Surf kamışla en fazla 60 metre atabiliyorum. Neden???

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında fuat33 tarafından paylaşıldı.

1. fuat33

fuat33 fuat

Uzağa atalım diye gittik 200 lira verip surf takım yaptık. lineaeffe 420 s-flex surf kamış ve lineaeffe surefire 80 surf makinem var. Kullandığım misine asso discovery 0.30 mm. 60, 75 ve 100 gram sivri uçlu ve yuvarlak kurşunları denedim yok... 2.70lik, 40-80 gram atarlı, 15 liralık kamışımlada aynı mesafeye atıyorum 4.20 surf kamışlada(200 grama kadar atarlı) aynı mesafeye atıyorum. Neden böyle oluyor anlamadım. Üstelik düzgün atamadığım için yemde dağılıyor. Kısa olan kamışımda kurşun 60-70 cm sarkıyor atıştan önce bunda 1 metre kadar sarkıtıyorum. Yinede atamıyorum. Üstelik diğerinde küçücük makara ve derin bir yataktan boşalıyor misine. Bunda 80lik surf makine var:mad: Surf atış videolarıda izledim. Aynısını yapmaya çalışıyorum ama kaçırdığım bazı noktalar var sanırım. Surf atışın nasıl olması gerektiğini ince nüansları belirterek açıklarsanız çok sevinirim.(takriben; kurşun ağırlığı, atıştan önce kurşunun kamıştan ne kadar sarkması gerektiği... vs gibi) Biliyorum kişiden kişiye ve kamıştan kamışa farklılık arz eder ama takriben birşeyler yazılırsa yinede fikir sahibi olabilirim.Teşekkürler ...

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Aklıma ilk gelen misinayı bırakma zamanlaması. Atış sırasında misinayıı erken bırakırsan kurşun havaya doğru fazlaca yükseklik kazanacak ve bu da atış menzilinin uzun olmasını engelleyecektir. Aynı şekilde misinanın geç bırakılması da takılma sonucunu ortaya çıkaracak ve kurşun yine kısa düşecektir. Atış sırasında misinayı serbest bırakma zamanlaması çok hassastır ve atış menzilini doğrudan etkiler. Bol bol atış yaparak uygun zamanlamayı bulabilirsin. Kamışın ucu başının üzerinden geçerken misinayı bırakmayı dene, ama dediğim gibi bolca deneme yaparak uygun pozisyon ve zamanlamayı bulursun.

3. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Fuat merhaba,

öncelikle uzak atış için misina önemlidir. 0,28mm kaliteli bir misina seç ve sonuna 0,38mm şok misinası bağla. şok düğümü videosu forumda mevcut.

Atış esnasında kurşunu kamış ucundan yaklaşık 2,5-3m (4.20 kamışa göre) indir. Kurşunu tam arkana doğru en uzak mesafeye koy. yüzünü denize/göle dön, kamışı makina yukarıda kalacak şekilde çevir ve kafanın üzerinden atışı yap. Sağ ve soldan yaparsan atışı güç kaybı olur. Parmağını misinadan kamış omuz hizasını geçerken bırak ve bıraktığın an kamışı daha fazla aşağı indirme. İki elinde kamışta olsun. Denemekten vazgeçme 50-60 atıştan sonra alışırsın.

fatih0686 bunu beğendi.
  4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    S-flex orta sertlikte bir kamis yanlis hatirlamiyorsam. Uzak atis için kamisi tanimak çok önemli. Esneme noktalarina alismak lazim. Kamisi bir kirbaç gibi kullanmak gerek. 120-145grami geçmedikce abanmaktan korkmayin. Misinayi biraktiginiz an kamisi kursun suya degene kadar yere 45 derece açi ile tutun.
    Sol elinizi bas üzerinden assagi çekerken misina bulunan sag elinizi tam güç ileri itin.

fatih0686 bunu beğendi.
  5. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Misinayı tuttuğun elini bence atışı yaparken erken bırakıyorsun. Aynı durum benimde başıma geliyordu.

Hayatımda hiç farklı stillerde surf kamış ile atış yapmamıştım, iki gün evvel akşam arkadaşlarla çıktığımızda şu pendulumu bir denemek lazım dedim:D Sonuç mu?

Kurşun 75 gr ve yaklaşım 90 metre kadar uzağa sağ tarafımda kuma düştü:D

fatih0686 bunu beğendi.
  6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Hahaha çagri benim ilk pendulum da öyle olmustu ama sol tarafa :) sen erken ben geç birakmisim

fatih0686 bunu beğendi.
  7. deePblue

deePblue na

60-70 metre iyi bi mesafe bence.
    zamanla 10-20 metre daha gelişir.

8. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    80-100 gr senin için idealdir.. arkadaşların dediği gibi ya erken ya geç bırakıyorsun misinayı.. birde parmaklık yap veya al kendine misine bir gün parmagından et kopartır mazallah.. eger korku var ise kamışa yüklenmiyorsan da aynı olay olur kısa düşer.. sana tavsiyem surf kamışı kullananları izle kullandıkları malzeme ve kullanım şekillerini de izle..sana faydası olur..

9. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    75 gram kurşun bile olsa parmağa çok büyük bir kuvvet uyguluyor abi korktum pıt edip parmağı kesecek diye :D Şu atış için eldivenler varmış tek parmaklık ondan almayı düşünüyorum :D

10. orhan1969

orhan1969 Orhan

Favori Kamış:
    İtalcanna Kombat
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf,Daiwa Tournamnet Entoh
    En İyi Avı:
    1,5 mt Sapan ( Kemane )
    Kullandığın ağırlıklara göre,kamış tercihini yanlış yapmışsın,200 gr atarlı bir kamışın gerçek performansını göstermesi için 120 gr ve üstü ağırlık kullanman gerekir.Kullandığın ağırlıklar kamışa çok hafif geliyor.

65-70 ve 100 gr lık ağırlıklar için 120-150 gr atarlı bir kamış ile daha uzak atışlar yapabilirsin.

Rastgelsin.

11. king_barracuda

king_barracuda

merhaba şok misina uygulaması yaptınızmı.? size atışlarınızda güven verir. daha kuvvetli atış yaparsınız.

12. cengiz doğru

cengiz doğru cengiz

Favori Kamış:
    lineaeffe surf mill 4.20,okuma v system 2.70 10-40 spin,lineaeffe xr boat
    Favori Makine:
    Daiwa entoh 4500,okuma safina pro 40
    bende misinayı çok erken bırakıyorum hala bunu aşa bilmiş değilim ve tam önüme atamıyorum sürekli sağa gidiyor buna hala bir çözün bulamadım.

13. vuralturkmen

vuralturkmen vural

benım nacızade fıkrımde once 0,8 lb berkley nanofil misina al sonra beach bomb, turnuva kurşunu satın al yada kalıp satın al yurtdısındada 14 euro fıyatı shimano surf leader kamış da aldınmı bu ıs bıtmısdır..eger buda olmazsa o zaman tek care bu videodaki urunden satın alıcan :)

http://www.youtube.com/watch?v=nW150U-RuTE&feature=player_embedded#!

14. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Vural abi senin o bahsettiğin Shimano New Surf leader kamış çok iyi bir surf kamışı tam evladiyelik, hatta toruna bile miras bırakırsın yani o derece :thumb:

15. vuralturkmen

vuralturkmen vural

evet cok guzel bi surf kamış ersın malesef fıyatıda cok guzel :(

16. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Eeeeeee öyle olması normal abi, her güzel şeyin birde güzel bedeli var maalesef :( inşallah nasip olur birgün...

17. vuralturkmen

vuralturkmen vural

Amin hepimize böyle bi kamış satın almak nasip etsin

18. HAKANBAHAR

HAKANBAHAR HAKAN BAHAR

Bu tarz atışlarda okadar çok etken varki herbirini biraz irdelediğin zaman aynı atışla mesfeyi oldukça değiştirebilirsin mesela misina surf misina kullanılırsa, surf atış için parmak eldiven kullanılırsa, misina kaydırıcı sprey kullanılırsa ve kurşunun endamlı olursa bu saydıklarım 3 er metre değişiklik yapsa atışını geliştirmeden 10-12 metre fazla tmış oluyorsun zaten ama en önemlisi senin kendini bıkmadan usanmadan geliştirmeye devam etmen gelişmelerden bizide haberdar edersen mutlu oluruz.

Kolay gelsin.

19. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Merhaba , benimde nacizane fikrim şudur.
    Kamış : uzun olmalı 4,20 ise iyidir.
    Misina ince olmalı :0,30 dan az FC olursa iyidir.
    Makine kafası büyük olmamalı : 60 - 65 lik bir makineden misina rahat boşalmıyor maalesef. Küçük kafalı makinelerden misine çok rahat boşalıyor.
    Rüzgar : Önemli bir etkendir , lodoslu havada kurşun atmak mesafeyi olumsuz etkiler .
    atış anında kurşunu mümkün olduğu kadar arkana doğru uzat ( eğer mesafe varsa ) Gerilme alanı geniş oldukça ivmelenmesi daha kuvvetli olur. Mesafe yoksa eğer kurşunu ileri geri salınım yolu ile salla ve en arkada olduğu bir anda omuzunun üzerinden ileri doğru savur , kamışın ucu denize doğru inişe geçtiği andada parmağını bırak . Erken bırakırsan havaya çok yükselir , ileri gitme mesafesi azalır.
    Tabi tüm bunlar deneme yanılma ile zamanla oturacak şeyler.

fatih0686 bunu beğendi.
  20. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    tüm söylenenlere katılıyorum hele son yorum kesin cevap gibi hafif yada orta ağırlık ki kamışın atarıyla alakalı bazen iyi sonuçlar vermeyebiliyor