surf kamışın at çekte kullanılması

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında kemalozkoc tarafından paylaşıldı.

1. kemalozkoc

kemalozkoc KEMAL

Arkadaşlar Merhabalar,

bütün amatör arkadaşlara rast gele.

ben sitede paylaşılan bilgi ve deneyimlere göz attım yapılan bu paylaşımlar çok hoşuma gitti ve üye oldum.
    yaşım ileri ama acemiyim. çünki kıyıdan hobi amaçlı bir konu olmasına rağmen balık avcılığı tam bir derin ve engin bir tecrübe.
    sanırım bu sitede bilgimi okuyarak kıyıda ise uygulamaya çalışarak kendimi eğitebileceğim.
    Bir hafta önce cengiz balıkçılıktan LİNEAEFFE SPİDER SURFER 420 CM 220 gr aksyon surf kamış aldım ve yanına okuma ceymar C-55 makine satın aldım.
    kamış makine takılı iken 1,5 mt yükseklikten masadan düştü kamış 2 cm ucundan porseleni ile birlikte kırıldı aynı zamanda iki porselen daha çıktı. neyseki kırılmadı.
    yaptırdım, yemli olarak mırmıra attım ama sürekli sola çekiyor daha alışamadım filan.
    benim sizlere üstad olanlara sormak istediğim ise şu.
    surf oltasını rapala ile kullanmak istiyorum ancak 25 gr. altında atış yapılamıyor diye bişey söylendi bende denemedim. fırdöndüülü kurşunlardan farklı ağırlıkları olan olta bedeninin ucundaki kılıpsli fırdöndüye takıp sonra burada yazanlar gibi 1,5-2 mt. bir bedene rapalayı bağlayıp surf kamışla 100-150 gr. atıyormuş gibi yapılabilirmi? makineye kamışa ne gibi zarar verebilir. yoksa atçek için spin kamış mı? almak gerek?.
    konuyla ilgili arkadaşlar beni bilgilendirirseniz sevinirim.
    herkese kolay gelsin , rast gele

2. yawruaslan

yawruaslan kadirco

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 3 Parçalı-Lineaeffe Spider Surfer 420 cm - Okuma Helios 240 cm
    Favori Makine:
    Ryobi ApPower 8000 - Okuma Ceymar 40
    merhaba öncelikle aynı kamıstan bende de oldugunu belirtmek isterim tam bir joker kamıstır 50-185 gram arası her agırlıgı abana abana atarım şükür bi sorun yaratmadı bu zamana kadar :) surf disiplininde agır kursunlarla avlanırlar 150-230 arası vs bu kamısla ben 185 atıyorum herhangi bi sorun yaratmıyor ama daha üst agırlıklar için parçalı surf kamısım var onu kullanıyorum bu kamısı hem capari hem kursun arkası rapala at cek avlarında kullanıyorum hafif olması beni cezbediyor 185 i gecmeyen kursunlarda bunu kullanıyorum neyse öncelikle sadece sahte atarak iş yapamazsınız hem yorar hem aksiyon sorunu olur hemde atış problemli olur surf disiplininde avlanmak isterseniz bogaza gidip incelemeler yapın kamısınız zaten surf kamıs makineden gelen misinaya bir klips takarak ucuna kursun kasası ve kursunu baglarsınız kursunun kasasısına ufak bir fırdondu takarsınız daha sonra kamıs boyu kadar misinayı o fırdonduye baglarsınız ucunada yine ufak bir klips ile rapala kaşık vs baglayıp at çek yapabilirsiniz. sadece sahte yüzdürmek istiyorsanız kesinlikle spin set sahibi olmalısınız hem hafif hem atış hem aksiyon için iyi forumlar

3. kemalozkoc

kemalozkoc KEMAL

çok teşekkürler, sanırım spin olta takımı oluşturup surf kamışla birlikte nasıl kullanıldığını öğrenmek daha doğru bir uygulama olacak gibi

4. yawruaslan

yawruaslan kadirco

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 3 Parçalı-Lineaeffe Spider Surfer 420 cm - Okuma Helios 240 cm
    Favori Makine:
    Ryobi ApPower 8000 - Okuma Ceymar 40
    Evet ayri ayri setiniz olmasi daha uygun olur surf setiniz idare eder hatta guzel spinede okuma ceymar 40 100-120 lira birde okuma vsystem 10-40 atarli 240cm yada 270 cm kamis mukemmel olur

5. kemalozkoc

kemalozkoc KEMAL

teşekkürler,akşam inceledim okuma v system ile ilgili şikayet ve diğer memnuniyet haberlerini forumdan okudum. bana 240 cm lik 10-40 gr atarlı olan uygun gibi geldi. bide 10 gram dan düşük ağırlıklarda olan sahte yemleri ışıklı şamandıra kullanarak 10 gr üstüne çıkarıp atarı ağırlaştırmam mümkün mü? aynı performansı sağlayabilirmiyim kamışta.
    tabi shimanonun bide savagear'ın kaliteli aynı klasman biraz daha ucuz veya aynı fiyat aralığında olta kamışları var. Tabi forumlarda kullanılan kamışlarla ilgili bilgi arayıp deneyimlere bende uyarak bir karar vermem gerekiyor.

herkese kolay gelsin, rast gele

6. azazzel

azazzel Öztan KÜÇÜK

Favori Kamış:
    Pathos open pro 90 - Surf Mill - TRex 425 - V System 2,40/2,70 te
    Favori Makine:
    Okuma RAW2 55/65- Shimano Exage 2500FC
    En İyi Avı:
    Sazan 9,8kg
    bu gibi durumlarda, özellikle silikon sahtelerde spiro/spirolino, bulrag şamandıra denilen birkaç bu işe özel ekipman vardır. forumda ve nette bunların kullanımı hk bilgi edinebilirsiniz.