surf kamış ve makina hakkında yardım

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında burakaydınlar tarafından paylaşıldı.

1. burakaydınlar

burakaydınlar burak

istanbul da öncelikli boğazda olmak üzere çeşitli yerlerde kullanmak için surf kamış ve makina ihtiyacım var max 300 tl ye kadar ne önerebilirsiniz

kamışın karbon olmasını düşünüyorum artı ve eksileri nelerdir
    at çek için de kullanılabilecek bir kombinasyon olmasını istiyorum bununla
    sahte de kullanma ihtimalim var değerli tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden
    teşekkürler

2. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
  3. fuat33

fuat33 fuat

Kamışların özellikleri aynı sanırım bi fark göremedim. Fiyatda aynı. Farklılık olmasa model farkı olmazdı. Farkları ne acaba abi?

4. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Bütçeniz dahilinde kamış olarak bende Lineaeffe Surf Mill 4,20 kamışı önereceğim, bu kamış zaten boğaz için geliştirilip üretilen bir kamış, dolayısıyla tüm boğaz avcılarının beklentilerini neredeyse karşılar, benim de kullandığım ve kullanırken keyif aldığım kamışlardan, şöyle ki bu kamışı saatlerce spin gibi kullanarak kaşık ve uygun ağırlıkta olan sahtelerle yorulmadan atçek yapıyorum, 150 gr ve üstü ağırlıkla yemli avda da kullanıyorum her ikisinde de yeterli performansı gösterdiğini düşünüyorum, kısaca uzak atışlar için güçlü, hassas ve gerçekten hafiftir, bu fiyata alabileceğiniz iyi kamışlardan biridir.

Buna uygun olarak at-çek yapacağınızı da hesaba katarsak 55-65 arası bir makina ile mükemmel kombinasyonu yakalayabilirsiniz.

İstanbul da olduğunuza göre Üsküdar'a geçip Cengiz Balıkçılık'ta ürünü bizzat görme şansınız var, o zaman daha iyi bir değerlendirme yapma imkanınız olur. Zaten gittiğinizde dükkanın sahipleri olan Emre ve Alper size her konuda yardımcı olacaklardır.

http://avmarketi.com/asp/product/132490/Lineaeffe-Surf-Mill-4-20-mt-220-gr-Surf-Kamisi

Makina olarak yukarıda önerilen makina oldukça iyi ve ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır, ayrıca yine 35 lik kafasını kullandığım şu makinayı da incelemenizi tavsiye ederim. Böylelikle bütçenizi de aşmadan boğaz için oldukça tatminkar bir sete sahip olursunuz.

http://www.avmarketi.com/asp/product/14197/Ryobi-KOBE-5500-makine

İki kamış arasında kapalı boy (2 cm) haricinde çok ciddi bir fark yok, yanılmıyorsam sadece farklı fabrikalarda üretilen kamışlar.;)

5. myuksel

myuksel murat yüksel

Favori Kamış:
    lineaffee sıpaydır 4.20
    Favori Makine:
    okuma rawll 65. 2012
    kesinlikle spaydırı tavsiye ederim hem 2012 si 360g ve atarı gayet iyi

6. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Kapalı boyda küçük bir fark var onun dışında yüzük şekilleri farklı renkler tercihe göre değişir ben kırmızı hastasıyım misal :) Üretim farklı birde onun dışında kullanımda pekfarkları yok. Bende s-flex var bunlar 3 de aşşağı yukarı aynı kuşak kamışlar s-flex birazdaha ağır at-çekte yapmayı düşündüğü için arkadaş onu yazmadım odaçok iyi bir kamıştır. Ben çok memnunumbizim bir arkadaşta alacak o spider ı beğenmiş ben ise surf mill aldedim ona. Yorumlar daha iyi dedi avmarketine bakıyor tabi nacizane tavsiyem avmarketi sitesindeki yorumlara pek itibar etmeyin ben çoğunun kullanıcılar değilde satıcılar tarafından yazıldığını düşünüyorum.:thumb:

7. fibonacci

fibonacci Murat

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir65
    En İyi Avı:
    Mırmır 1.5 kilo
    Bende Spider Surf kamış kullanıyorum. En önemli özelliği hafif olması. Uzun süreli at çek avlarında diğer kamışlarda bileğimde ağrı oluyor ama Spider Surf yormuyor hiç. Atarı da yüksek. Tavsiye edilir..