surf kamış tavsiyesi

Konu, 'Kamışlar' kısmında i.h.beyaz tarafından paylaşıldı.

1. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    s.a. ben kış ayları cinekop lufer yemli veya cabari icin 100gr ve üzeri kurşun ata bileceğim surf teleskobik veya parcalı en az 420 boy kamış ve makina tavsiyesi bekliyorum ben şu an linefle oyster 420 kullanıyorum istetiğim mesafeye atamıyorum extrem tavsiye ettiler hem piyasada yok hem ben onu atargen kırarım gibi geliyo makinede okuma 10 bilyalı surf tavsiye ettiler makinayıda kullanan varsa sarımı ve akışı icin bilgi verirse sevinirim şimdiden ilgilenen ve ilgilenmeyene tşklr...

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    http://oltadunyasi.com/detay.asp?ukategoriID=188&urunID=2150
    http://oltadunyasi.com/detay.asp?ukategoriID=188&urunID=2151

Şu kamışları bir inceleyin derim, ancak bir şey sormak istiyorum. Ben de oyster kullanıyorum. 390cm oystercast ile fazlasıyla yeterli mesafelere ulaşıyorum. En başarılı atma ağırlığı 100-130 gr civarıdır, bundan ötesi sadece dibe inmek için kullanılır, mesafe kısalır. Ben hiçbir zaman omuz üzerinden atış yapmıyorum, bu yüzden de kalabalık yerleri tercih etmiyorum. Yer müsaitse yarım dönüşle yandan atıyorum. Takımda şok emici misina da kullanırsanız istediğiniz ölçüde yüklenmeniz mümkün olur. Bu atış şekli ilk başta zor olsa da, tekniğe alışınca hiç kasmadan 100 metreleri rahatlıkla görürsünüz. Benim 3.90 kamışla karada yaptığım deneme atışında en iyi mesafem 115gr kurşunla 136 metre. Kamış bu teknikle daha fazlasına müsade etmiyor. Bunu ip kullanarak bir miktar arttırmak mümkünse de surf takımda ip kullanmıyorum.

Oystercast atış olarak iyi olmasına karşın oldukça sağır bir kamıştır. Bunun dışında fiyat/performans olarak iyidir. Bence atış tekniğinizi bir gözden geçirmelisiniz. Yok aslında ulaştığınız mesafe makul ancak sizin için yeterli değil ise misina/makina ikilisi üzerinde yoğunlaşmanız daha faydalı olur.

3. aydinsen

aydinsen

Favori Kamış:
    Olta ancak şu aralar Zıpkın öğrenmek istiyorum. :)
    En İyi Avı:
    2kg lik Tatlısu Turnasi
    Yücel bey gerçekten çok net ve güzel bir cevap olmuş. Kendi adıma teşekkür ederim...

4. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Merhaba, Lineaeffe, Oystercast kamışınızla birlikte, Shimano Catana 4000FA makinanızı birliktemi kullanıyorsunuz, başka bir deyişle, surf kamışa bu makine sizce yeterlimi, yeterli gelebiliyormu, ben 3.90 kamışla bu makinayı, yemli beklemeli uzun atışlarda ve mesela çapari atçekte kullanabilirmiyim, bazı kişiler, 4000 lik makinelerin yeterli olmayabileceğini söylediler, mesela mırmır, lüfer, gibi balık avları için, iki arda, bir derede kaldığım için, soruyorum, :) şimdiden teşekkürler....

5. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Catana olunca durum değişiyor. Oystercast gibi ağır bir kamışa, bir de 650gr makina eklenince çekilmez oluyor. Catana nın üzerinde remixon silk dynamea sarılı, atışta fazlasıyla yeterli oluyor, çekişte biraz daha hızlı sarmak gerekiyor. İpin sürtünmesinin de az olmasının etkisiyle çok az yoruluyorum. Şu anda catanayı hem yemlide hem surfte hem de spinde kullanıyorum. Hiçbir sorunum yok diyebilirim.
    Bir düşünürseniz daiwa spigola kamış+shimano catana+ip toplam ağırlığı ancak 700-750 gr olur. Bununla atış yaptığınızı düşünürseniz hiç yormayacaktır sizi.
    Bir de artık yılda 3-5 sefer ihtiyacım olabilecek bir atar değeri için kütük gibi surf kamışlar taşımak istemiyorum. Geçen daiwa spigolayı gördüm oyster o gün bugündür gözüme kurumuş ağaç misali gözüküyor.

6. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    Bu güzel bilgiler için teşekkürler, :)

7. LapinCash

LapinCash

Yücel abi çok iyi bilgiler peki senin en sevdiğin en kullanışlı e hoşuna giden misina nedir.Birde surf ve spin kamışlar için ne marka misina önerirsin.

8. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Mono kullanıcaksan Emrecim, Tracbucco Camocast serisi misinaların üstüne henüz tanımıyorum, ip kullanmak istersen oldukça geniş fiyat ve kalite aralığında ipler mevcut. Ben bana fiyatı iyi geldiği ve ortalama bir kalitede olduğu için remixon silk kullanıyorum, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadım.

Spin için mono kullanıcaksan yine trabucco t-Force spinning veya spinning pike bu işte kullanabileceğin en konforlu misinalar.

Yük altında öyle güzel bir sertlik/esneklik orantısı gösteriyorlar ki kullanırken insanın "adam yapmış bee" diyesi geliyor.

9. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    yücel ustaya katılıyorum bende oyster 450 kamış var . bende yavaş sallasam bile açığa gidiyor. çok sağlam bi kamış ama hassasiyeti az. onun dışında yücel ustanın verdiği linklerden 2. linkteki kamış arkadaşımda var memnun gayet. gerçi ilk aldığında en ucdaki fincan yerinden çıkmıştı ama hemen telafi edip değiştirdiler şimdilerde gayet memnun..

10. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    yucel usta ilginize tşklr üsküdarda avlanmak icin uzağa atman gerekiyo mesafeyi tutturamazsan kurşun rapala gitti oranın ustalarının attığımesafeye yaklaşamıyorum bile verdiğin link deki kamışların atarı biraz az ben okamışları kırarım atıyım diye abanarak 200 veya 250 max atarlı vede kullanılıb memlun olunan bi kamış arıyorum tşklr

11. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    ayırdıgım bütçe ne bilmiyorum ama şunu söyleyebilirim bir sitede sanırım balıkmarketim.comda shimano nexave 420 170 gr atarlıda ciddi bir indirim vardı. ideal olan 200 gr lısı belki ama bende shimano vengeance 170 gr atarlı var. ki nexave göre aksiyonu yumuşak. 150 gr atabiliyorum sorun çıkarmıyo.en iyi performansı 130-140 ile alıyorum. 150 attıgımız günlerde hali ile cok az. lineaeffe extrem 180 tl gibi sanırım sihmano nexave peşin fiyatı 200 tl gibi
    http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=35817
    hafifde bir kamış.. almayı düşündügüm bir kamış oldugu için tavsiye ediyorumm..
    rastgelsin

12. Mehmet Solgun

Mehmet Solgun Mehmet

Merhaba,yeni üyeyim.Adana'da dalyan ve denizde 10 15 sene avlandıktan sonra balık avına 10 sene ara verdim.Avlanma şeklimizde yöresel dille sallama şeklindeydi.Yani tahtaya sarılı misinayı iğneye taktığımız karides yada parça balıkla denize fırlatarak yapıyorduk.Bu şekilde olağanüstü levrek karagöz ve lagos yakaladk.Şansımızı çoğaltmak içinde karaya üstünde zil olan çubuklar dikiyor ve enaz yan yana 10 oltayı de bunlara sabitliyorduk.Şimdi bunları yapmaya üşenir olduk.Çünkü canlı yem bulmak olataların yemini değiştirmekten bıkkınlık geldi artık.O zaman da elimde 270'lik DAM kamış ve 50'lik (Şekspir)makina vardı ama bu şekle alışamadım.Yani dostlarım şimdi denizde,karadan uzaklara surf yada körüklü kamışlarlarla atarak avlanmak istiyorum.Bu amaçla 40'lık Ecusıma makine aldım.Şimdi beni okuyan herkese arz ve talebimdir:Bana 4 metrelik 5 yada 6 parçalı kamış ve bunlara uygun bir makine tavsiyesi olan olur mu?Elbette araştırmalarım var.mesela DAM ve Linea'da 420,390,450 cm.olmak beğendiklerim var,ama nekadar isabetliyim bilemiyorum.Kullanıcıların tavsiyesini bekliyorum.Herkese saygılar.Mehmet Solgun/ADANA

Son düzenleme: 23 Temmuz 2010
  13. Mehmet Solgun

Mehmet Solgun Mehmet

Sevgili İbrahim,kamış için en fazla 170 ödemeyi düşünüyorum.Tavsiyelerin için teşekkür ederim.

Son düzenleme: 24 Temmuz 2010
  14. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    sağal ibrahim arkadaşım bu şimanoya baka bilirim üsküdarda bi ara bakmıştım cok bahalı gelmişti ama 200tl iyi gibi tşklr

15. karakalp

karakalp

bende misina olarak sufix xl strong 600 m misina oneririm. pahali markalarin kalitesi bu misinada mevcuttur. asso ve trabucco ya bos yere cok para vermeyin derim.rastgele.

16. LapinCash

LapinCash

Abi bu verdiğin misinaların avmarketinde linkleri varmı ?

17. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  18. LapinCash

LapinCash

19. 56561

56561 Yücel