Arkadaşlar selamlar, Teleskopik bir kamış seçeceğim ve bunu hem bir kaç kere Boğaz'da hem de sonrasında Adana, Antalya gibi akıntının olmadığı, dolayısıyla maximum 100 gramlık bir kurşun kullanımına ihtiyaç duyacak avlaklarda kullanacağım. Şimdi ben Boğaz kullanımı için 200 gr atarlı bir kamış alırsam , bunun 100 gram atıştaki performansı düşük olacak mıdır? Bir de sizlerden 200 lira bütçeyle alabileceğim bir kamış tavsiyesi bekliyorum(Shimano önceliğimdir) . Teşekkür ederim.
Geçenlerde Ergin balıkçılıkta gördüğüm Olympus teleskopik kamışlar çok dikkatimi çekti hani ihtiyacım yok ama alasım geldi kamış çok ince yapıda ve etli bir kamış zaten eline aldığında diğer kamışlardan farkını anlayacaksın tek handikapı 400 cm olması ve aradığın fiyat aralığında.
Boğazda kullanacağın kamış kesinlikle 4,20 olmalı ve atarı minimum 200 gr olmalı.200 gr atarı olan bir kamışla 70 gr dan aşağı kurşun atman problem yaratır. Ancak boğazda sadece istavrit tutuyorum dersen 180 gr atarlı bir kamış işini görür. Fakat boğazda avlanan biri eninde sonunda lüfer ilgi duyacaktır. Bu yüzden kesinlikle 4.20 ve 200 gr atar derim. Ve boyun 1.80 den güçlü bir yapın varsa Albastar Bosphorus derim 180 TL'ye göre performansı çok iyi...
Mustafa spin de 2008 yılında dam bir kamış almıştım. Hala kullanıyorum ve hayatımın kamışı oldu. Surf için de bakabilirsin.Son derece başarılı bir marka ve fiyatları çok makul.
Murat Abi, tavsiyen için teşekkürler. Ama benim senin gibi olta koleksiyonlarım yok ki . 1 tane surf kamış alıp 3-4 sene kullanırım diye umut ediyorum. Dolayısıyla deneysel bir alım yapmam mantıklı olmaz. Denenmiş ve onaylanmış bir kamış düşünüyorum. Sedat Abi, teşekkür ederim. O halde 200 gram atarlı bir kamış düşüneyim ben. Dürüst olmak gerekirse Albastar'la ilgili çok hoş anılarım yok. Örneğin tahminen 10-15 kere kullandığım Albastar makinanın kılavuz rulmanının tamamen pas içinde olduğunu gördüm. Burak Abi, DAM iyidir gerçekten. Çok geniş bir ürün yelpazesi yok Türkiye'de. Power Range diye bir ürünü var. Diğer arkadaşlar da tavsiye ederlerse düşünebilirim.
Lineaeffe Spider Surfer ve Surf Mill kamışları dikkatimi çekti. Sadece 345 gr ağırlığındalar ve fiyatları çok uygun(180 TL) . Acaba performansları nasıldır? Shimano Alivio ve Vengeance konusunda ne düşündüğünüzü de merak ediyorum.
Bir şey öneriyorsam vardır bir bildiğim hem denenmediğini kim söyledi:thumb: üzerindeki değerleri birebir atıyor kamış, tabiki karar sizin...
Ben de çok uzun araştırmalar sonucu (ki bu araştırmalarım hem internet üzerinden hem üsküdardaki hemen hemen bütün dükkanlarda bütün kamışları inceleyerek oldu) olympusta karar kıldım. Çünkü istediğim gibi ince güçlü ve aksiyonu çok güzeldi. Aldıktan sonra kullanma fırsatım oldu ve çok beğendim ancak bu kamışı tam olarak kaç gram atacaksan ona göre almanı tavsiye ederim. Çünkü ben 200gr atarlısını aldım 100gr atarken kamış neredeyse kurşunu hissetmiyo ancak 150 ve fazlasında tam performansını görebilirsin. Şu da bir gerçek ki yaptığımız bir hobi ve bundan zevk de almalıyız. Bu kamış yeteri kadar zevk veriyor diyebilirim. http://www.erginbalikcilik.com/Urun/Olympus-Thunder-X362-5-200-gr-Surf-pmu1934.html
Tamam ozaman. İkna oldum sanırım . Ama stoklarda olmaması durumu düşündürücü. Bir arayıp sorayım kaç gün içinde gelir bu ürün. Eğer bu ürün olmazsa, Spider Surfer alacağım sanırım. Hafifliği çok cezbedici.
Lineaefe fury , okuma savant , yada benimki poseidon . Poseidon 50 gramı bile rahatça atar. 200 gramı geçince sapıtır . Ama 225 gr çok attım tık demedi. yüzüklerini değiştirmiştim fuji ile ondan sonra daha sağlam oldu. İp e banamısın demiyor halkalar.
Mustafa Selamlar, Adana'da kullanacağından bahsetmişsin...Bu forumada üye olan Orhan Abi'mizin bu konudaki görüşlerini almanı tavsiye ederim.Kendisi surf konusunda hem uzmandır hemde balıkçıdır.Bende surf oltamı ondan almıştım. 4.20 uzunlugunda, 75 gr. kurşun kullanıyorum son derece başarılı,ayrıca kamışın en uçtaki kısmını kırmıştım[Kendi hatam],firmayla görüşüldü ücretsiz değiştik.Özelden kişisel bilgilerini yazabilirim.Rastgelsin
Merhaba, Ürün açıklamasında ağırlık 650gr. diyor. Uzun süreli kullanımda yorucu olabilir. Spider surfer kamışı bir süre kullandım , hafif ve sağlam bir kamıştır ve çok rahat bir kullanımı vardır. Ama 200 gr civarı ağırlıklar için biraz yumuşak bir kamıştır.
beklentilerine bakınca ikisi de tam sana göre kamışlar bence.. ben surf mill'i kulanıyorum, kamışın ağırlığı 330 gram, 185 gram kurşunu korkmadan atıyorum.. nispeten hafif bir makine ile de eşleştirdin mi saatlerce çalışırsın o kombinasyonla.. fiyatı da 180 falan değil, internetten alma, mağazaya git, en fazla 160'a alırsın hatta belki daha da uyguna..
Evet 650gr olması dezavantajı ama kamış çok ince bence ağırlığını içerisindeki karbon oluşturuyor olabilir. Aksiyonu çok güzel diyebilirim.
Okan Abi , teşekkürler. Poseidon'u araştırdım ama hangi kamışı bahsettiğini anlayamadım . Osman Abi, Orhan Abi'ye bir özel mesaj attım başlığa yorumda bulunması için ancak o özel mesajı görene kadar ben kamışı çoktan aldım sanırım . Teşekkür eden herkese teşekkür ediyorum. Bugün İnce Çizgi'ye gittim. Öncelikle belirtmeliyim ki yaptıkları muameleden ve indirimlerinden çok memnun kaldım. Spider Surfer ve Surf Mill'i stoklarında bulunduran tek av marketiydi sanırım. Alivio ve Vengeance'yi de görme fırsatım oldu orda. Ya hafifliğinden dolayı Spider Surfer ya da Shimano olduğu için Vengeance'yi alacaktım. Baya bir indirim de koparınca Vengeance 170 gramlığını satın aldım. Atarına göre hafif sayılacak bir kamış 517 gr. "Neden 200 gramlığını almadın?" diye sorarsanız, sebep Adana'da 100 gramlık kurşunla performans göstermesini istiyor olmamdır. 200 gramlığı çok sert kalabilir diye endişelendim. Boğazda da 150 180 gr civarında kurşun kullanacağım. Herkese tekrar teşekkürler.
Alba star poseidon hem parçalı hem teleskobik . Her yere sığar . İnce çizgi de Hamdi ye selamlarımı söyleseydin keşke gerçi Adrasan yorgunu.
Okan Abi, Poseidon yazdığımda Albastar'la karşılaştım fakat Poseidon deniz ürünlerinde bolca kullanılan bir isim olduğundan emin olamadım . İnce Çizgi'de kimseyi tanımıyorum, ilk defa bulundum orda .