Sevgili dostlar,bir arkadaşımla birlikte lodosta levrek avı yapmak istiyoruz.Daha önce bu tarz kıyıdan beklemeli av hiç yapmadım desem yeri var.Bazı arkadaşlarıma eşlik etmek için gittim sadece.Alacağımız adet sayısını ve bu tarz ava çok ciddi yaklaşmayacağımızı düşünerekten fazla masraflı olmayan seçenekler üzerinde duracağız.4.20 boyunda,300-350 gr kurşuna kadar atabileceğimiz,koltuk mesafesi uzun olan kamış tavsiyelerinizi bekliyoruz.Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederiz.
Osman 300-350gr atarlı surf biraz zor bulunur... 100-200 veya 100-250 genellikle üretilmekte. ben yeni okuma salina 3 aldım 4.20cm 100-200 daha kullanma fırsatım olmadı ama avmarketi.com da kullanıcı yorumları oldukça fazla ve olumlu.
Kuvvetli rüzgarda takım geri gelmesin diye en az 300 gr kurşun kullanıyorlar.Sanırım sizin bahsettiğiniz 100-200 gr atarlı kamışlarla biraz zorlanarakta olsa fırlatıyorlar.Çok ileri fırlatmakta gerekmiyor diye biliyorum levrek kıyıda yakın geziniyormuş.Okuma güzeldir mutlaka ancak bana biraz daha ekonomik bir kamış lazım zira son 6 ayda epey takım masrafı yaptım.
Şunları buldum ama kaliteleri hakkında bi bilgim yok. http://www.avdeposu.com.tr/?urun-13471-lineaeffe-spiral-cast-330cm-250gr-teleskopik-kamis http://www.avdeposu.com.tr/?urun-30491-lineaeffe-spiral-cast-360cm-250gr-teleskopik-kamis http://www.avdeposu.com.tr/?urun-30079-lineaeffe-lead-420cm-250gr-surf-olta-kamisi https://www.avmarketi.com/asp/product/190831/KAMIS-DFT-SURF-CARIBBEAN-200-300gr-390cm
selam güzel kamış tavsiye ederim ucuda hassasdır http://www.rastgeleav.com.tr/effe-420cm-energy-surf-olta-kamisi-pmu78207
Teşekkürler.Fiyat olarak biraz yüksek geldi.Birde 300,350 gr lara çıkacağım için hassas uçlu sorun olur mu acaba diye düşünüyorum
Kamış tavsiye etmeyeceğim ama lodosta yemli avcılığı epey yaptım. Bence 4,20 kamış kullanma. Boy arttıkça rüzgardan etkilenme çok oluyor. 4,20 kamış çok ağır olduğundan ve rüzgardan çok etkilendiğinden kum dikenlerinden devrilebiliyor. Ege de lodos zaten çok sık olmuyor. Konuma göre çalkantı yakalanacak yerler az çok belli. Güney ve kuzey rüzgarında ona göre konumlanabilirsin. Kumdikeni (kazık) kullanmayacağım dersen bir dolu malzeme taşıyacaksın, kamışları o rüzgarda tutacak. Her avlağa da uygun olmayacak. Lodosta genelde çok ucuz, kısa (3,00 - 3,20 metre) kamış kullanırlar. Kamışlar rüzgarda sallanmasın, yaldır yaldır oynamasın diye ağırca kısa kamışlar daha kullanışlı. Hassasiyete ihtiyacın yok, zaten levrek vurdumu kamışı eğer, veya sağa sola yatırır. 300 gr kurşun bazen kullanılsa da duruma göre genelde 75+75 veya 100+100 gr'lar kullanılır. Atara falan takılma zaten abanmayacaksın. 50 - 150 gr atarlı spirit surf'u senelerce kullandım. 150 - 250 gr arası ağırlıklarla. Kurşun yuvarlanmasın diye genelde 2 kurşun takılır. Tek 300 gr'lık kurşun yuvarlanır. 100+100 2 kurşun kullanırsan yüzey alanı arttığından ve yapısından pek yuvarlanma olmaz. O havalara uygun özel kurşunlarda var. Biraz pahalıca olsalarda onlardan da kullanabilirsin.
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim Volkan.Söylediklerini dikkate alacağım.Bugün bir av bayisine gittim 420 kamışı elime aldım alışık olmadığından sanırım çok ağır geldi,ucu da aşırı savruluyordu almaktan vazgeçtim.390 lar biraz daha dengeli geldi.Bu boylara ne dersin
Önemli değil. Benim spirit surf 3,90. Şimdiki aklım olsa 3,00, en fazla 3,20'lik dolgu kamışlardan edinirdim. Tabi bu yazdıklarım yalnızca lodosta levrek avcılığı için geçerli. Başka bölgeleri bilmiyorum ama bizim bölgemizde levrek 10 - 30 metre uzaklıklar arasında vuruyor genelde. Şiddetli lodosta zaten kamış sallanıp duruyor. Uzunluk arttıkça bu sallantı çok daha kuvvetli oluyor. Vuruş falan anlamıyorsun. Heleki 200 - 300 gr arası bir ağırlık kullanıyorsan sağlam bir balık vurmadıktan sonra vuruş anlamak imkansız. Karabahta yarım saatte bir yemleri kontrol edip, yeniliyorsun. O yüzden alacağın kamışta ileri atma, hassasiyet gibi özellikler arama. Narin bir yapıda olmasın. Rahat kontrol edilebilecek, yemli takımı atabileceğin bir uzunlukta olsun kafi. Uzun kamış ne zaman avantajlı; lodos bitti. Rüzgar kesildi. Dalga devam ediyorsa. Avlak ta Dikili sahili gibi yoğun bir yosunlanma oluşmuşsa o zaman avantajlı bi parça. (misinayı su yüzeyinden uzak tutup, az yosun topladığından) Onun dışında ben levrek avlarında hiç memnun değilim uzun kamışlardan. Hatta 1-2 parçasını açmadan kullanıyorum. Zaten pek lodosa gitmiyorum artık. Sinüzit ağrısı mahvediyor sonra.
En çok şu yosun toplama olayı can sıkıcı bir durum.Kamış tutucu pimaş boruları biraz daha uzun tutsak,kamıştan kıstığım boyu telafi ederim herhalde
Sinüzitten tıbbi müdehale dışında kurtulmanın en etkili yolu dalıştır.Eğer yapabilirsen kulak eşitleme yaparak 7-8 metrelere in.Alnının iç kısımlarında basınçla birlikte çıtırdama seslerini duyduğunda operasyon başladı demektir.Burnundan kanla karışık yoğun bir sıvı akacak.Beyninin dışarı aktığını zannedebilirsin ancak acayip bir rahatlama gelecek arkasından.Bir dalışta olmayabilir arka arkaya denemek lazım.Doktorlarından önerdiği bir şeydir.
Yosunlu bölgelerde yeterli gelecektir bence. Gene de sen bilirsin, ben yalnızca tecrübemi yazıyorum. Ben o metrelere dalsam bi daha çıkamam. Ayrıca biraz zorlayınca sağ bacağıma çok kolay kramp girdiğinden boyumu geçmem denizde. Teşekkür ederim. Şimdilik ağrı kesicilerle durumu kotarıyorum.
Arkadaşlar fikirleriniz için teşekkür ederim.Takımlarımı aldım.Kamışlar Protackle Serenity Epoxytele 390,makineler Mitchell Challenge 8000. . .