Surf Kamışı Patlattım Yenisini Almalıyım??

Konu, 'Kamışlar' kısmında mr_zagg tarafından paylaşıldı.

1. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    Merhabalar balıkavı ailesi.
    Aksamdan hazırlıklarımı tamamlayıp sabahın 5:30unda kalkıp üsküdara gittim.
    hiç beklemediğim fakat gördügüme de cok sevindiğim winchester ( mert) ordaydı. gün henüz agırmıştı biraz lafladıktan sonra kamışları açtık rapaları hazırladık v.s derken balık için çalışmaya başladık. Sonra Alper.bjk geldi yine forumdan 2 arkadaşıyla onlarla da tanışmış olduk. Yani güzel bir gün olacaga benziyordu yeni arkadaşlıların adımları atılıyordu. Seyrek de olsa balık cıkıyordu sabah. Hava hafif lodostu derken yağmur bir patladı ki sormayın. Bogazın güzelliği bir başka oldu. daha sonra hava açtı tek-tük balık alıyorduk. sonra aramıza küçük şeker kızıyla pazar sabahı turuna çıkan Gökhan Abi (yanılmıyorsam OPtik1907) de katıldılar ve onunla da tanışmış oldu. Gün güz4el başlamış ve güzel devam ediyordu. Ben 13:00 gibi toparlanmayı düşünüyordum ve son birkaç kez daha atmak istedim derken RODER marka 390 100-250gr atarı olan kamışım ilk boğumdan patladı 140 gr kursun atarken. Bu 2.kez başıma geldi aynı kamışla.İLk kamışı iade etmiştim yenisi vermişlerdi bana şimdi bunu da iade alacaklar fakat canımı sıkan durum kamışın bu ağırlıkda patlaması oldu yine. sonraq topladım pılımı-pırtımı yallah işe :)
    Güzel bir günün ardından kötü bir olay geldi başıma şimdi dostlar abiler sizen ricam PATRIOT SURF 420 CM PELICAN 300G PELISTICK
    kamışı hakkında bilgisi olan, kullanan varsa bana izlenimlerini sunabilirmi?
    Gördüğüm kadarıyla kalite ve fiyat orantılı gibi. Sz ne Dersiniz Acaba
    Bu linkten de gorebilirsiniz: http://www.firaronline.com/patriot_surf_420_cm_pelican_300g_pelistick_P-3139420.html
    Rastgele

2. Selamlar Zeki..Öncelikle geçmiş olsun..
    Yeni kamış için ayırdığın Bütçeyi yazarsan belki daha iyi önerilerde bulunabiliriz:)

3. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    Erdal bey ilginiz için teşekür ederim. Link vermiştim ordaki kamışın özellikleri bigi yani 4.20-4.50 ve 250-300gr'a kadar atarı olan bogazda akıntılarda kaşık atabileceğim bişey arıyorum. 150 lira olabilir maximum. Tekrar teşekürler

4. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Kamışın için çok üzüldüm biraz daha bütçe ayırabilseydin sana bu takımı önerirdim abi http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-C-2287645 Ben kullanıyorum şahsen ben çok memnunum atışları sert aksiyon olması çok güzel 150 180 banamısın demiyor kuş gibi atıyor ama yinede sen bilirsin abi ...

5. OPTİK1907

OPTİK1907 GÖKHAN

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE SURF +OKUMA
    En İyi Avı:
    DAHA EN İYİ AVIM OLMADIİİİ
    zeki bende tanıştığğımıza çok memnun oldum, geçmiş olsun en kısa zamanda eline yakışan kullanışlı bir surf alırsın , bence mert e kulak ver ..

6. R.Yetik

R.Yetik Ramazan Yetik

Favori Kamış:
    Amundson Kudos Expert
    Favori Makine:
    Remixon Magnum 6000
    En İyi Avı:
    38 kg. Yayın balığı - 9 kg kötek

Güzel bir ürüne benziyor benimde ilgimi çekmişti ama yinede almadım çünkü boğazda avlanılacaksa lineaeffe ve D.A.M gibi kalitesini kanıtlamış kamışlardan vazgeçmemek gerekiyor bence.. Biraz daha bütçe ayırarak Lineaeffe extreme(4.40mt. 240 TL) almanızı yada fiyatları daha uygun ama extreme kadar kaliteli olan D.A.M steelpower (4.20mt. 165 tl - 4.50mt. 185 tl) kamışları öneririm.. iyi avlar...

Son düzenleme: 26 Ocak 2009
  7. KEYF&KEDER

KEYF&KEDER ORHAN AYDAR

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ÇARŞI EKİBİ.

apler kullanmış olduğun kamış çok güzel ama fincan çatlayıp kırıldığında fincanı nasıl değişiyorlar ???

eğerki yüzüğü kesip değişiyorlarsa çok kötü bir durum hem estetikliği hemde performansı kayboluyor ama yok yüzük kesilmeden sadece kırılan fincan değiştire biliyorsan sorun olmaz sanırım

şahsen benim başıma geldide ondan dolayı sordum

8. alper.bjk

alper.bjk alper saglam

Favori Kamış:
    shımano
    Favori Makine:
    shımano ultregra 5500 xsb
    En İyi Avı:
    kızım nehir
    evet güzel birgündü ama arkadaşımızın dedigi gibi bizi üzen iki şey oldu birincisi zekinin kırılan kamışı digeride zeki gittikten sonra mertin kıralan kamışı evet dün malesef mertinde kamışı kırıldı

9. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Öncelikle geçmiş olsun . Umarım kırılmanın nedenini araştırıp gerekeni yapmışsınızdır. Boğazda yıllrca el oltası ve kamış sallayan biri olarak tavsiyem paradan kaçmayıp özellikle karbon ve hafif bir kamış seçmendir. Aşağıdaki link sanırım fikir verecektir. Rasgele.

http://www.firaronline.com/product.php?MAINCATEGORYID=1&CATEGORYID=4

10. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...

11. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Orasını düşünmedim orhan abi ama şahsen dikkatli kullanmaya çalışıyorum ...

12. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    Alparslan kardeşim açıkcası ben dun senın kullandıgın kamışı gördüm ama pek hoşuma gitmedi kamış. Güçlü bir kamış ama cok agır benim roder kırılınca Mert abininin kullnadıgı kamışlı denedim ( Ferrari) ama Roderin yanında cok ağır kalıyordu o yüzden benim tercihim surf kamış parçalı kamış değil. 3 tane ömürlük Trabucco kamışım var parçalı cok değerliler ama kullanmıyorum denizde :) tatlı tatlı atıcan yatırcak kamış sehpasına açıcan alarmlarmı temiz temiz kullancan böyle değerli kamışları tatlı suda. Benim isteğim kamış türü daha cok 3 veya 4 bogumdan oluşan sörf kamışlardan. Ama önerilerin için sağol yinede.
    RAstgele

13. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..

Tamam abi ozaman o paraya turnafreş var baigrande var bunlarda hatrı sayılır kamışlar 150 çok rahat atabilirsin bunlar hep denediğim kamışlar sana bunları önere bilirim ...

14. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    sonunda karar verip aldım Kamışımı :)

hepinizin ilgi ve alkasına teşekür ederim. Vermiş oldugununz bilgiler ve tecrubelerinizi paylaştıgınız için de teşekürlerimi sunarım hepinize.
    Sonunda karar verip aldıgım Kamış SHIMANO ALIVIO BX TE SURF 4.2 METRE 180-200 GRAM ATARLI TELOSKOPİK SÖRF KAMIŞ
    oldu herkese rastgele

15. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Çok doğru bi karar vermişsin hiç yüzünü kara çıkarmıyacak bi kamış şimdi çinolar senden korksun Allah Bol balıklar nasip eder abi ...

16. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    Eywallahhh :)
    ilk denememi yaptım güzel kamış gercekten... atarı-tutarı da iyi uzun sure kullanırım bogaz avında bu kamışı..
    RAstgele

17. paul&shark

paul&shark özgür şeflek

Favori Kamış:
    Lineaeffe evtreme 180 cast
    Favori Makine:
    Okuma V System vs65a
    En İyi Avı:
    ben hiç büyük balık kaçırmadımki
    selamlar ilk önce geçmiş olsun diyeyim benim tavsiyem tamamen lineaeffe den yana eğer biütçen müsaitse sıfır sorento alabileceğin en iyi ve kullanışlı takım olur sana göre yok o kadar para veremem diyorsan sahibinden.com da sıfır gibi çok temiz sorentolar ver bence 100 tl verebilrsin sanırım ayrıca parça sıkıntısı da olmaz çok cüzi rakamlara cengizdeki arkadaşlar orjinel yedek ve montaj imkanı veriyorlar rastgelsin

18. crank

crank AYDIN

Favori Kamış:
    balzer diabolo
    Favori Makine:
    banax sx4000
    En İyi Avı:
    2.5kg yayın
    aslinda kamis kirmadan iyibir balikci olunmaz:D

kirdiktansonra yapacaklarina gelince

1 eger kirdigin kamis 50 100 ytl lik altsinif biseyse biraz uzulup bi sigara yakar yenisini almayi dusunursun

2 eger kirdigin kamis 150$ 200$ lik orta sinif biseyse uzulup sigara yakar tamir ettirmeyi dusunursun

3 eger kiridigin kamis 400$500$ lik ust sinif biseyse havada sicaksa uzuntuden kendini serin sulara atar rahatlarsin

4 eger kirdigin kamis ki (kiracagini sanmam) 1000$ yada ustu profosyenel (shimanonun bagzi modelleri yada zziplex) ise sevinerek uretici firmayla temasa gecer nasil becerdigini anlatirsan sana odul bile verirler:D

19. +1000$ :D :D :D

20. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Güle,güle kullan Sevgili Zeki,iyi bir tercih yapmışsın