Surf kamışlarda ilk halka

Konu, 'Kamışlar' kısmında azimli tarafından paylaşıldı.

1. azimli

azimli ADEM

Favori Makine:
    RYOBİ ECUSİMA 6000 Vİ DAM SPEEDCAST 850
    Surf kamışlarda ilk halka çapı

selamlar;
    Captain 1520 cast strong 420 kamış, makine Ryobi ecusima 60 kullanmaktayım şuan 90gr kurşunla 90 metre cicarı atış yapmaktayım. internette dolaşırken, uzağa atımları etkileyen faktörler konusunda bir yazı okudum sürtünme ve misinanın makineden çözülmesini engelleyici.Benim kamışta makinenin makarası ile ilk halka arası 40 cm, ilk halka çapıda 20 mm şu durumda misinamın sürtünmesini arttıracak ve makaradan çözülmesine engelleyici bir durum varmıdır sizce. Acaba bir modifikasyona gitsem, şimdi ilk halkayı büyütsemmi acaba spin kamışlardaki mantıkla. Daha uzağa atışı etkilermi
    teşekkürler.

2. furunotr

furunotr Haluk

Kaliteli kamışlarda bu ölçüler hep planlanıp hesaplanır; ancak sizinki gibi bir üründe böylesi itina gösterilmeyebilir bu işe; yine de bu ihtimali gözönünde bulundurarak halkanın ölçüsü ve yeriyle oynamamanızı nacizane önereceğim; ben ihtimal vermesem de onlar da bunu planlamış ve en uygun bir biçimde konumlandırmış olabilirler...

Zaten 90 metrelere atıyorsanız o düzey takımlar ile oldukça iyi mesafe demektir bence... Avınız çok uzakta değil ve attığınız mesafe yeterli geliyor ise hiç uğraşmayın derim...

3. azimli

azimli ADEM

Favori Makine:
    ilgine teşekkürler. Bende başta gereksiz görmüştüm ancak pamucak ve zeytin köy sahillerinde langoz' ları tutturmak için daha uzağa atmam gerek. 100 metreye yakın sığlıklar var

4. furunotr

furunotr Haluk

Bu durumda farklı yöntemler ile daha ileri ulaşmak için çaba gösterilebilir; mesela makinaya sarılı misina çapı bir miktar inceltilir ise epey bir mesafe kazanılabilir; balıklar çok iri ve sert (yani mücadeleci) değil ise 0,25 monoflament sarılıp o ağırlıkta kurşun atabilmek için 0,30 monoflanet ile şok uygulaması yapılabilir; hatta iyi çıkış sağlayan; bilhassa surf için imal edilmiş monoflament kullanılır ise bu mesafe bir parça daha artabilir... Bu durumda asgari masraf ile eğer bu tip bir çözüm tutar ise sorun çözülmüş olur; yoksa farklı başka yöntemler denemek gerek...

5. azimli

azimli ADEM

Favori Makine:
    teşekkürler

6. rastgele05

rastgele05 BÜLENT TOSMAK

Favori Kamış:
    micthell privilege 4.30
    Favori Makine:
    balzer metallica 760 br
    En İyi Avı:
    1 1,5 palamut
    çok açığa atmak istiyorsan 0,20 yada altı örgü misina kullan makinenin kafasını
    mümkün olduğu kadar misina sardır nekadar dolu olursa boşalması rahat olur
    birde ilk fincan 40 cm demişsin çok yakın ne kadar az fincan o kadar az sürtünme
    surf kamışın özellikleri