Surf kamış alacağım. ihtiyaç sebebim çok ileri atışlar , mersin tömükte oturuyorum kıyıdan atıyorum 4 5 yıl amatör balıkçılık yaptım hala da ustalaşmış sayılmam çok foruma baktım fakat fazla birşey bulamadım ,bütçe 100 tl ile 200 tl arasıdır tavsiyeleriniz olursa gerçekten çok sevinirim ,iyi akşamlar
100 250 gr atarli kamış al derim marka lineaffe 100 liraya halledersin birde surf makine lazım onuda 100 liraya halledersin marka mitchell olabilir makinenin makarasinın geniş olmasina dikkat et 0 33 veya 0 35 misina sardir o zaman uzağa atarsin kardesim
Oralarda 250 gram atan yok; onun için 100-250 atarlı kamış tavsiyesi anlamsız olmuş biraz; böyle bir ürün gerçekten üzerinde yazan değerleri hakkıyla atabiliyor ise fiyatı çok uçuk olacak zaten... Tavsiye isteyen arkadaş efeketif olarak kaç gram ağırlık attığını belirtirse birşeyler önrilebilir...
olta çok teşekkür ederim dostum bunlara biraz kafa yordum araştırdım baya nasıl sizce kamış : http://www.avmarketi.com/asp/product...420cm-100-200g makina olarak:http://www.avmarketi.com/asp/product...W-DT-60-Makine kaç gram olduğunu bilmiyorum ama genellikle çipura mırmır geliyor 150 metre ileri atınca ne geleceğini çok merak ediyorum
abim kamış bulunur o en kolayı ama sende ne makina var önce onu ögrenelim kendimize bir segment ve kombinasyon belirleyelim en mantıklısı bu olur bence zira 100-200 arasında çok iyi sayılacak kamışlar alınabilir ilgini çekecek konularda var ikinci el ürünlerde onlara da bak derim adanadaysan haberleşip bir kombinasyon yaparız ok hadi rasgele abim
Kaç gramla atacagoni bilmiyorum ama eğer agirlik uyarsa okuma carbonite 3.90 mt tavsiye ederim 50-100 80-150 ve 100-200 grlari var....
çok sağol abi makina olarak üsteki makina iyi diyorlar ama sizinde tavsiye edebileceğiniz makinalar varsa söyleyebilirsiniz , adanadayım abi
shimano nexave bx 4.20 200 gram atarlı kamış banax sx 5000 makina 2. El 300 tl istiyor birisi nasıl sizce kamışla makina?
Denediğim kamışı ve makineyi önerdim kalmışla 185 gr kurşun attım gayet iyi ayrıca uçuk fiyatlı markasını soylemiycem kamışı kiranida gördüm bu kişi usta balıkçı ben ucuzada bu işin yapılabileceğini savunanlardanim.
Anladım ben balık tutmayı çok seviyorum forumdaki herkes seviyor biliyorum ama kaliteli bir kamış ve makin istiyorum
Ne demek istediğinizi pek anlayamadım açıkçası... Galiba arkadaş Adana'da idi; sanırım oralarda 100; bilemedin 150 gr. falan atıyorlar; eğer 250 gr. atarlı bir kamışla 100 gr. atmaya kalkarsanız verimli olmaz; ayrıca kamış atarı fazlalaştıkça kamış hassasiyeti de azalır, ayrıca ağırlığı falan da artar; tabii bunlar genel bilgiler... Bu durumda önerdiğiniz kamış kullanılacak saha için pek de uygun görünmüyor; siz kullanmış olabilirsiniz; memnun da olabilirsiniz ancak sanırım Boğaz'da kullanıyorsunuz ve tavsiye isteyen arkadaşın şartlarına pek uygun olmaz; önerdiğiniz ürün ucuz olsa bile aynı marka ürünün daha az atarlısı sanırım bir parça daha ucuz olacaktır; mesela bir arkadaş Carbonit önermiş; bu modeldeki 80-150 gr. atarlı olan daha uygun gibi görünüyor; pekala başka seçenekler de öne sürülebilir tabii ki... Bir de şu önyargılardan vazgeçmek gerek; ucuz ya da pahalı her kamış belli şartlar altında kırılabilir; kimi kaletisizliğinden; kimi yanlış kullanım veya zamana bağlı nedenlerden; bir kamış pahalı diye hiçbir zaman kırılmayacak anlamına gelmez... Aksine o pahalı kamışları çok daha iyi kollamak gerekiyor bazı durumlarda; yere dayamaya veya düşürmeye gelmez bu kalitli kamışlar; ya da bir yerlere sürtmeye falan; alacakları en ufak bir çizik atış esnasında kırılmasına sebebiyet verecektir; bu kamışın kötü ve zayıf olmasından değil üzerinde kullanılan malzemenin yüksek oranda karbon olmasından kaynaklanmaktadır; karbon kamışı atış esnasında kırmak öyle pek mümkün değil; ancak üzerine ufacık bir çizik aldırdı iseniz (verniğe değil karbon malzemeye); yahut 3 parçalı bir kamışı uygun şekilde birleştirmediyseniz; veya teleskobik olanı düzgün bir şekilde açmadı iseniz bilhassa ağır kurşunlarda atış esnasında oralardan patlar gider... Yani sizin görüp markasın söylemediğiniz kamışın ne şekilde kırıldığını görmeden bilemeyiz...
yazdığım gibi adanada atmıyorum mersin tömük ve antalya lara falezlerde atıyorum mersini için uzağa atmam lazım antalya için jig veya sipin için sanırsam kayalık çok olduğu için dip oltası atamıyorum çok takılıyor
Ne ise... Mersin ve Antalya'da da fazla ağırlık kullanıldığını sanmıyorum; bilemiyorum tabii... Eğer atmak istediğiniz ağırlık ile birlikte hedef balıklarınız ve hedef mesafenizi belirtebilirseniz konuyla ilgili öneriler gelecektir...