Selamlar, Uzun zamandır, ilk aldığım kamış olan Albastar 3233 LEADER 350 kamışı kullanıyorum. ağırlığı ne kadar bilmiyorum ama ağır oldugunu zannediyorum. Galata da beni bi hayli yoruyor çünkü üzerinde Okuma'nın 65 lik ağır bi makinesini kullanıyorum. Şu an değil ama biras ekonomik anlamda rahatladığımda bir surf kamış almak istiyorum.Aslında surf mü yoksa spin mi olmalı bilmiyorum. siz karar verin. Şöyle 100 tl ye kadar filan. Atarı yüksek, beni yormayacak, hem beklemeli avlarda, hem de uzağa atış yababilecek bir surf kamış secerken neye dikkat etmemiz gerekir? Bu soruya vereceğiniz cevapla birlikte birde kamış tavsiye ederseniz memnun olurum. Saygılar...
Fatih Merhaba Ben genellikle surf takımları kullanıyorum, en çok dikkat ettiklerim ise ilk başta ağırlıkları oluyor. Eğer çaparili ve çeşitli kandırıcılar ile kullanacaksam hafif modelleri tercih ediyorum, beklemeli avlar için ağırlıkları pek önemsemiyorum.. şuan takımlarımdan biri 1 kilo 600 gram makine + kamışım var ikisinin toplam ağırlığı bu.. çok ağır değil mi? işte bu tip takımları beklemeli avlar için tercih ediyorum, hem hesaplı toplayabiliyor hemde amacına uygun kullanabiliyorum. Daha sonra atarları geliyor, mesela 100 gram kurşun atıyorsam buna uygun model bakıyorum, daha yüksek 300-500g atarlı gibi modellere bakmıyorum, çünkü hem daha ağır oluyorlar hemde yüksek atarlı kamışla, hafif kurşun atınca performans alamıyorsun.. atış esnasında biraz esneme olmalı ben bunu arıyorum kamışımda. Taşıma kolaylığı nedeniyle teleskopik modeller alıyorum, aslında iki ve üç parçalıların verdiği aksiyon hiçbirinde yok, forumdan Selim abiyede zamanında danışmıştım bu konuyu. Maalesef hafif takımlar pahalı oluyor bide ülkemizdeki iyi markalardaki pahalılık ve vergiler derken ateş pahası bir fiyat çıkıyor. Hesaplı olarak lineaeffe bakabilirsin, eğer bütçeyi daha yükseltirim dersen daiwa, penn ve shimanolara bakabilirsin, hepsinin bütçeye göre iyi modelleri var. Mesela en çok tercih edilenlerden bu markalarda lineaeffe'nin sorrento, dam'ın performance surf, extreme, shimanonun alivio, penn'nin spin fisher, daiwa'nin emcast, oskar tornando falan gidiyor. Bunlar pahalı seri ülkemizde.. çok daha iyileri var ama fiyat çıktıkça çıkıyor, satın almak neredeyse bi maaş parası oluyor Daha hesaplı seriler lineaeffe oystercast, unicast, turnafresh.. albastar'ın qual surf, dam'ın steelpower surf, falan bunlar var.
lineaeffe kesinlikle alma derim ...ilk zamanlar satilan uruler iyiydi yanliz sonradan kalitesi cok dustu bi arkadasim iki kere kamisi kirdi ve sarayburnunda baska 3 kisi daha kirdi benim bildigim italyan bayrak amblemi olan urunler saglam ama sonradan getirdilen elmas amblemli olanlardan uzak durmak gerektigi.. 4 sene once aldigim pelikan 390 surf kamisimla 160 grm askida atiyorum.arkadasim 150 grm cikti onuda askida atmiyor zaten cat gitti...satici 200 grm atarsin diyor ama tabiki urun satmak icin...Ben shimano surfleri incelemeye aldim yakin bi zamanda almayi dusunuyorum
Selamlar, Cevaplarınız için ikinize de ayrı ayrı teşekkürler. Caner'in cevabı da kitap gibi olmuş, sağolsun. Şimdi bir kaç arkadaşım tarafından şu iki modeli tavsiye edildi bana. 1- LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M : Aslında bu hoşuma gitti. Yani hem hafif (356gr) hem de 150 grama kadar atarı var. 75 tl. 2- LINEAEFFE S-FLEX 4206 SURF KAMIŞ 15KG 4.20 : Aslında bu model de hoşuma gitti. Ha 100 tl, ha 150 tl ...biraz bütceyi artırabilirim kanısındayım. Fakat bu kamışın kapalı boyu cok uzun 154 cm. Şimdi.... Ne dersiniz, bu iki kamış için? Yoksa hazır bütçeyi 150 tl yapmışken şu modele baksan diyeceğiniz başka bir model varsa link ile birlikte yazarsanız memnun olurum. Niyetim, beni daha az yoracak, beklemeli avlarda ve uzağa atmalı atışlarda beni mahcup etmeyecek bi kamıış almak.
Fatih senin derdin kamış ile değil ki.. Senin makine 800 gr, kurşun gibi bir şey zaten.. Ve elindeki kamış biraz dengesiz oluyor haliyle bu makineye takınca.. Dahada önemlisi, senin kamışı tutuşun biraz absürt. Elbette, zamanla alışırsın, alışacaksın, kendini daha az yoracaksın.. Bana sorarsan, şimdlik en azından, kamış alma, boş ver, acele etme.. Biraz bütçe sorunları olmasa, hiç durma, git al, durduğun kabahat diyeceğimde, maalesef diyemiyorum. Sana olacak kamış en azından 400 TL'den filan başlar.. Daha ucuz, o Lineaeffelerden filan alırsın, bir sezona kalmaz, elinde kalır.. Şu anda almışken: 1 - Makul fiyatlı olsun, sen kırınca vs. çok cep yakmasın, gidip makul fiyata yenisini bir daha al. 2 - Cidden sağlam olsun, evladiyelik olsun.. Kriterlerinden birini tercih etmen lazım bence. Oysa bu seçenekler, fiyatları yüksek ve elinde patlamak için bahane kollayacak olan seçenekler. Önce bir ele gelecek makine al. Biraz kamış tutmaya alış. Akabinde böyle orta karar mamüllere bak.. Bence, en azından Eylül'e kadar sabret.. Bana kalsa, seneye bu vakitlere kadar derim aslında, ama senin canın durmaz..
Öncelikle samimi mesajınız için canı gönülden teşekkür edeiyorum ustacığım. Hem ne varmış kamış tutmam da . En güzel tutan benim zaten, yalan mı? zaten Ben sana kaç kere sordum. Abi bana nasıl bi kamış lazım diye. Hep kaçamak cevap verdin. Bende şimdi alacağımdan değil, aklımı sürekli kamışla meşgul edeceğime bana lazım olanı bilsem de ona göre hayal kursam daha iyi olur diye düşünmüştüm. Bide makine çıktı başımıza. E o zaman deki linkini de ver hatta " Şu kamış ve bu makine, alman gereken bunlar" . Ben de boş yere millete eziyet olmayayım. Bak peşini bırakmam ona göre. Yarın akşam iş çıkışı malum mekana gelde bi tavla daha atalım, Çay paran cebinde olsun çünkü bu sefer kesin yenerim seni ona göre. Saygılar ustam.
1- LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M : Aslında bu hoşuma gitti. Yani hem hafif (356gr) hem de 150 grama kadar atarı var. 75 tl. Ben bu kamışı kullanıyorum.Şöyle tavsiyede bulunabilirim:Bence bu kamış boğazın akıntılı sularından ziyade durgun su için daha iyi ;sebebine gelince 60 gr üzerindeki atışlarda bana güven vermiyor(95 mt atış yapabildim) 100 gr ağırlıklla çok emin konuşmayayım ama %99 ikiye ayrılır.Kesinlikle sağır olmayan bir kamış yemli avlarda balığı çok iyi hissediyorsun lakin üzerindeki 150 gr ibaresi seni aldatmasın.Hafifliğne gelince şu ana kadar kullandığım en hafif surf kamışı aüzerinde de çok hafif bir surf makine var(Lineaffe X-File sanırım 400 gr civarında).Benim için iyi bir ikili 50gr ile çapariye ,çinekop yemliye ve zargana kullanabilirsin diye düşünüyorum.
Tesekkürler Selim kardeş. Bakalım ustam ne diyecek. O nasıl attış yaptığımı iyi bilir. sayesinde köprüde dayak yemekten çok kurtulmuşluğum var. Milletin takımlarını karıştırdıgımda sağolsun hemen imdadıma yetişiyor. Eee napim canım, millet benim takımıma takılıyor Hem bu Lineafee kamışları sağlam bulmayan çok insan var ne yapsak ki!
Fatih, senin elinde şu an sana lazım olan makinede, kamışta var.. Bundan başkasına gerek ve hacet yok şimdilik.. Ben eminim, 6 ay sonra, sana başka ve daha farklı bir kamış, hatta birden çok kamış gerekecek. Ama şimdi değil.. Kamış tutmandaki sorun, kamışla takımı vs. neyse değil, kamışı tutuyor olman. Onu öyle çok kasıyor, dengesiz ve sıkı tutuyorsun ki, gücün ona gidiyor, gereksiz yere. Bu durum normaldir, zamanla alışırsın, geçer.. Aklında olacak şey, senin çektiğin kamış değil, misina... Kuvveti misinaya ver, kamışa değil.
merhaba, bende yeni kamış aldım deneyeceğim mitchell t-430 privilege çok metettiler, kullanan veya deneyen varmıdır?
selam herkese, mitchell t-430 447gr kamış ağırlığı var bugün test ettim süper bir atımı var. acayip rahat ve güzel bir kamış, kullanıpta beğenmeyen olacağını sanmam.
privilege 430 aynı kamıştan bende aldım 1 ay oldu kıyaslamak gerekirse lineaeffe sorento denedim ondan çok daha rahat atımı iyi ve 447 gram ve ince yapılı olması artı avantaj üstelik 100-180 atarı var bana göre çok iyi
surf kamışı SEVGİLİ CİNCALİ Ben 2003 yılından beri surf kamışı kullanıyorum.Şu an elimde 13 tane surf kamışı var.Aslında bir kamışla balıkçılık yapmak mümkün değil ama ekonomik koşulların zor olduğu ülkemizde bir tane ile idare etmemiz gerekiyor. Öncelikle hangi bölgede kullanmak istediğine karar vermelisin. Eğer durgun sularda kullanacaksan sana SPRIT SURF modelini tavsiye ederim. 50-150gr action 356gr ağırlık.390cm kamışın fiyatı da 60-65 civarıdır tahmin ediyorum.Boğaz da kullanıcaksan TURNAFRESH 420-OYSTER420 bu kamışlarla 200gr kurşunu çok rahat atıyoruz.Bazı arkadaşlar lineaeffe kamışların kırıldığını yazmışlar,ama suçun kendilerinde olduğunu yazmamışlar doğru atış yaptığınız sürece kırılmasımümkün değil.Kendinizi geiştirince de her gerçek balıkçının sahip olduğu EXTREME CAST modelini mutlaka tavsiye ederim SAYGILARIMLA