SURF KAMIŞ VE MAKINA TAVSIYESİ

Konu, 'Kamışlar' kısmında MUHAMMED BURHAN tarafından paylaşıldı.

1. MUHAMMED BURHAN

MUHAMMED BURHAN MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    1)Spro Flashback 35-80 Gr Atarlı 300 Cm kamış
    Favori Makine:
    1)Okuma Trio 55 2)Ryobi Ecuisma 6000
    En İyi Avı:
    2 kilo kefal (en ağır)30 cm istavrit(en uzun istavritim)
    Selamun aleyküm.Hayırlı pazarlar abilerim ve kardeşlerim ben istanbulda oturuyorum boğazda karaköy iskelede ve köprüde sarayburnunda ve halıç civarlarında çapari yemli ve rapala ile kullanmak için surf kamış ve 60-65 büyüklükte bir makına arıyorum kamışın boyu ne olmalı?Boyum1.85 4.20 mi yoksa 3.90 mı kamış kullanmalıyım?LİNEA EFFE TURNAFRESH 420 KAMIŞ nasıldır isteklerimi karşılarmı?Vede bu kamışa uygun makına nedir?

2. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Bütçenizdende söz ederseniz eğer daha iyi yorumlar ve tavsiyeler alabilirsiniz zira bu şekilde birazdan serdar abi size çok sağlam ortalama 2500 3500 tl arasi bir takim hazirlicak :p hihi

3. MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Heheheh haklısınız 80-100 arası kamış bi okadarda makına alabilirirm makına boyu 55-60 arası olsa sanırım daha iyi olur saygılarımla.

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    4.20 uygun olur. Turnafres oysterin eski versiyonuydu galiba hantal biraz. Lineaeffe spider surf 130tl olsa gerek. 100-150civari makina mitchel avosurf olabilir. Okuma av65 surf pro olabilir( fiyati aklimda degil). Makina için biraz bekleyip daiwa emcast alabilirseniz daha iyi bir seçim olur.

5. MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Öncelikle tavsiyeniz için teşekkür ederim abicim fakat surf kamışa en fazla verebileceğim fiyat 100 liradır spider gayet kullanışlı olmasına karşılık almam munkun değil.OYSTER nasıldır peki?Beklentilerime cevap verirmi?Makina olarakta avenger 55 nasıl olur?Bir arkadaşım bir toptancıdan bahsetti onda SPİDER'i 100 liraya bulurum diye tahmin ediyorum bulursam spider alırım.Alamazsamda oysteri değerlendiririm acaba avenger 55 oyster yada spider ile nasıl olur zaten çokta profösyönel bir takım istemiyorum.

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    55 ufak kalabilir. Minimum 65 hatta 80lik bir makine daha uygun olur. Oysterin turnadan pek farki yok. Dedigim gibi turnanin makyajlisi diye biliyorum. Spider üzerinde yogunlasmakta fayda var. Son pismanlik fayda etmiyor, evde takimlar artiyor durmadan :)

7. MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tamam makinayı 65 lik aldık diyelim spiderde 170 tl imiş onu tanıdıklardan dahi alsam 140tan aşağıya bulamam heralde :D

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    40-50tl gözetmeyin bence :) yokmu su an makinaniz? Önce kamisi alin, 2ay sonra da makinayi alin iyi bir takim olsun.

9. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Şöyle söyliyim spider surfer ile iki gün önce organizasyonda 150 gr kurşun abandim sıkıntı çikmadi ki 160tada sıkıntı çekicek gibi durmuyor.. yani gerek rapala gerekse çaparide tavsiye ederim zira org. başinda yaklaşik 30 40 tane istavrit yakaladim çok iyi hissediliyor balik takima 4 5 istavrit geldiğinde takir takir çöok zevkli ve kamiş sadece 345gr. başka söze gerek yok
    Tavsiyemdir. ve 550gr lik 80 10 liralik kamişlarin yarisi kadar yormaz ve üstüne o ufak farki unutturacak kadar kalitelidir.

10. MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aslında tanıdıkta bir makina var ve sadece bir makina kamışı yok spidere idareten kullanılabilir diye tahmin ediyorum.Sonucta makinaya balıgın akıntının kursunun butun şartların uygulayacagı baskı 1.5 kgyi geçmez diye tahmin ediyorum gerçekten böyleyse idareten bu spiderin yanında bu makınayı kullanabilirim sizin görüşünüz nedir?Sorun şurdakı makina hakkında bilgim yok sadece 65lik bir makina oldugunu biliyorum vedemax 2-2.5 kg çekeceğini tahmın ediyorum.

11. istavritspor

istavritspor yalçın fatih

bende spider surf 420cm ve spro 965 almak istiyordum. kamış gerçekten süper. fakat spro nun makinayı gördüm çooook büyük geldi gözüme biraz daha düşünücem :)) belki okuma trio 55

12. MUHAMMED BURHAN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    TRİO 55 benim gibi bir insan için tuzlu yani balığa ayıracagım para için tuzlu :D

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Trio dan uzak :)

14. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Bak burada Roy kardeşimiz, kısa ve öz söylemiş.:thumb: :thumb:

İllah ki bir şeyleri almış olmak için değil, kişi ihtiyaçlarına uygun olanını almak için almalı.

6000 lik makinan neden kötü şimdilik. 3-5 ay bu amaçla aslanlar gibi kullanır. İlerleyen süreçte de, alabileceğinin en iyisini alır, ama bir kez alır, arkasına bakma gereği bile hissetmez, keşkelerden arınırsınız.

15. DenizG

DenizG deniz göğüş

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra
    En İyi Avı:
    Eşkina 650 gram
  16. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Burada ki fiyatlarla kıyaslarsanız fazlaca abartı olmadığını ve hatta daha avantajlı olduğunu görürsünüz. 50 şer lirada pazarlık payını koyduğunuz zaman......................

http://translate.google.com.tr/tran...a=X&ei=q5yqUOysJ8bj4QS23YAg&ved=0CCAQ7gEwADgK

http://translate.google.com.tr/tran...X&ei=ppuqUPOIMu3Z4QT2rYHYCw&ved=0CFUQ7gEwBjge

Birde gümrük + kargo hesabı yaparsanız............:confused: :confused:

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Shimano alıp paranı çarçur etmedikten sonra, sorun pek yok.

O para ile iyi bir makine alamazsın. Ne daiwa, ne shimano. Turnafresh bende var, ama sana hediye etmem, hayırlı, mülayim bir arkadaşa benziyorsun, dertsiz başına dert açamam.

Senin için öncelik kamış. Surf mill, spider gibi iyisinden bir kamış al. Kalan parayla da, okuma bir makine al. Sonra gene bir müddet biriktir, seneye filan neyse, bir daiwa emcast filan alırsın. Belki benim bel altı çıkışlarım işe yarar, stella'lar filan kampanya olur, uygun bir fiyata iner, belli mi olur?

Kısaca, o parayla, iyi surf kamış ve makine birlikte zor. Önceliği kamışa ver. Makine olarak makul bir şeyle idare et, seneye gene bir konu aç, duruma göre bir makine tavsiye edilecektir eminim.

18. DenizG

DenizG deniz göğüş

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra
    En İyi Avı:
    Eşkina 650 gram
    bu arada bir bilgi:bu kamış rüzgar ve dalgadan etkilenmiyor.inanılmaz uzağa atabiliyorsun. makina o kadar güçlü ki, lüferi istavrit çeker gibi çekiyorsun, balığı görene kadar ne çektiğini anlamanın imkanı yok.
    bir kere alınıp 5-6 sene iyi bakarak kullanılabilecek bir set.
    bende sheakespeare kamış cypry vardı çubuk kraker gibi kırıldı, ne abu garcia ne de silstar makinalardan bu verimi alamdı.
    spin kamış ve makinam da shimano ve gerçekten bu işin mercedesi shimano bence.
    parasını amorti eder.
    ucuz malı devamlı tamirle, yenilemekle uğraşacağına bunu bir kere al bence...
    bir de galatada misina,makara takılanlar var benden büyük balık alıyorlar.
    bu biraz da merak ve bakış açısı.
    onlara sorsan benim yaptığım harcama salaklık derler.

19. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Bu dediklerinin tamamına katılıyorum.:thumb: :thumb:

Bu sadece benim değil, Dünya'da ki olta balıkçılarının büyük bir bölümünün görüşüdür, değerlendirmesidir.

Kişi, bütçesi doğrultusunda ilgi duyduğu ve icra ettiği hobiye, layıkıyla yatırım ve harcama yapabilir. Bu rakam, kimine göre 100, kimine görede 2000 liradır. Buna sadece saygı duymak gerekir.

Sizede, ekipmanlarınızı iyi günlerde kullanmanızı dilerim.

20. DenizG

DenizG deniz göğüş

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra
    En İyi Avı:
    Eşkina 650 gram
    tabi ki bu iş bütçe meselesi.
    gönül ister tüm malzemeler ucuz ve kaliteli olsun veya herkesin gücü olsun.
    benim de gönlümden tekne almak geçiyor ama ancak uzaktan seyredebiliyorum.
    ne bildiğim bir mera var ne de sahilden devamlı karışan oltalardan dolayı huzurum var.
    ama dediğim gibi para maalaesef çok şeye engel, konu hobi olunca...