gördüm; alınanlar için hayırlı olsun derim; Power Pro 0,10 kullanıyorum ve benim işimi görüyor; ancak bendeki yassı; 8 slick bulabilirseniz onlar yuvarlak; ya da bilindik başka markaların ürünlerine bakabilirsiniz... Monoflamenti kullanmadığım için birşey diyemeyeceğim; ancak Berkley gibi bir firmadan kötü ürün beklenemeyeceğini söyleyebilirim...,

12. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Vengeance 420 ,Kombat 420,potenzaSupercore420,UglyStick,Scimatar 270
    Favori Makine:
    Exage 10000fb,Affinity 7000,Salina 2,stradic 4000,pa fliegen
    En İyi Avı:
    ...
    boğazda 175 ile 220 gr arasında kurşunla atçekde power pro 0.10 kullanıyorum memnunum