Merhabalar, Elimdeki kamışın ucunun 100 gr üzeri kurşunlarda fazla esnemesi ve beklemeli avlarda hafif rüzgar veya dalgada fazla hareket etmesinden dolayı kendime bir surf takımı kurmaya karar verdim. Genel olarak yeşilköy gibi yerlerde yemli avlarda kullanacağım. Ama senede 1-2 kerede boğazda çapari veya sahte yemle at-çek yapabilirim. Ancak dediğim gibi senede 1-2 defa olduğu için yemli ava daha uygun olmasını istiyorum. Elimdeki kamıştaki gibi sorunlar olmaması için sizlerin önerilerinizi bekliyorum. Bütçe 100-150 tl arası belirledim. Makine olarak da Ryobi ECUSIMA 6000Vi yi düşünüyorum. Genel olarak forumlarda olumlu yorumlar almış. Tabi makine için de tavsiyeleriniz olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
Ben lineaeffe surf mill kullaniyorum ve en fazla 125 atiyoru hafiflik ve atis olarak memnunum yemli avlarda da tasmalamada hiç problem olmadı tavsiye ederim bende de suan ecusima 6000 var ve ikisi gayet iyi en azindan ben çok memnunum tavsiye ederim.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Peki Lineaeffe IM Casting kullanan ya da bilen var mı? Sanırım biraz ağırmış ama atçek avını pek yapmayacağım için sıkıntı olmaz bana. Önemli olan kamışın uç kısmındaki esneklik ve hassasiyet.
Ikisininde atarlari ayni surf mill digerine gore 200 gr hafif oldugu icin cok daha kullanislidir.Ayrica sahilden 50-60 gr kursunla istavrite caparide rahatlikla yaparsin.
Hasan bey tesekkur ederim. Bilgilerinizde lineaeffe oyster i gordum. Forumlarda da genel olarak memnun kalinmis. Bu kamis benim dusundugum ozellikleri saglar mi sizce? Fiyat olarak digerlerine gore bana daha uygun. Makine icin butceyi astim. O yuzden kamista en fazla 150 tl dusunuyorum.
Roder Evolution Power Cast Surf Kamış 4,20mt 100-200gr Bu kamışı kullanan var mıdır acaba? Veya yemli av için bir kamış önerisi bekliyorum lütfen. 1-2 hafta içerisinde alıp sezon geçmeden bi kaç av yapmayı planlıorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Oyster bende vardi yegenime verdim 150 tl verebiliyosan en iyisi surf mill tabi senin kulanim alanina gore.Eger bogazda rapala calisacaksan o zaman okuma savant al.Oyster kesinlikle alma.
Surf mill'in fiyat 225 tl cok fazla aşıyor gibi. Peki surf mill kesinlikle yemli av için uygundur diyebilir miyiz?