Uzun araştırmalarım sonucu yeni bir set almaya verdim. Bundan önceki setlerimde Lineaeffe Tournament ve Albastar Hulk Carbon serisinden kamışlari farklı ebatta motorlar Daiwa Crossfire, Shimano Nexave ve Shimano Exage ile kullanıyordum. Giriş seviyesinin üstünde bir set yapmak istiyorum. Kamış ve olta makinesi için en yüksek çıkabileceğim çıta 650 TL. Yeni tekliflere açığım. Kamış 1.seçenek : Okuma Trio Rex 4.25 2. seçenek : D.A.M Steelpower Kafamın karıştığı yer daha önce surf makine kullanmadım at-çek istavrit avında surf kamışlar ebatlarıyla kolumu ağrıtmaz mı? 1. seçenek : Shimano Beastmaster 6000 2. seçenek : Okuma Bluehawk BH-765 3. seçenek: Daiwa Shorecast 5000 İnternetten araştırmalarım sonucunda bu olta makinelerini buldum. Değerli bilgilerinizi aranıza kendini bu işe adamaya çalışan bu öğrenci kardeşinizle de paylaşınız. Teşekkürler.
Sevgili Anıl Can, surf kamışlar eğer dengesi, aksiyonu, atar-ağırlık dengesi mühendislik çalışmalarıyla belirlendiyse genelde kolunuzu ağrıtmazlar. Bunun istisnası da vardır, çünkü surf kamışlar genellikle at-bekle mantığıyla üretilirler, dünyada çok az yer vardır İstanbul'daki gibi at-çek yapılan. Ancak, hasbelkader fason üretilmiş, uluslararası kataloglarda bulunmayan ürünlerde her daim tenisçi dirseği, tendinit, boyun fıtığı çıkartma riski de vardır. Bunun sebebi de kamış aksiyonunun ve sertliğinin, kamış tutuş pozisyonu, ele kola binen yüklerin vs pek hesaplanmaması olabilir. Burada bakman gereken donelerden birisi; incelediğin ürünün, firmanın uluslararası katalogunda olup olmadığı ve sonrasında atar aralığının senin istediğin değerlerde olup olmadığıdır. Ardından; avlanmak istediğin av disiplininde gereksinimlerini karşılayacak aksiyona sahip olup olmadığı, kamışın ağırlığı, kullanılan malzemeler ve kullanıcı yorumları gibi değerlendirmelerden geçirebilirsin. Ama bu bilgileri edinsen dahi kamışı gidip kendin incelemeli, kendin değerlendirmelisin, işin aslı budur. Yoğunlukla kullanacağın av disiplinini belirtmeden de zaten tavsiye yapmak sağlıklı olmaz. Tam olarak nerede, nasıl av yapmak istediğini belirtirsen daha sağlıklı tavsiye verir arkadaşlarımız. Gönlündeki takımları kurman ve en güzel balıkları yakalaman dileklerimle...
herkeze merhaba. bende anıl arkadaşım gibi surf set almayı planlıyorum. yeni konu açmak istemedim. elimde başlangç için aldığım bir set vardı.yeni başlayacak bir arkadaşa sattım. boğazda kullanmak üzere daha üst seviye almak istiyorum. aklımda olan takım;; raw 4.25 100-200 raw 2 55 savegear 0.20 ip misine. sizin yorumlarınızı bekliyorum. iyi günler dilerim.